Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Bohózat: csak tíz napot lesz Magyarországon rács mögött a két kisgyermeket halálra gázoló Tobin

Kecskemét - Legfeljebb tíz napot tölt magyar börtönben a két gyermeket halálra gázoló ír férfi. Francis Ciarán Tobin menetrend szerinti járattal érkezik Dublinból Budapestre, rendőrök gyűrűjében. A fővárosban vagy Kecskeméten raboskodik majd. Bohózat.
A Bors információi szerint minimum három, legfeljebb tíz napot tölt magyar fogházban Francis Ciarán Tobin. A Budapesten egy ír biztosítási ügynökség alkalmazottjaként dolgozó férfi 2000 áprilisában Leányfalun két gyermeket gázolt halálra.

aw
Interpol-körözés van ellene érvényben, ezért a nemzetközi rendőri szervezet tagjai fogják Magyarországra kísérni ­ügy­véd­je társaságában.

- Miután jelentkezik Magyarországon, őrizetbe veszik, majd egy büntetés-végrehajtási intézetbe szállítják, ahol megkezdi a jogerős szabadságvesztése letöltését. Ezzel párhuzamosan előterjeszti a kérelmét, hogy a büntetése hátralévő részét egy ír börtönben ülhesse le - fejtette ki dr. Tóth István ügyvéd, a leányfalui gázolás áldozatainak jogi képviselője. Tobin és ügyvédje útjai tehát Ferihegyen elválnak. A légikikötőből várhatóan a pesti, Venyige utcai börtönbe viszik Tobint. Ha éppen aznap ott nincs hely számára, és a Nagy Ignác utcai börtön is telt házat jelent, Kecskemétre szállítják.

Ügyvédje pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumba tart, munkáját magyar tolmács segíti. Beadja előre megírt, angol nyelvű kérelmét. Ebben az áll, hogy védence 11 hónapnyi büntetése további részét Írországban tölthesse le. Mint ismert, Navracsics Tibor ígéret tett arra, hogy Tobin pedig elhagyhatja Magyarországot.

Rendkívüli módon vigyáznak majd arra a magyar fegyőrök, hogy Tobinnak „ne essen baja" ittléte alatt. Ezért várhatóan egyszemélyes cellában helyezik el. Az írt 2002-ben, Budapesten három év börtönre ítélték azzal, hogy másfél év után szabadulhat - ennyit ért két magyar gyermek élete. Büntetéséből eddig két hónapot ült le.

Olvasóink írták

  • 2. studyfy 2013. április 01. 17:51
    „Mozimasiniszta, az azeri baltásnál nem voltál felháborodva? Mert én akkor és most is!”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. március 31. 20:59
    „Nna...oszt amit az Ír "igazságszolgáltatás", meg a rühes uniósbiztos némber véghezvitt - az nem bohózat ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Csík Zenekar Müpa-koncerttel és sűrű évvel jubilál

A friss Kossuth-díjas Csík Zenekar számára az egész idei esztendő a 25. születésnap jegyében telik, a csúcspont azonban a jubileumi koncert lesz a Művészetek Palotájában (Müpa) május 17-én. A csapat tagjai az MTI-nek felvillantottak néhány epizódot az elmúlt negyedszázadból. Tovább olvasom