Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Biztosításicsalás-sorozat Kecskeméten

Őrizetbe vették a kecskeméti rendőrök azt az 50 éves nőt, aki a megalapozott gyanú szerint 207 sértettet csapott be egy biztosítási alkuszcég képviseletében eljárva.
A rendelkezésre álló adatok alapján egy biztosítási alkuszcég képviseletében eljáró nő 2013. június 27-én balesetbiztosítási ajánlattal kereste fel az egyik kecskeméti iskola intézményvezetőjét, amely alapján ­- az előlegként meghatározott összeg kifizetése mellett - 204 tanuló kívánt szerződést kötni a biztosítóval, az ajánlatokat pedig az oktatási intézmény vezetője írta alá. A beszerzett információk szerint azonban a díjelőlegként átadott több százezer forintot az ügynök nem fizette be a biztosítónak, hanem azzal sajátjaként rendelkezett.

A nyomozás adatai alapján a nő megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2013 júliusától 2013 novemberéig megtakarítási, illetve befektetési céllal életbiztosítási ajánlatot kötött 3 sértettel, azonban a kötvényeket és a kifizetett összegeket nem továbbította a biztosítóhoz, így a szerződések nem jöttek létre.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai 2015. február 4-én 12 óra 5 perckor csalás bűntett és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki V. Tiborné 50 éves ágasegyházi lakost. A nyomozók kezdeményezték a terhelt előzetes letartóztatásának indítványozását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerával rögzítenék az illegálisan szemetelőket Kecskeméten

Megelégelte az illegálisan lerakott szemétkupacokat az önkormányzat. Tovább olvasom