Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Bugaci erdőtűz: a katasztrófavédelem közleményben reagált a sajtóhírekre

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága közleményben cáfolja a Bugaci Nagyerdő tűzének oltásában közreműködők ellátása, a költségek viselése kérdésében megjelent, a valóságot hamis színben feltüntető állításokat.
A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a helyszíni munkálatokban résztvevők folyamatos ellátása a megyei katasztrófavédelem által szervezetten, zökkenőmentesen történt az állami, az önkormányzati és a civil szervezetekkel.

"A helyszíni munkálatokban való részvétel költségekkel járt valamennyi közreműködő számára. Az, hogy a Bugaci önkormányzat e nem tervezett költségeinek enyhítésére adománygyűjtést szervezett teljesen természetes dolog. Álláspontunk szerint azonban hamis színben tünteti fel a valóságot, aki az adománygyűjtésből a tűzeset felszámolására tett logisztikai, szervezési intézkedések hiányosságait kívánja következtetésként levonni, vagy ilyet sugallni.

A helyszíni munkálatokban résztvevők folyamatos ellátása, a szükséges erők, eszközök biztosítása, a beavatkozás állami irányítása a megyei katasztrófavédelem által szervezetten, zökkenőmentesen történt. A helyszínen a tűzoltói beavatkozás 2012. 05.05-én reggel befejeződött, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságKatasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata a helyszínt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek átadta. "
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezt láthatod éjszaka, ha az égre tekintesz

Hétvégén telihold ragyogja be az eget, ráadásul szombat éjjel a Hold a szokásosnál jóval… Tovább olvasom