Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Családi tragédia: 15 sör után ült a volán mögé az ámokfutó sofőr?

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a négy ember halálát okozó sofőr, L. Tibor vérében 1,8 és 1,87 ezrelék közötti alkohol koncentrációt mutattak ki.
16:08: a hétfői tragikus baleset kapcsán felmerült, hogy a férfi alkoholos befolyásoltság alatt állhatott, amit a soron kívül kért független szakértői vizsgálat alátámasztott. A férfi közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, vérében 1,8 és 1,87 ezrelék közötti alkohol koncentrációt mutattak ki, mely körülbelül 15 üveg alkoholtartalmú sör fagyasztásának felel meg - mondta el Timafalvi László rendőrkapitány pénteki sajótájékoztatóján. A Trió TV beszámolója szerint Timafalvi László arról is beszámolt, hogy a férfi ellen 2009-ben szintén ittas vezetésért indult szabálysértő eljárás, de a fellebbezést követően a bíróság eltekintett attól, hogy a férfit eltiltsák a vezetéstől. 2010-ben a Kiskunfélegyházi Rendőrség kapta ismét ittas vezetésen, de mivel az alkoholos befolyásoltság csak enyhe fokban volt kimutatható a férfi szervezetében, így a pénzbüntetés kiszabását rendelete el, de nem rendelkezett megint csak a járművezetéstől való eltiltásról. A férfinak most a büntető eljárás ideje alatt kötelező a védelem, de mivel az őrizetbe vett személy nem nevezte meg védőjét, így erről a félegyházi kapitányság gondoskodik. A 45 éves férfi a törvény értelmében 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztést kaphat, amelyről a bíróság határoz. Timafalvi László a sajtótájékoztató végén hangsúlyozta, hogy a félegyházi rendőrök a tragédia kapcsán még több ellenőrzést hajtanak végre az utakon, valamint kérik a lakosságot, hogy amennyiben tudomásuk van arról, hogy egy ittas személy a volán mögé ül jegyezzék fel az autó rendszámát és azonnal értesítsék a félegyházi rendőrkapitányságot.

Korábban:

A Kecskeméti Városi Bíróság indoklása szerint a baleset után őrizetbe vett férfi esetében fennáll a szökés és a bűnismétlés, valamint az eljárás jogellenes befolyásolásának veszélye - mondta Sárközy Szabolcs. Hozzátette: a döntés ellen a férfi és védője fellebbezett, az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság dönt majd. A férfi péntekig Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában feküdt rendőri őrizet mellett. Az előzetes letartóztatásáról a sajtó kizárásával döntött a nyomozási bíró.

Az MTI információi szerint hamarosan a tököli rabkórházba szállítják a férfit. A 45 éves kiskunfélegyházi férfi autójával hétfőn Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába haladva előzésébe kezdett, de a manővert már nem tudta befejezni, és frontálisan összeütközött a szemből szabályosan közlekedő autóval. A karambol következtében a másik gépkocsiban utazó 41 éves férfi és 39 éves felesége a helyszínen életét vesztette. A házaspár nyolcéves lánya belehalt sérüléseibe, hatéves kislányuk állapotát a helyszínen sikerült stabilizálniuk a mentőknek, de a kórházban ő is meghalt. A baleset okozója nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett; kórházba vitték. Mivel felvetődött az ittasság gyanúja, vért vettek tőle, majd őrizetbe vették.

Korábban írtuk:

A aranyifjúként dőzsölő kiskunfélegyházi L. Tibor a tragédia éjszakáján önfeledt mulatozást követően ült autóba. Bár már ittas volt, nem haza igyekezett, hanem autójával Kecskemét felé vette az irányt, hogy folytassa a görbe estét - írja a Blikk.

- Tibor nem csinált ügyet abból, hogy piásan vezessen. Nem ez volt az első eset. Ha nem történik ez a szörnyűség, minden bizonnyal nem is az utolsó lett volna. Az is előfordult, hogy elkapták ittasan. Ilyenkor elvették egy időre a jogsiját, de mindig visszakapta - tudtuk meg egy az éjszakai életben jártas helybelitől.

Családi tragédia: négyen haltak meg az ittas sofőr miatt - GALÉRIA (Donka Ferenc - Csongrád TV)

Hétfő este is a kártyaasztal mellől állt fel L. Tibor, s gondolkodás nélkül Kecskemétre indult.

– Nem volt elég, hogy ivott, ha részeg volt, úgy vezetett, mint egy eszelős. Az se zavarta, ha épp bevonták a jogosítványát, ugyanúgy kocsiba ült – mondta az egyik kiskunfélegyházi kávézó vendége, aki jól ismeri L. Tibort.

A Blikk a megyei bíróságtól megtudta, hogy a rendőrség még nem kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását. – Kedd este hétkor vettük a férfit őrizetbe. Innentől kezdve három napunk van rá, hogy kezdeményezzük az előzetes letartóztatást, amivel élni is fogunk – tájékoztatott Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei kapitányság sajtóreferense.

Olvasóink írták

 • 14. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2011. november 21. 17:45
  „Jahh, hogy még ráadásul szlovák rendszám? Mondjuk meglepődtem volna, ha pont adózás terén lett volna gerinces”
 • 13. 6664 2011. november 19. 09:56
  „9. szegarazs 2011.11.18. 16:39
  előre megfontolt szándék (mert sztem tudta, hogy alkoholt fogyasztva vezet őrülten) és többszörös visszaeső?
  11. kötekedő 2011.11.18. 18:18
  a védőt hagyd, egy "jogállamban" neki muszáj... viszont a korábbi bírókat, akik vmi miatt eltekintettek dolgoktól...”
 • 12. Zsoltee0716 2011. november 18. 18:30
  „Jogositványát bevonják-e örökre?”
 • 11. kötekedő 2011. november 18. 18:18
  „Annak adnék 10 évet, aki védi ezt a szemetet. Az ilyen ügyvédek fordítják ki a világot a normális kerékvágásból.
  Hol élünk? Az összes rendőr, bíró, törvényhozó, aki korábban futni hagyta, felelős a balesetért. Őket nem fogja senki bíróság elé állítani, de remélem nekik is lesznek álmatlan éjszakáik. :-)”
 • 10. igazságkereső 2011. november 18. 17:09
  „Elolvastam a cikket és nem találok szavakat az 5 és 10 év közötti időtartamú szabadságvesztés lehetőségére a 4 elhunyt áldozatra gondolva! Ezt az embert kiengedni nem volna szabad a börtönből, mert a habitusa is olyan, hogy neki minden megengedett, egy öntörvényű ember! Nagyon remélem,hogy a T.Bíróság meg fogja találni a minősített eset súlyosabb fokozatának lehetőségét. Négy ember halálát okozni részegen, felelőtlenül, ez már nem baleset, ez gyilkosság!!”
 • 9. szegarazs 2011. november 18. 16:39
  „"de a fellebbezést követően a bíróság eltekintett attól, hogy a férfit eltiltsák a vezetéstől."
  "nem rendelkezett megint csak a járművezetéstől való eltiltásról."
  Tehát az igazságszolgáltatás gyengeségének is köszönhető négy ember halála.

  "a törvény értelmében 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztést kaphat"
  Mi a vád egész konkrétan?
  Biztos nem többszörös emberölés, holott az volna jogos.”
 • 8. v.imre 2011. november 18. 16:34
  „Ha belegondolok... Jean Valjeant egy kenyér ellopásáért életfogytig tartó gályarabságra ítélték. Régi szép idők :-)”
 • 7. Stevvve 2011. november 18. 11:38
  „ha ez ember, akkor én nem vagyok az

  minden nap eszembe jut ez a baleset és a kisfiú....

  és a sofőr is
  és ilyenkor nagyon dühös leszek
  ha rám bíznák a büntetést, megbánná élete minden egyes másodpercét”
 • 6. varadipal 2011. november 18. 09:34
  „Életfogytot neki, kényszermunkával kombinálva, hogy ne én fizessem a sitten az edzőtermet meg a Tv-t, kosztot és kvártélyt.Akkor is volt családja, mikor leült piálni és zsugázni.Kiírtott egy szép családot, és árvát csinált egy 11 éves gyerekből. Ezt elfelejtette a védő? A jog szerint megilleti a védelem a gazembert is, de akinek van egy csepp igazságérzete, az felháborodik már annak a hallatán is, hogy egy ilyen senkiházi gyilkost véden kell.”
 • 5. almostevil 2011. november 18. 08:59
  „Egy ilyen "embernek" vannak érzései??? Kétlem. Aki nem érez felelősséget az miért érezne bűntudatot vagy sajnálatot? Meg aztán milyen kifejezés az hogy VÉDENC? Kitől kellene már védeni azt a (ide nem írok semmit mert úgyis moderálnák) ? Kitől? Tőle kell védeni a társadalmat!!!
  Kellene csinálni egy szavazást, SMS-ben adhatná le mindenki a voksát <moderálva> A befolyt összeget az árván maradt kisfiúnak nyitott számlára utalnák.”
 • 4. vovozs 2011. november 18. 08:18
  „Lehet hogy ember Ő is, de nem közénk való, és nem az útra a hátralévő életébe.”
 • 3. 620829 2011. november 18. 07:55
  „A két lábon járástól még nem lesz valaki EMBER...a macskám elássa az ürülékét...ezzel is mutatja,hogy van olyan embernek tetsző csoport----akik mélyen alata állnak szocializációban.

  Száz év kőfejtő....lábbilincs....DE ÚGY LÁTOM ITT IS VOLT MINDIG AZ APÉNZ...AMI SEGÍTETT.
  AKI CSAK EGYSZER IS ITTASAN VEZETETT A JOGSIT ÖRÖKRE BEVONNI...LEGALÁBB EGY MILLÁS BÜNTI...HOGY GONDOLKOZZON---AMIT ADÓ MÓDJÁRA BE LEHET RAJTA HAJTANI.”
 • 2. szegarazs 2011. november 18. 07:40
  „Valóban az emberi fajhoz tartozik.
  De ilyen iszonyatos felelőtlenül a társadalomban nincs helye. Ha lenne száműzetés, örökre száműzni kéne valahova, ahol nincs pia, autó, kártya, ahol van ideje elgondolkozni élete hátralévő részében.

  A védője jó hogy azt nem kéri, hogy kezdjük el sajnálni...
  Bár én sajnálom. Sajnálom, hogy simán megúszta. Neki is meg kellett volna halnia, vagy legalább tolószékbe kényszerülnie, hogy soha ne vezethessen.”
 • 1. .suhym. 2011. november 18. 06:49
  „Tegnap reggel egy riportban a védője mondta, gondoljanak a hallgatók arra, hogy védence is egy ember...., Na de milyen????
  /Arról volt szó, hogy milyen lehet neki feldolgozni a történteket./”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemét neve összefonódott az autóiparral

Az érdeklődés középpontjába került Kecskemét a fővárosi Autótechnika kiállításon. Bagány Mihály… Tovább olvasom