Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Csányi Illésné karácsonykor ünnepli századik születésnapját

Kecskemét - Városunk idős polgára, Csányi Illésné csütörtökön ünnepelte századik születésnapját, szerettei és barátai körében.
A száz éves hölgynek négy gyermeke, hét unokája és hét dédunokája van. A ma is teljes szellemi frissességnek örvendő hölgy elmondta, egész életében fizikai munkát végzett, emellett rengeteget gyalogolt.

Csányi Illésné.
Csányi Illésné.
-Néha magam is elgondolkodom azon, hogy miként élhettem meg ezt a magas kort, hiszen fiatalon többször is voltam súlyos beteg – jelentette ki Csányi Illésné. –Hat éves koromban már ötven libára vigyáztam, és attól kezdve sosem tétlenkedtem. Ennivalóra azonban sokszor nem tellett annyi, amennyi kellett volna, bizony gyakran kellett a hasunkon spórolni. Hatvanegy évesen mentem el takarítani a Pannónia Rajzfilmstúdióba, ahol még hét évet húztam le, hogy nyugdíjat kaphassak. Természetesen nyugdíjasként sem pihentem, jöttek az unokák, főztem, takarítottam, kirándultam. Még három éve a disznóvágáskor is én főztem. A munka mellett az élni akarás segített túl a nehéz időkön, de valószínűleg örökletes alapja is van a magas koromnak, hiszen édesapám 84, édesanyám 86, nővérem pedig 92 évet élt.

Franciska nénit az önkormányzat képviseletében Mák Kornél alpolgármester és Szeberényi Gyula Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte. Mák Kornél felolvasta azt a levelet is, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök üdvözölte Csányi Illésnét.

A 100 éves asszony a kecskeméti szépkorúak emlékkönyvét is aláírta - az övé az első száz éves születésnapról szóló bejegyzés. Jelen volt a rendezvényen Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője is, aki egykor munkaadója volt az ünnepeltnek.

- Ha Franciska néni neve elhangzik, akkor ma is mindenki mosolyog a rajzfilmstúdióban. Amikor hozzánk került, hatvanegy éves volt, mi pedig húsz év körüliek. Olyan volt számunkra, mint egy szeretetreméltó nagymama. Szépen, szelíden, de határozottan igyekezett rendre szoktatni a kollégákat. Miután nyugdíjas lett, rendszeresen visszajárt hozzánk, ott volt a stúdió harmincadik születésnapi ünnepségén is – mondta Mikulás Ferenc.

Csányi Illésné kijelentette: 2011-ben mindenképpen szeretne ott lenni a rajzfilmstúdió alapításának negyvenedik évfordulóján is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberben kevesebbet fizetünk a fűtésért!

A decemberi számlában egyhavi fűtési alapdíjkedvezményt ad Kecskeméten a távfűtést szolgáltató gazdasági társaság. Tovább olvasom