Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Cápák között búvárkodott a rádiós - galéria

Kecskemét - Nem mindennapi élményekkel gazdagodott nyáron Jámbor Csaba, a Gong Rádió programigazgatója. A rádió reggeli műsorvezetője egy hétig búvárszafariskodhatott a varázslatos Vörös-tenger korallzátonyai között. Élménybeszámoló.
Jámbor Csaba, a Gong Rádió reggeli „hangja", egyben programigazgatója gyermekkorától vonzódik a vízhez, lévén 4 éves kora óta úszik, ráadásul két éve versenyszerűen triatlonozik is. A népszerű műsorvezetőnek idén nyáron nem mindennapi kalandokban volt része, ugyanis egy hétig búvárkodhatott a varázslatos vörös-tengeri korallzátonyok között. Az ott szerzett élményeiről számolt be a delmagyar.hu olvasóinak.

- Idén nagy szerencsémre lehetőségem nyílt arra, hogy egy tanfolyam keretében egy hetet búvárszafariskodhatok a Vörös tengeren. Egy rendkívül összeszokott csapat tagja lettem, ahol sikerült is megszereznem a nyílt vízi búvár minősítést is. A vizsgáztatóm épp az a Selmeczi Dániel volt, akiknek ezeket a gyönyörű fotókat is köszönhetem a merülésekről.

- Hogyan zajlott egy napotok a nyílt tengeren?
- Minden nap 2-3 alkalommal merültünk, én sűrített levegővel, és volt, hogy 35 méterre is. Ebben a mélységben már megcsodálható a Vörös-tenger híres élővilága is, így merültem cápák közé, de találkoztunk, bohóc- és Napoleón-halakkal, óriás teknősökkel, murénákkal, rájákkal is. nem sorolom fel az összes fajt, mert a végtelenségig tartana.

A Vörös-tengerben búvárkodott a kecskeméti műsorvezető - GALÉRIA

- Milyen volt cápák között úszkálni?
- Tudom, hogy félelmetesen hangzik, de ha az ember nem viselkedik úgy mint a táplálékuk, akkor nem veszélyesek. Természetesen fel voltunk készítve erre előre.

- Te hogyan jellemeznéd a világhírű búvárparadicsomnak számító tengert?
- Erre azt tudom mondani, amit a hegymászók szoktak, amikor megkérdezik tőlük, milyen volt a Csomolungma tetején: lenyűgöző, de szavakkal leírhatatlan. Csak az tudja milyen érzés, aki személyesen is átéli.

- Mennyire volt szokatlan a merülés számodra?
- Azt tudni kell, hogy nekem ez volt az első ilyen búvárkodásom. Az első alkalomnál rendkívül félelmetesnek tűnt, hogy egy tízemeletnyi mélység van alattam, és csak a hátamon lévő palack biztosítja számomra az életben maradást. Utána minél többször merültem, úgy nőtt az önbizalmam és a biztonságérzetem is.

- Mi volt a legszebb, és a legfélelmetesebb élményed az egy hét során?
- Ezek ugyanahhoz a helyhez fűződnek: Elphin Stone-hoz. Ez e legszebb, egyben legveszélyesebb része is a Vörös tengernek. Korábban több tragédia is történt már itt, de a látvány és az élővilág egészen elképesztő. Ezúton is szeretném megköszönni a búvárszafari vezetőinek, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű kalandnak.

Olvasóink írták

  • 3. forgamon 2011. szeptember 02. 18:18
    „CSAK KECSKEMÉT!!!!!!!!! Hajrá Lilák!!!!!”
  • 2. kecskeméti2 2011. szeptember 02. 17:09
    „Ő a reggeli műsorvezető ugye? Jó arc a gyerek, hajrá Fradi!:)”
  • 1. GémesIldikó 2011. szeptember 02. 13:07
    „Tenger gyümölcse :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hét témája: becsengettek!

A Hét témája című rovatunkban ezúttal arról kérdeztük a kecskemétieket, ők hogyan élték meg a tanévkezdést még iskolásként, és hogyan manapság. Tovább olvasom