Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Betegekkel erőszakoskodtak az ápolók?

Egy hét múlva, január 10-én kezdődik annak a három ápolónak a pere, akik ellen a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában lezajlott vizsgálatok után emelt vádat az ügyészség - közölte a Kiskunhalasi Városi Bíróság büntetőirodája hétfőn az MTI-vel.
Az iroda tájékoztatása szerint a büntetőperben a bizonyítási eljárás négy, egymást követő napra van kitűzve. Téglás Péter, a Kiskunhalasi Városi Ügyészség vezetője korábban az MTI-nek elmondta: egy 2010 elején tett feljelentés alapján a rendőrség vizsgálatot folytatott az intézetben, majd az ügyészség vádat emelt három ápoló ellen. A vádirat szerint az egyik férfi szemérem elleni erőszakot követett el egy gondozás alatt álló emberrel szemben. A másik férfit azzal vádolják, hogy a testi sértés minősített esetét követte el, különös kegyetlenséggel, egy akaratnyilvánításra képtelen ember sérelmére, míg a harmadik ápoló ellen zsarolás a vád. A korábban letartóztatott vádlottak szabadlábon védekeznek.

Olvasóink írták

 • 7. klj_54 2011. január 05. 09:12
  „6. hozzászólás flexsnake*** 2011.01.05. 00:15
  Ne írj olyanról, amiről gőzöd sincs.
  Amire Te gondolsz az a disszociatív elmezavar nem a skizofrénia.
  Attól, mert beteg nem biztos, hogy hazudik, sőt!
  Én azt kívánom, hogy egyszer harminc napra igazságügyi elmekivizsgáláson vegyél részt!”
 • 6. flexsnake*** 2011. január 05. 00:15
  „1. volt külsérelmi nyom? Nem.
  2. Ki a sértett? Egy beszámíthatatlan skizofrén.
  3 Mi a <moderálva> akar ügyet csinálni?
  Ennyi erővel engem meg gyíkká változtatott csak már elmúlt.”
 • 5. flexsnake*** 2011. január 05. 00:13
  „igen, az én unokatestvérem nagybátyjának a szomszédja is bent volt és mesélte a falú polgármesterének unokájának a féltestvérének aki meg az áginéninek mondta hogy a gyogyoban verik a beteget sőt a lajos szerint a bélabát meg is ették csak ő megmenekült....
  Ilyen történeteket én is tudok. De ha nem majd találunk ki egy párat.
  Ártatlanul meghúrcolni embereket nagyon gané dolog. Előbb hiszek egy egészségügyisnek mint egy beszámíthatatlannak. Pedig az eügyet még a papoknál is jobban utálom.”
 • 4. klj_54 2011. január 04. 17:21
  „Családtagom végett (Alzheimer) jártam, járok be a pszichiátriára ha gyógyszer beállításon van.
  Unott, szenvtelen ápolók, érdektelen orvosok akikkel volt "szerencsém" találkozni:(
  Amellett maga a pszichiátria is a bányászbéka segge alá került!
  Édesapám elvesztésekor komolyan felmerült a gondolat bennem, hogy kibelezem a dokit aki lázasan hazazavarta a fertőzőről.
  Mivel amúgy normálisnak tartom magam a klinikán próbáltam a földszinti pszichiátrián segítséget kérni.
  Amikor elmondtam, hogy le akarom szúrni egy kollégájukat, az volt a válasz:
  Kérjek időpontot! Nem zavarta őket, hogy kiterjesztett öngyilokra készülök!
  Úgy bepöccentem, hogy azonnal helyreállt a lelkivilágom:)
  Szóval én hamarabb hiszek egy ápoltnak, mint a klinika vezető főhalljakendjének,légyen neki akármilyen papírja! Azzal elballaghat oda, ahová gondolom.
  Hofi elmagyarázta, hogy nem az ezredes a nagykutya a seregben, hanem az örveztető aki veled kél és fexik! A vezető főfütyi ki sem mozdul a kutricájából, a sintérek intéznek mindent, szinte felügyelet nélkül:(”
 • 3. LukSzkaivoker 2011. január 04. 16:07
  „Már leírtam egyszer egy korábbi témában, de most ismét. Nekem a nagyapám került be pszichiátriára. Mikor meglátogattuk, sírva könyörgött, hogy vigyük el őt onnan, mert mondta, hogy az ápolók rendszeresen verik őt. Meg is mutatta, hogy melyik verte őt, persze az ápoló tagadott. Az ápoltaknak nem hisznek, talán épp ezért lappang ez a probléma. Nem derülnek ki ezek, hiszen az ápolt az beteg, biztos hazudik, félrebeszél. Valószínűleg ezt használják ki az "ápolók". Véleményem szerint könnyen megtörténhetnek ilyen esetek, és meg is történnek. Természetesen ebben a konkrét esetben így látatlanul nem lehet mit mondani, csak azt, hogy remélem alaposan kivizsgálják a dolgot. Ugyanaz igaz a rendőrökkel is. Egyesek hatalmat kapnak, amivel csak kevés ember bír józanul élni. Ott is történnek és mindig is történtek ilyenek, közvetlen ismerősömmel is esett meg ilyen atrocitás. Semmi sem fekete és fehér. Nem igaz az, hogy az ápolók szentek, az ápoltak hülyék, a rendőrök pedig a lovagi erkölcs megtestesítői. Ez van ...”
 • 2. flexsnake*** 2011. január 04. 13:41
  „1. aha, és valamely ápolt jelentette fel őket... szavahihetőek, az ilyen esetek 90%a valójában csak a fejekben történt meg. Volt arra is példa, az elítélt feljelentette az őrt, mondván a bilincs felsértette a bőrét.
  Elkövető beperelte a rendőrt mert az az elfogáskor ,,durván" bánt vele. Orvost jelentett fel beteg, mert az orvos korlátozta a személyes szabadságában, mikor nem engedte haza nyitott sebbel a kórházból.
  Ebben a orbánista országban csak azt nem fogják perce aki kreol, vagy pártkatona.
  Szabadságot az ápolóknak!”
 • 1. klj_54 2011. január 03. 18:12
  „Roppant jó lenne ha kegyetlen keményen meg lenne bírságolva az intézmény felelős (az?) vezetője és az össze beosztottja!
  A felsorolt bűncselekményeken kívül miattuk sok ember nem meri pszichés gondjai miatt felkeresni a pszichiátriát!
  Csak Dr. Jozef Mengele működésékez tudom hasonlítani a vádlottak cselekményét!
  Ne feledjük, országunk lakosságának a mentális státusa rengeteg kívánnivalót hagy maga után.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos ugrás: a barátok cáfolják a rendőrséget - videóval

Az elhunyt bázisugró, Markó Miklós barátai szerint nem az időjárás okozta a tragédiát. Tovább olvasom