Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Budapesten is hódítana a kecskeméti színház

Sajtótájékoztatón ismertette a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, Cseke Péter a társulat 2014/15-ös évadának műsortervét.
Réczei Tamás elmondta, hogy Budapesten is szeretnék a kecskeméti színház sokszínűségét megmutatni, ezért négy előadással a Nemzeti Színházban vendégszerepel (május 25-én) a Katona József Színház társulata.

A társulatnak nagyon fontosak a fesztiválokon való fellépések és a vendégszereplések, ezért nagy örömmel fogadták, amikor Vidnyánszky Attila meghívta a társulatot.


Az elmúlt évvel kapcsolatban elmondták, az előző évadban a bérletesek száma összesen 16 ezer 807 fő volt.

A saját és tájelőadásaik nézőszáma az évad végére várhatóan 100 ezer fő fölé emelkedik majd, az évad végére várhatóan 360-370 előadást véve alapul.

A következő szezonra a bérletezés május 20-tól indul és június 27-ig tart, majd augusztus 25-től folytatódik. Számos kedvezményt biztosítanak például a nyugdíjasoknak, diákoknak, pedagógusoknak, Kecskemét kártyával rendelkezőknek.

A kecskeméti teátrum következő évadának programját Cseke Péter színházigazgató ismertette. Mint mondta, két nagy jubileumot is megünnepelnek: Színházi Vándorok címmel bemutatják a Kelemen László halálának 200. évfordulójára írt, róla szóló zenés játékot, melynek szerzője és rendezője Réczei Tamás; Vörösmarty Mihály születésének 215. jubileuma alkalmából pedig 2015-ben műsorra tűzik a Csongor és Tündét, Porogi Dorka rendezésében.

A következő évadban is rendeznek a színház visszatérő direktorai: Szász János (Molnár Ferenc: Liliom), Nagy Viktor (Zerkovitz Béla-Szilágyi László: Csókos asszony), Mohácsi János (Georges Feydeau: Balfék), valamint Cseke Péter és Réczei Tamás. Keszég László először rendez Kecskeméten - Johann Nestroy komédiáját, A talizmánt -, és a színészként ismert Dunai Tamás is bemutatkozik rendezőként a helyi közönségnek Déry Tibor Óriáscsecsemő című abszurd játékával.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült

Bács-Kiskun megye közútjain az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel járó és hét anyagi kárral… Tovább olvasom