Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Bírságolják az ittas bicikliseket

Hetek óta folyik az a rendőrségi kampány, amelynek célja, hogy a látásra és a láthatóságra irányítja a gyalogosok, az autósok és a biciklisek figyelmét.
Az akció alatt már több ittas kerékpárossal találkoztak a hatóságiak, és sokan az előírt világítással sem látják el a kétkerekűeket, nyilatkozta a Koronának Tóth Zoltán, a kalocsai kapitányság Közlekedés-rendészeti Osztályának vezetője.

Tóth Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a látszás és láthatóság vizsgálata mellett azt is ellenőrzik a rend őrei, hogy a forgalomban közlekedők mennyire készítették fel járműveiket a téli viszonyokhoz. A fokozott ellenőrzés-sorozatban idén is kiemelt helyet kapott a tanyákon élők tájékoztatása és felszerelése fényvisszaverő mellényekkel.

Olvasóink írták

 • 3. Emberségetavilágnak 2012. november 21. 18:38
  „Egy nagyon régi húsvét hétfő délutánján becsengetett hozzánk egy tökrészeg kerékpáros, féléves kislányával a gyermekülésben. Úgy be volt nyalva, hogy alig lehetett érteni, amit mondott. Apámat ismerte, jött locsolni.
  Tétovázott az öregem, látszott rajta, hogy fénnyel nyargalnak a gondolatai, de aztán csak beengedte a hívatlan vendéget.Étellel kínálta, de az csak inni kért, azt meg nem kapott. A kicsinek csupa pisi volt a pelenkája, anyu lemosta a babát, tisztába tette és megetette leszűrt madártejjel, mert mást nem tudott adni. Tanakodtak egy kicsit, aztán apu berakta a bicajt a csomagtartóba, fölébresztette az asztalra bukva hortyogó részeget és anyámmal hazaszállították őket. Gyorsan megjárták az utat, de nekem mégis hosszúnak tűnt. Amikor megérkeztek, anyám csak annyit mondott: ne féljetek, már elmúlt, nincs semmi baj, erre csak azért volt szükség, hogy lássátok, ilyen sorsok is vannak. A részegek lemaradnak az élet azon szép pillanatairól, amelyekből erőt lehet meríteni a további küzdelemhez.
  Igen. Az élet nagy vesztesei többek között ők is.”
 • 2. nyomdasz63 2012. november 21. 08:55
  „Van egy réteg,akik sz@rják le a szabályokat. Ellenőriztek egy esetben(minden rendben volt) beszélgettem a rendőrrel,ő mesélte,hogy se papír,se felszerelés a részeg bicaján,és rövid úton kijelenti a rendőrnek,hogy a 10k-s bírságot majd két nap közmunkavállalással kiváltja...ha tudnak neki adni.
  És oda is papírok,felszerelés nélküli kerékpárral megy majd-ittasan.”
 • 1. szegarazs2 2012. november 21. 07:42
  „"több ittas kerékpárossal találkoztak a hatóságiak"

  Ebből nekem nem derül ki, hogy bírságolják is őket.
  (Ráadásul a kresz már - sajnos - engedi is az ittas kerékpározást.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalocsai cukrász lett a második legjobb a Torta Csatán

Kalocsa városát a szebbnél szebb dizájn-tortáiról ismert Varajtiné Kriszta képviselte a hazánkban… Tovább olvasom