Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bozóky: újra kell gombolni a kabátot!

Kecskemét - A labdarúgásban újra vezető szerepet vállaló dr. Bozóky Imre szerint 2006-os megbuktatása a régi kommunista országokra jellemző, tipikus magyar történet volt.
A korábbi kiváló játékvezetői asszisztens majd sikeres MLSZ elnök, Bozóky Imre visszatért a labdarúgás felső vezetésébe, hiszen május 1-je óta az MLSZ női bizottságának elnökeként tevékenykedik. Az öt évre megválasztott sportvezető a delmagyar.hu-nak új munkája mellett nyilatkozott a múlt sérelmeiről is.

- A 2006-ban történt leváltását követően maradt-e egyáltalán kapcsolata a labdarúgással?
- Igen, hiszen ez a szerelem soha nem múló. Amellett, hogy nézőként feltűntem a mérkőzéseken, segítettem a gyulai Grosics Gyula Akadémia létrehozásában is, aminek fejlődését azóta is figyelemmel kísérem, és segítek nekik, amiben csak tudok.

- Ha már itt járunk, mit gondol az utánpótlás jelenlegi helyzetéről?
- Úgy vélem, óriási hiba volt az előző MLSZ vezetés részéről, hogy szétverte a Bozsik programot. Most újra kell gombolni a kabátot, és végig kell újra csinálni. Fontos, hogy most ne hagyjuk megbicsaklani a programot, mert az már végzetes lehet. Ez nem egy gyorsan látványos eredményt produkáló folyamat, nem egy-két év mire jó focistáink lesznek a mai gyerekekből. úgy érzem, talán most meglesz a türelem a jelenlegi vezetőktől, és ez sikerhez vezethet.

- Így öt év távlatából, most hogyan látja 2006-os eltávolítását az MLSZ elnöki székéből?
- Úgy érzem az egész leváltásom egy tipikus magyar történet volt, ami általában jellemző a korábbi kommunista országokra. Hasonlóra volt példa Romániában, Bulgáriában és számos más országban is. Úgy vagyok vele, hogy rég volt, sok mindent nem tudok tenni ellene, így új feladatomra koncentrálok.

A volt MLSZ elnök szerint a volt kommunista országokra jellemző akcióval váltották le 2006-ban.
A volt MLSZ elnök szerint a volt kommunista országokra jellemző akcióval váltották le 2006-ban.

- Hogyan került képbe a női labdarúgóknál?
- Néhány hete vettem részt egy vezetői konzultáción, ahol a női labdarúgás fellendítése volt az egyik témakör. Az itt elhangzottak után az MLSZ elnöksége kért fel a női bizottság elnöki posztjára, amire én igent mondtam.

- Milyen tervekkel vág neki a feladatnak?
- Szeretném elérni, hogy a női szakág is lendületet kapjon. Ehhez ki kell alakítani egy a férfiakéhoz hasonló bajnoki rendszert. Nyilván ez csak akkor megy, ha megvan hozzá a létszám is, lesz tehát teendő bőven. Miután még csak három napja vagyok hivatalban, az kollégáktól bekértem az összes olyan információt, amire szükségem lehet, ezek áttanulmányozását követően tudok majd konkrét programot hirdetni. Az biztos, hogy az utánpótlásban a lányoknál a fiúkhoz hasonló finanszírozási és rendszert kell megvalósítani, a nélkül nehéz lesz továbblépni.

- Zárásul egy könnyű kérdés: ott lesz a magyar férfi válogatott a 2012-es Európa Bajnokságon?
- Én nagyon szurkolok nekik…

Olvasóink írták

  • 1. N.P. 2011. május 05. 08:31
    „"....sikeres MLSZ elnök, Bozóky Imre... " - SIKERES na neeeeee!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös tolvajok: kérhetnénk egy pohár vizet?

Óvatosságra int a rendőrség: az utóbbi időben elszaporodtak a besurranó tolvajok által elkövetett kisebb mértékű lopások. Tovább olvasom