Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Csalás ügy Kiskunfélegyházán

Csalási ügyet tárgyal a Kiskunfélegyházi Városi Bíróság.
A kis-kunsag.hu információi szerint ő az, akinek a szerepét a Központi Nyomozó Főügyészség fogja tisztázni abban az ügyben, amely Kollár László, a kiskunfélegyházi képviselő-testület jobbikos tagjának feljelentése alapján indult az önkormányzat és a Bácskomplex S.R. Kft. között múlt év végén létrejött megbízási szerződés kapcsán, hivatali visszaélés bűncselekményének gyanújával.

A csütörtöki tárgyalással kapcsolatban dr. Sárközy Szabolcs sajtószóvivő elmondta, hogy F. Róberttel szemben a Kiskunfélegyházi Városi Ügyészség csalás bűntette és sikkasztás bűntette miatt emelt vádat, egyúttal végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és 580 ezer forint vagyonelkobzás kiszabását indítványozva.

– A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott egy kiskunfélegyházi ingatlanban ifjúsági klubot működtetett, melynek kapcsán egy kiskunfélegyházi illetőségű férfinek úgy kínálta megvételre a szórakozó hely 49 százalékos üzemeltetési jogát, hogy nem rendelkezett elidegeníthető jogokkal, miután az ingyenesen rendelkezésére bocsátott ingatlanban csak büfé és kávézó üzemeltetésére kapott lehetőséget A sértett erről nem tudva 500 ezer forintot adott át a vádlottnak. A vádlott a vád szerint a sértett által a kávézóban elhelyezett 2 darab gázpalackot tartozása fejében átadta egy kiskunfélegyházi férfinek, mellyel a sértettnek további 80 ezer forint kárt okozott. A kár nem térült meg egyik esetben sem.

Az ügy tárgyalása csütörtökön, a vádirat ismertetésével kezdődik. A részletekre visszatérünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rúzsa Magdi és a Compact Disco nyitja a kecskeméti borfesztivált

A pénteken induló 2012-es Bor- és Pálinkaünnep első éjszakát Rúzsa Magdi nagykoncertje nyitja meg, melyet a szombati napon a 2012-es Eurovíziós dalfesztiválon hazánkat képviselő Compact Disco követ. Tovább olvasom