Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Cigarettáért szexeltették a fogyatékos betegeket

Kiskunhalas - A Kiskunhalasi Városi Bíróságon megkezdődött annak a három ápolónak a pere, aki ellen a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában lezajlott vizsgálatok után emelt vádat az ügyészség.
A tárgyalás kezdetén az egyik védő zárt tárgyalás elrendelését kérte a bíróságtól. Nagyné Tajti Ilona tanácsvezető bíró helyt adott a kérelemnek, és zárt tárgyalást rendelt el, hozzátette azonban, hogy az ítélethirdetés nyilvános lesz.

A büntetőperben a bizonyítási eljárás négy, egymást követő napra van kitűzve. Az első tárgyalási sorozatban negyven tanú kihallgatását tervezi a bíróság, majd tavasszal folytatódik a per.

Egy 2010 elején tett feljelentés alapján a rendőrség vizsgálatot folytatott az intézetben, majd az ügyészség vádat emelt három ápoló ellen. A vádirat szerint az egyik férfi szemérem elleni erőszakot követett el egy gondozás alatt álló emberrel szemben. A másik férfit azzal vádolják, hogy a testi sértés minősített esetét követte el, különös kegyetlenséggel, egy akaratnyilvánításra képtelen ember sérelmére, míg a harmadik ápoló ellen zsarolás a vád.

A korábban letartóztatott vádlottak szabadlábon védekeznek. A bíróság előtt megjelent a három vádlott, közülük ketten továbbra is az intézményben dolgoznak.

A tárgyaláson ott volt az egyik feljelentést tevő ápolónő. Lukácsné Vágó Judit a bíróság folyosóján elmondta: 18 éve az intézményben dolgozik ápolónőként. Szavai szerint 2009 őszén már jelezték az intézmény vezetésének, hogy elfogadhatatlan és embertelen körülmények uralkodnak egyes osztályokon, érdemi intézkedés azonban nem történt.

"Ezután nem volt más választásunk, mint az, hogy 2010 év elején feljelentést tettünk az ügyészségen" - mondta Lukácsné Vágó Judit.

Mint hangsúlyozta: szemtanúja volt annak, hogy a vád alá helyezett egyik ápoló verte a pszichiátriai és fogyatékos betegek otthonának ápoltjait, illetve "szexuális show műsorokat rendeztek" az ápoltak között, amiért cigaretta volt a jutalom.

Korábban írtuk:

A városi bíróság tájékoztatása szerint a bizonyítási eljárás négy, egymást követő napra van kitűzve. A hétfői tárgyaláson elhangzik a vádbeszéd, majd tanúkat hallgatnak meg. Várhatóan az ügyet kirobbantó egyik ápolónőt is az első tárgyalási napon hallgatják meg. A rendőrség egy 2010 elején tett feljelentés alapján folytatott vizsgálatot az intézetben, azt követően az ügyészség vádat emelt három ápoló ellen. A vádirat szerint az egyik férfi szemérem elleni erőszakot követett el egy gondozás alatt álló emberrel szemben, a másik férfit akaratnyilvánításra képtelen ember sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés minősített esetével vádolják, míg a harmadik ápoló ellen zsarolás a vád. A korábban letartóztatott vádlottak szabadlábon védekeznek.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. info 2011. január 14. 14:22
  „Lesznek még az ápolók ápoltak,szex szereplők! leápolják ott őket ´saját akaratukból. Majd megtudják mit jelent kiszolgáltatottnak lenni. Majd kapnak érte egy cigarettát.”
 • 21. queenmargareth 2011. január 13. 21:39
  „Az én betegségem nem a Szüleim hibája! 83-ban volt az első tünet és 90-ben itt Szegeden az Újklinikán derítették ki mi a bajom. NEM volt ismert itthon addig!!! 90-es évek elején kezdtek írni a betegségről Mo-n. És szerencsésen kaptam egy fiatal, ambíciózus, kedves orvost! Neki sokat köszönhetek. Végülis, mivel "kilógott" a sorból elment innen.”
 • 20. Tömeg 2011. január 12. 23:39
  „Nagyon sokat informälodtunk a betegsegröl. Mivel azon szülök köze tartozom akik soha nem fogjäk
  feladni a harcot,lehtöleg minnel emberhez meltobb eletet biztositani a beteg hozzätartozojuknak.
  Az orvosoktol is(legaläbbis Nemetorszägban) minden segitseget megkaptunk ahhoz hogy lehetöleg a legkevesebb gyogyszerezessel tudjon a gyerek elni.
  Nagyon sok hasznos dolgot olvashattunk ebben a temäban Szendi gäbor honlapjän.
  Jobbuläst, es jobbb betegellätäst kivänok minden szinten beteg hozzäszolonak.
  Remelem hogy lesz vältozäs vegre a pszihologiai ellätäs teren is.
  Egyszecsak.”
 • 19. klj_54 2011. január 11. 18:15
  „16. hozzászólás Pandora 2011.01.11. 11:38
  A két alapvetően genetikailag belénk kódolt dolgot bírálod?
  Létfenntartás & fajfenntartás!”
 • 18. dicike 2011. január 11. 16:34
  „Sajnos az én apukám is ebben az intézetben volt, Alzheimer kór miatt. Fél év alatt tökéletesen sikerült leépíteni. Én csak azt remélem, hogy hullik a vezetőség feje is, mivel tudtak a dologról és a fülük botját sem mozgatták, nekik kellet volna lépni, egyből.”
 • 17. queenmargareth 2011. január 11. 15:30
  „15. hozzászólás klj_54 2011.01.11. 10:41
  Újfent igazat kell adnom.

  Tömeg-nek csak annyit: szerencséjük volt és valószínű sokat olvastak a betegségről.
  Azonban a 80-as években minden más volt!!!
  Én is saját magam gyógyítom-könyvekből, de késő...már 6 évesen erős nyugtatókon tartottak és szétverték testem. A Szüleimnek bemesélték, ez így helyes, aztán Apámat hibáztatták, miközben a legjobb APA! Mire tudatosult minden bennem, felnőtt lettem...és próbáltam szakítani a csak! gyógyszerező orvosokkal.”
 • 16. Pandora 2011. január 11. 11:38
  „úgy látszik az emberiségnek tényleg 2 dolog körül forognak a gondolatai: a pénz és a szex.
  Szomorú..”
 • 15. klj_54 2011. január 11. 10:41
  „Napról napra romlik a társadalom lelki egészségi állapota, de Szócska Miklós mai szavai szerint még csak most kezdenek el keresni helyet és pénzt a megoldáshoz!
  Az egész pszichiátriai szakma elzüllött!
  Pszichotróp gyógyszerre isznak röviditalt, hogy hamarabb hasson!
  Ezt még taxis koromban mondta el egy akkor éppen belőtt pszichiáter.
  EZ a helyzet azóta sem változott!

  Beballag ambulante a paciens a Zöld Sándor Utcába. (Nekem az marad!)
  Nem érdekli az ottani "szakembereket" , hogy mi vezetett el egy személy depressziójához, á a fenét.
  Gyógyszert a marhájának oszt hagy menjen! Sem idejük, sem kedvük nincs az ottani orvosoknak az érdemi munkához!

  Nem bántani akarom ezzel őket, csak egyszerűen a mai magyar valóságot leírtam.
  Ez van és ez is marad, mert kurmányunk kivont rengeteg tőkét a néprosszullét idei kiadási oldalából. Tehát NEM mindenről az orvosok tehetnek, hisz ők is a piacról élnek.
  A következménye pedig egyre több öngyilok és agresszivitás az élet minden területén a közlekedéstől az otthoni erőszakig:(”
 • 14. Ányez 2011. január 11. 10:38
  „Lehiggadt, szerintem a normális médiatörvény ismérve pont az lenne, hogy egy-egy orgánum függetlenül a politikai (és egyéb) helyzettől, objektíven beszámolhasson a világban történtekről. (Persze az objektivitás relatív, de ebbe ne menjünk bele.)
  És ha ez itt, nálunk megtörtént, igenis beszéljünk róla, mert ez nagyon gáááz!! Legyen példaértékű eljárás ellenük! A legfelháborítóbb, hogy némelyikük még mindig ott dolgozik...”
 • 13. Tömeg 2011. január 11. 01:36
  „8! nem kell doktorkodnod, meg okoskodnod. A gyerek mär nem tegnap ota beteg. Üdültünk mär eleget a zärt osztälyon. Az anya gyerek kapcsolatunk nagyon kivälo. A betegseget egy nagyon jol ismert nögyogyasz briliäns szüles levezetesenek köszönheti, Es az evek alatt megtanultunk vele elni.
  Tävol älljon tölem a dicsekedes vagy a panaszkodäs.Csak tenyeket irtam le ugy ahogy törtentek.
  Nem valami privätklinikän volt a gyerek.Csak a värosi korhäz psziho osztälyän,ami szinten nem valami jol van eleresztve anyagilag. De megsem bäntotta senki.Csak erre akartam kilyukadni. A gyogyszerekröl
  csak annyit. Vannak amiket tilos gyerekeknek adni.(ezt meg nem az ujjambol szoptam)
  10! Nem tudom ki az a doktornö, es nem tudom hogy melyik intezetröl van szo,de erdekes nagyon hogy ugyanazt "Hallucinäljuk",mint hozzätartozok. Es most en irom: ugyi?”
 • 12. kutyuka 2011. január 10. 21:54
  „Remelem megkapjak melto buntetesuket a zarkaban is...A tobbit nem irom,mert csak ki lennek moderalva...”
 • 11. queenmargareth 2011. január 10. 20:35
  „10. hozzászólás klj_54 2011.01.10. 20:09

  Teljesen igaza van!
  És még tudjátok mennyi visszaélés van???Hogy verik és alázzák a betegeket? Más kórházban is? Tudom.
  Az összes beteg dög "ápolót" sosem fogják el, de elismerésem, hogy itt mertek lépni!!!És igenis, kemény büntetést érdemelnek, vagy befektetném őket oda!!!Kiröhögik a beteget és max. zártosztályra teszik, csak ne beszéljen nyilvánosan! Ezt is láttam! Engem is megfenyegettek, ja és a panaszommal kitörölték a seggüket...”
 • 10. klj_54 2011. január 10. 20:09
  „8. hozzászólás mazsolaszolo 2011.01.10. 17:28
  Valamivel nem vagy tisztában!
  Ha bemegy valaki a klinikára ambulánsan és befektetik a pszichiátriára akkor Dr. Dobranovics főorvos asszony segédletével azonnal "döntésképtelenné" nyilvánítják és amíg bent van cselekvés és döntésképtelennek tekintik!
  Ennyit a mai magyar orvosi és jogrendről!
  Én inkább a nyolcadikról lépek ki az ablakon, mintsem a zárt osztályon akár egy napot is el kelljen töltenem!
  Családtagom volt bent, tehát nem a hentesnél hallottam az eljárásról.”
 • 9. soligor 2011. január 10. 19:03
  „Azért az Ápolóknak is van gyomra .......:(”
 • 8. mazsolaszolo 2011. január 10. 17:28
  „1. : "De hogy merjen a gondjait felismerő egyén pszichiátriai segélyt kérni, ha tudja ez várhat rá?"

  Na, na, álljon meg a lovaskocsi! Aki a gondjait felismeri és segítséget kér, az az esetek majdnem 100%-ában teljes mértékben cselekvőképes és öntudatánál levő személy. A cikkben levő ápoltak azonban nem. Éppen ezért különösen súlyos tett magatehetetlen, vagy fogyatékos, zavart, másoknak teljesen kiszolgáltatott embereket megalázni, szexuálist tárgynak, homokzsáknak használni, vagy egyéb aljas eszközökkel, módokon megtaposni. Pontosan olyan fokú aljasság, mintha egy csecsemővel vagy egy kétéves gyerekkel szexelnének cukorkáért a szülei vagy a nevelői - tehát azok az emberek, akiknek teljesen kiszolgáltatott és akiktől a léte, kis életkéje függ.

  5: Szerintem döntsd el végre, hogy dicsekedni akarsz vagy panaszkodni, de ne keverd a kettőt. Pláne ne ilyen rosszindulatúan és főleg ne általánosíts: ne keverd a múltat a jelennel és ne következtess és ne ítélkezz egy múltbéli esetből mindenki jövőjére.

  Ha a gyereked 16 évesen súlyos pszichózissal kezelték és jó is volt a diagnózis, akkor elég valószínű, hogy a jövőben lesz módod arra, hogy meglátogasd az általad olyan nagyon csodálatosnak és abszolútumnak vélt német klininkákat. :( Tényleg van még némi probléma Szegeden is, az országban is, de majd alakulnak a dolgok. Azért nem szabad azt sem elfelejteni, hogy Németországban mások a feltételek, mint itthon. Anyagilag is, eszközben is, bizonyos módszerekben is stb.
  A súlyos pszichózist egyébként valóban gyógyszerrel kezelik, első körben és tűzoltásként, kedveske - jobb ezt orvosokra bízni és nem neked okoskodni. Valamint vannak olyan pszichózisok, amelyek majdnem kizárólagos oka a korai anya-gyerek kapcsolat súlyos és nagyfokú torzulásában keresendő. Csak mielőtt még több port elversz olyan embereken, akik legtöbbször a lelkük is kiteszik másokért... Ugyi? Erről ennyit.”
 • 7. Lehiggadt 2011. január 10. 17:05
  „No, az ilyen híreket nem volna szabad megjelentetni egy NORMÁLIS média-törvény szerint!
  A körzeti hiradóban is részletezték! Ez NEM ide való, ez... Egyáltalán nem vagyok higgadt!”
 • 6. dodó 2011. január 10. 16:22
  „Ócsó!”
 • 5. Tömeg 2011. január 10. 14:46
  „Ne gondoljátok hogy ez egyedi eset!

  A gyerekem súlyos pszihózissal vvolt "kezelve" Szegeden.
  Először is berakták a felnőtt osztályra, holott még csak tizenhat éves volt.
  Olyan gyógyszereket kapott ami gyerekek nem is szedhetnek,és még az"ápolók"
  febe is vágták egy mappával,amitől elgörbült a szemüvege,és amikor megpróbálta kiegyenesíteni eltört.
  Amikor megkérdeztük hogy mi történt a szemüvegével a gyereknek, azt mondták hogy örjöngőrohamot
  kapott és sajátmaga széttörte. (Csak évek múlva beszélt először erről az esetről először.)
  Tíz napos horrortartózkodás után átvittük egy Német Klinikára, ahol a korának és betegségének megfelelő gyógyszeres és pszihoterápiás kezelést kapott.( A Magyarországi kezelés után több hónapon keresztül olyan volt mit egy zombi mert teljesen túlgyógyszerezték hogy nyugton maradjon.)Most már jól van,de ez abszolút a Németországi orvosok, és nagyon nagy mértékben,a jól képzett és hivatását nagyon komolyan vevő áolók érdeme!!
  Az biztos hogy ha valaha az életben mégegyszer Magyarországon lesz beteg nem hagyom egy percig sem az
  ottani pszihiátrián.”
 • 4. scott1 2011. január 10. 12:18
  „Amennyiben letöltendő kapnak, akkor bent már nem ők lesznek a három királyok... és az is valószínűsíthető, hogy megint "szexuális show műsorok" lesznek a környezetükben, csak ott valószínűleg mint szereplők vesznek majd részt és nem biztos, hogy jár majd érte cigi...”
 • 3. Besenyő_Pistabácsi 2011. január 10. 11:56
  „Ha ez igaz, akkor az ápolók sincsenek az ápoltaktól magasabb intelligencia szinten, csak ők szabadon jöhettek mehettek az intézménybe ki és be!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolompár-per: súlyos bírság az egyik tanúnak

Egy kihallgatásra beidézett tanú távolmaradása miatt elnapolták a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indult per hétfői tárgyalását. Tovább olvasom