Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Börtönbe kerülhetnek a kalocsai szemetelők

Az utóbbi időben jelentősen megszaporodott Kalocsán az illegális hulladéklerakó helyek száma.
Az egyik érintett terület a város határában, a Meszesi út mentén található, ahonnan a Kommunális Intézmény időről időre elszállítja a szemetet, az azonban rendre újratermelődik. A problémával kapcsolatban a körzet képviselője dr. Filvig Géza és a kommunális intézmény vezetője, Barakonyi Zsolt sajtótájékoztatót tartott a helyszínen, melyből kiderült: már feljelentést is tettek az ügyben.

Dr. Filvig Géza elmondta, hogy az érintett területen a többszöri elszállítás ellenére, rendszeresen előfordul illegális szemétlerakás. A körzet képviselője ennek megszűntetésére és a lerakóhely végleges felszámolása érdekében nemrégiben a rendőrséghez fordult.

– Ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem a rendőrségen. Az eljárás folyamatban van, vizsgálják az ügyet –jelentette be a képviselő, majd ezúton is felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy az e fajta magatartást igen súlyosan bünteti a törvény. Hangsúlyozta: a nem kijelölt helyre történő szemétlerakást akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik, a veszélyes hulladék lerakása – például autógumi, akkumulátor, ami itt is előfordult – pedig akár öt évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után.

A szót Barakonyi Zsolt a Városi Kommunális Intézmény vezetője vette át. Elmondta, hogy az itt fölhalmozott hulladékot legutóbb éppen múlt héten pénteken szállították el, de a probléma a város több pontján is fennáll. Ismertette a lerakóhelyek felszámolásával járó költségeket, amelyből kiderült, hogy nem kis összeget jelent a városnak az időről időre felmerülő feladat elvégzése.

- Ha minden költséget (a szállítás, befogadás, munkabér, üzemanyag költségét) összeadunk, akkor ennek az illegális szemétlerakónak a fölszámolása durván 30 ezer forintjába került a városnak. És ez csak egy hely. Nem beszélve arról, hogy ezt azok az embereink végezték - ugye a lomtalanításból nem lehet kivenni embert -, akik többek között a külvárosban nyírták volna a füvet. E helyett öt órás munka volt ezt fölszámolni. – hívta fel a figyelmet a többlet feladatokra és költségekre a vezető.

Ezt követően dr. Filvig Gézával együtt arra kért minden kalocsai lakost, hogy lakóhelye és környezete védelmének érdekében senki ne helyezzen el nem erre a célra kijelölt helyen hulladékot, és odafigyeléssel, helyes magatartással szűntessük meg ezt a városszerte felmerülő problémát.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megverte a bírót egy lakitelki focista

Összesen 35 hetes büntetést kapott a Lakitelek labdarúgója, Tasi László, miután a Harkakötöny elleni… Tovább olvasom