Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Buszbaleset: 100-100 ezer forintos gyorssegély a sérülteknek

Kecskemét - A kerekegyházi önkormányzat 100-100 ezer forintos gyorssegélyben részesíti a Lengyelországban buszbalesetet szenvedett gyermekek családjait. A sérülteket továbbra is külföldön ápolják.
Mint arról korábban a delmagyar.hu is beszámolt, szombat délelőtt a délnyugat-lengyelországi opolei vajdaságban, Wroclaw környékén balesetet szenvedett egy kerekegyházi iskolásokat szállító magyar autóbusz. A három súlyos sérültet azóta is Lengyelországban ápolják, egyiküket mesterséges kómában is kell tartani, annyira súlyos az állapota. A buszsofőr a delmagyar.hu-nak adott keddi nyilatkozatában elmondta, hogy személyesen is ismerte a sérülteket, és nagyon sajnálja őket, a lelkiismerete viszont tiszta, mert egy szabálytalan kamionos felel a balesetért.

Az önkormányzat vezetői is igyekszenek segíteni a sérült gyermekek családjain. Kelemen Márk, Kerekegyháza polgármestere a delmagyar.hu megkeresésére csütörtök délután elmondta, hogy a közvetlen önkormányzati segítségen kívül a Móra Ferenc Általános iskolával közösen gyűjtést is szerveztek a három család részére: - A segíteni szándékozók adományait az alábbi, Fókusz Takarékszövetkezetnél vezetett számlaszámra várjuk: Kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány – 51700117-11101222. Kérjük, hogy az adakozók a közlemény rovatba írják be a következőt: „a lengyel buszbaleset 3 súlyos sérültjének". Bízunk benne, hogy ezzel is tudunk. Ezen felül arról is be tudok számolni, hogy a kerekegyházi önkormányzat egyhangúan támogatta javaslatom, így mindhárom családot azonnali, 100-100 ezer forintos gyorssegélyben részesítjük. Ezzel is a sérültek mielőbbi felgyógyulását igyekszünk segíteni.

Kelemen Márk elmondta továbbá, hogy a három-, még Lengyelországban ápolt sérült közül ketten hamarosan hazautazhatnak, míg a legsúlyosabb sérült továbbra is kinn marad. Őt még nem tudni, hogy mikor engedik haza a lengyel orvosok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: a pollen nem áll meg a városhatárnál

Az LMP kecskeméti országgyűlési képviselője, Vágó Gábor a kistérségi önkormányzatok összefogására hívta fel a figyelmet pollenügyben. Tovább olvasom