Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Busó gyermekhad a Tanítóképző Karon

Kecskemét - Több mint ötven gyermek ismerkedhetett meg ma délután a busójárás hagyományaival a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karán.
A jó hangulatú farsangi délutánt az intézmény Gyermekkultúra Módszertani Műhelye szervezte az 5-12 éves korosztály számára.

A rendezvény azonban nemcsak az apróságoknak kínált hasznos és kellemes időtöltést, hanem az őket kísérő óvodapedagógusoknak és tanítóknak is.


A műhely munkatársai arra törekedtek, hogy a programmal minél szélesebb körét átfogják a gyermekkultúra területének. Így terítékre került például a báb, a vizuális művészet, a drámapedagógia, a gyermekirodalom, a néprajz és a néptánc is. A gyerekek busóálarcot készítettek és nagy lelkesedéssel vettek részt a törökűzésben is. A tábortűznél lehetőségük nyílt megtanulni a hagyományos busó táncot. A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg.

Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába. A mai közös játékot is kucsmák, bundák, bárány-és kecskebőr öltözetek tették még hitelesebbé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott autót keres a rendőrség

Elloptak egy Opel Astra típusú, fehér színű autót február 14-én reggelre a Kecskemét, Berzsenyi Dániel utcában. Tovább olvasom