Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Bírósági tárgyalása lett volna - bombariadót csinált

Letöltendő börtönre ítélték nem jogerősen azt a 26 éves férfit, aki robbantással fenyegetőzött Kecskeméten.
Gyorsított eljárásban nem jogerősen egy év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön azt a férfit, aki a bíróság felrobbantásával fenyegetőzött.

A többszörösen büntetett előéletű 26 éves férfi április 23-án reggel mobilról betelefonált a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra, valamint a katasztrófavédelmi igazgatóságra és azt mondta, hogy a Kecskeméti Törvényszéken - ahol aznap tárgyalása lett volna - bomba van, amely fel fog robbanni.

A vádirat szerint a rendőrök átvizsgálták a törvényszék épületét, de bombát nem találtak. A valótlan bejelentés miatt a törvényszéken a kitűzött tárgyalásokat el kellett halasztani, az épületet ki kellett üríteni.

A férfit május 10-én őrizetbe vették, és a bíróság május 12-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Lévai Judit bíró kérdésére a vádlott elismerte bűnösségét, hangsúlyozta, hogy nagyon megbánta tettét, nem volt szándékában a robbantást elkövetni, robbanóanyaggal nem rendelkezett.

Kovács Péter ügyész perbeszédében hangsúlyozta: a vádlott a közveszéllyel fenyegetés bűntettét elkövette, ezért azt indítványozta, hogy a bíróság szabadságvesztésre ítélje.

A bíró az ítélet indoklásakor hangsúlyozta: a férfi elkövette a közveszéllyel fenyegetés bűntettét, ezzel száz-száztíz ember munkáját megzavarta a bíróságon, és a város főutcájának köznyugalmát is megzavarta, mert az épület átvizsgálásának idejére a forgalmat le kellett állítani.

A bíróság a férfi két korábbi bűncselekménye miatt jogerős 10-10 hónapos, valamint egy harmadik bűncselekmény miatt jogerős egy év felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását is elrendelte.

Az ügyész a büntetés súlyosbításáért, vádlott és védője enyhítésért nyújt be fellebbezésért.

A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását megszüntette.

Az ügyész az előzetes letartóztatás megszüntetése ellen fellebbezést nyújtott be, ennek azonban nincs halasztó hatálya, ezért a férfit szabadlábra helyezték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróság előtt az embercsempész

Bíróság elé állítási javaslattal él a rendőrség a bosnyák embercsempésszel szemben. Tovább olvasom