Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Bolondballagás Kecskeméten - galéria

Kecskemét – Vicces jelmezekbe bújva búcsúztatták középiskolai éveiket a kecskeméti diákok. Csütörtök reggel a beöltözött osztályok himnuszaitól zengett a városközpont.
Bolondos módon: énekkel, tánccal és a legkülönbözőbb jelmezekkel búcsúztatták a napokban véget érő diákéveiket a kecskeméti középiskolások. A legtöbb fiatal spontán ötlettől vezérelve öltözött be, de akadt olyan csoport is, ahol előre kitalált tematika szerint húztak magukra mindenfélét.

A „0" kilométerkőnél reggel gyülekező csoportok a délelőtt folyamán a főtéren áthaladva vonulnak még egyszer, utoljára iskolájukba. Ilyenkor minden megengedett - már ami a jelmezt illeti - a Hupikék törpikéktől kezdve, John Lennonon át, egészen az arab sejkekig mindenre akadt példa.

Kecskeméti bolondballagás - KÉPGALÉRIA

A bolondballagáson csíptük el a Kandó Kálmán Szakközépiskola utolsó postás osztályát is, a fiatalok éppen osztályhimnuszukat énekelték. – A központi ballagást holnap délelőtt, az iskolait pedig szombaton tartják. Ma a mulatságé, a bolondozásé a főszerep. Elbúcsúztatjuk mindazt, amit a középiskolás éveink jelentettek számunkra – mondta el a delmagyar.hu-nak Kóta Kitti, aki Tapsi Hapsira hasonlított leginkább.

– John Lennon egyedül ücsörgött az egyik főtéri padon. – Lekéstem az osztályom bolondballagását. Remélem, hogy az igazit nem fogom – mondta a végzős diák. A Hírös Forrás szökőkútnál Aprajafalva lakóival futottunk össze. A kékre festett Kandós-fiúk nevetve keresgélték Törpillát a városközpontban.

Tegnap éjszaka a szerenádoktól voltak hangosak a kecskeméti utcák. A diákok meglátogatták tanáraikat, és énekkel, zenével köszönték meg nekik az elmúlt négy évet. A hangos mulatságnak a ballagások elmúltával vége szakad, ugyanis hétfőtől kezdődik az érettségi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letették az új Gyógyintézeti Központ alapkövét - galéria

Csütörtök délután ünnepi keretek között letették a 11,6 milliárd forintból megépülő Kecskeméti Gyógyintézeti Központ alapkövét. Tovább olvasom