Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Botrány a pszichiátrián: felgyújtották a koronatanú családtagjainak autóit?

Kiskunhalas - A múlt heti bírósági tanúvallomás után kigyulladt a kiskunhalasi pszichiátriai botrány egyik koronatanúja édesanyjának és testvérének autója. A rendőrség és a tűzoltóság vizsgálja a gyanús gépkocsi tüzet.
Lukácsné Vágó Judit azt vallotta a bíróságon, hogy a megvádolt egyik ápoló félmeztelenre vetkőzött és úgy masszíroztatta magát a női betegekkel, előfordult többször is, hogy a kulcscsomóját vágta az ápoltakhoz - írja a halasmedia.hu.

A megyei önkormányzat által működtetett Kőrösi úti pszichiátriai otthonban kitört botrány egyik kirobbantója, Lukácsné Vágó Judit volt, aki múlt csütörtökön tett tanúvallomást a halasi bíróságon, az intézmény három ápolója ellen folyó büntető perben. A pszichiátriai otthon dolgozója megdöbbentő részletekről számolt be a tárgyaláson, az ügy harmadrendű vádlottjáról tanúvallomásában azt állította, hogy zsarolta és emberi méltóságukban megalázta a betegeket. Az ápolónő állítása szerint kollégája cigarettahamuból és csikkből készített kávét, amit a betegekkel itatott meg. Előfordult, hogy a férfi ápoló munkaidő alatt félmeztelenre vetkőzött és a női ápoltakkal masszíroztatta magát. Ha valami nem tetszett neki, a kulcscsomóját vágta a betegekhez. Mint ismeretes, a kiskunhalasi pszichiátriai otthon három férfi ápolója ellen folyik büntetőeljárás a halasi bíróságon, a harmadrendű vádlottat súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, valamint védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen személy ellen elkövetett súlyos esti sértéssel vádolja az ügyészség.

A koronatanú édesanyjának és testvérének autója is kiégett. Fotó:halasmedia.hu
A koronatanú édesanyjának és testvérének autója is kiégett.
Fotó: halasmedia.hu

Múlt csütörtökön a tanúvallomást követően kora este Lukácsné Vágó Judit édesanyja és testvére háza udvarán kigyulladt két személyautó a kora esti órákban. A fészerben egymással szemben parkoló Audi és Suzuki kapott lángra. - Egy nagy durranást halottunk, kirohantunk az udvarra és már lángokban állt a két autó – mesélte lapunknak Lukácsné édesanyja, aki aznap a bírósági tárgyalás ideje alatt lánya házában volt, három órával korábban ért haza és parkolt le a kocsival. Elmondása szerint több millió forintra tehető a kár, az Audi motortere és az utastér egy része kiégett, és leégett a Suzuki motortere is. Lukácsné állítása szerint nem véletlen, hogy pont a bírósági tanúvallomása után gyulladtak ki az autók.

- Nem hiszek a véletlenben, mert tavaly, amikor az ügy kirobbant, megfenyegetek bennünket, hogy felgyújtják a házunkat, illetve molotovkoktélt dobnak a házunkra – nyilatkozta Lukácsné Vágó Judit.
A halasi tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat, a bajai tűzoltóság szakértője vizsgálja a gyanús tűzeset körülményeit. – Egyelőre tisztázatlan, hogy mi okozhatta a tüzet, találgatásokba azonban nem akar a tűzoltóság bocsátkozni – közölte Mészáros Ferenc a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem szóvivője. A család elmondása szerint nem volt semmilyen gyúlékony anyag a járművek mellett, és műszakilag is kifogástalan állapotban volt mindkét jármű.

Olvasóink írták

 • 11. nyomdasz63 2011. március 25. 17:01
  „A zuschlagvolt !”
 • 10. 6664 2011. március 24. 15:20
  „9. Mert most nincs??? :-)”
 • 9. szatyi 2011. március 24. 15:00
  „" Két héten belül rend lesz!"”
 • 8. északmagyar 2011. március 24. 14:53
  „7. Te kutyákat kínzol?”
 • 7. varadipal 2011. március 24. 14:06
  „Meglesz az a gyújtogató előbb-utóbb. Aztán majd az ügyvédje kiokosítja, hogy a pszichiátrián van a helye, mert az elkövetéskor nem volt beszámítható. <moderálva>”
 • 6. ágimami 2011. március 24. 13:38
  „Besenyő _Pistabácsi!

  Én emelem! Van rá egy százasom. Heh.”
 • 5. Church 2011. március 24. 12:57
  „Kitartást a tanúknak! Ne adják fel, most már vigyék végig az ügyet! A rendőrségnek sok sikert a nyomozáshoz!”
 • 4. deszkás 2011. március 24. 12:21
  „Tanúvédelem az smafu? A megfenyegetés elég nem?”
 • 3. klj_54 2011. március 24. 11:33
  „Sajnos bejött az amitől féltem.
  A bűnelkövető ápolók minden eszközzel rá akarják kényszeríteni a tanút a visszalépéstől.
  A rend őreinek fel van adva a lecke, mert a motiváció és a tett az ismert.
  Most már csak azt kell bebizonyítaniuk, hogy ki követte el a gyújtogatást.
  Onnantól már nagyon komoly büntetés vár a tettesekre!”
 • 2. Besenyő_Pistabácsi 2011. március 24. 10:54
  „Szerintem az ápoltak között kell keresni a tettest! Tiszta vadnyugat lesz itt kérem igazi maffia módszerekkel! Van rá egy ötvenesem, hogy nem lesznek meg a tettesek sohasem! Tartja valaki?”
 • 1. zoltanszabo 2011. március 24. 10:24
  „Én nem hiszek a véletlenekben! Remélem a rendőrség sem. Sokaknak nem tetszhet,hogy kipattant a botrány. Örüljenek,hogy nem gyújtották fel a házukat is, v. nekik nem esett bajuk. Ez csak figyelmeztetés volt.
  Remélem a rendőrség hatékony munkát végez !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis banki igazolással 10 milliós üzemanyag vásárlás

Csalás miatt indítottak eljárást egy 51 éves kiskőrösi férfi ellen, aki egy hamis átutalási bizonylat felhasználásával vásárolt mintegy 10 millió forintnyi üzemanyagot egy kecskeméti kft.-től. Tovább olvasom