Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Cirkuszolhattak a kecskemétiek - fotók

Kecskemét – Külön világba csöppenhetett, és két óra felhőtlen szórakozásnak adhatta át magát az, aki a hétvégén kilátogatott a Kecskeméti Szabadidőközpontba, és megnézte az Utazó Budapest Nagycirkusz Világszámok a porondon című műsorát.
Ha cirkusz, akkor elmaradhatatlanok a látványos trükkökre betanított vadállatok, a bohócok, az artisták, a légtornászok és a zsonglőrök, akik lehetetlennek tűnő mutatványaikkal, a gravitációt is meghazudtolva mutatják meg, miért érdemes ellátogatni az Utazó Budapest Nagycirkusz műsorára. A több mint harminc fős társulat a múlt hétvégén Kecskeméten állomásozott.

Az előadások kezdete előtt nagy volt a nyüzsgés a cirkuszi sátorban: kicsik és nagyok a kíváncsiságtól izgatottan foglalták el helyüket, miközben pattogatott kukorica és vattacukor illata töltötte be a teret.

A gladiátornak 3 oroszlánnal és 2 tigrissel kellett megküzdenie
A gladiátornak három oroszlánnal és két tigrissel kellett megküzdenie.

Először a cirkusz vadmacskái léptek porondra. Az állatidomár egyszerre öt állatot – két szibériai tigrist és három afrikai oroszlánt – koordinált a ketrecben. A nagymacskák karikákon ugráltak át, és leginkább a játszótéri mászókákhoz hasonló szerkezeten egyensúlyoztak. A gladiátornak öltözött Ádám Antonio (Maximus Antonio) a műsor alatt megküzdött a legnagyobb oroszlánnal, majd miután leteperte a földre, ráfeküdt az állatra. A félórás vadmacska show tetőpontján a bátor gladiátor az oroszlán szájába tette a fejét. A közönség hitetlenkedve nézte a veszélyes mutatványt. – Anya, nézd! Mindjárt megeszi az oroszlán! – kiáltotta egy kisgyerek.

A púpos tevéket is szerette a kecskeméti közönség
A púpos tevéket is szerette a kecskeméti közönség.

Az előadás másik különlegessége, hogy először léptek Magyarországon porondra holland fríz és andalúz lovak, amelyek zenére betanult koreográfiával vastapsra ösztönözték a cirkuszba látogató közönséget. Ezzel szemben a tevéket és a lámákat felvonultató produkció inkább megnevettette a nagyérdeműt, ugyanis a lefektetett tevéket átugráló lámák bizony sumákoltak, ha Maximus Antonio hátat fordított nekik: ahelyett, hogy átugrották volna a tevéket, gyorsan kikerülték azokat.

Az egy éve Kecskeméten született kis tevét is láthatták a nézők: le sem tagadhatja, cirkuszi mutatványos vér csordogál az ereiben, rutinosan mozog a kis púpos a porondon.

A légtornásznak a magasság és a selyeminda a természetes közege
A légtornásznak a magasság és a selyeminda a természetes közege.

A közönség tátott szájjal meredt a magasba, amikor a társulat légtornásza bemutatta a selyemindán, csontjai szinte gumiból vannak. Az artistapáros is felejthetetlen produkcióval lepte meg a nézőket: egyikük a homlokán több méter hosszú fém rudat egyensúlyozva tartotta meg a másikat, aki a pózna tetején, kézen állt a magasban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSE: fájdalmas búcsú a kupától

A Pajor Pálinka Kecskemét férfi kézilabda csapata hazai pályán 33-29-es vereséget szenvedett a PLER ellen, így nem jutott be a négyes döntőbe. Tovább olvasom