Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Csatornázás Kecskeméten: újabb 40 km-t fektetnek le

Kecskemét - A múlt héten lezárult első szakaszt követően újabb 40 kilométeren fektetik le a csatornát Kecskeméten és vonzáskörzetében.
A hálózat bővítése az úgynevezett kis-ISPA projekt keretében valósul meg, amelyet a 2008-ban befejeződött Kecskemétet, Kerekegyházát, Ballószöget és Helvéciát érintő nagy volumenű szennyvízcsatorna-fejlesztés pénzügyi keretéből finanszíroznak.
 
A napokban indult építkezés keretében újabb 40 kilométeres útszakaszon kerül sor a fejlesztésre, amely Kecskemét belterületén négyezer méteren a Rezgő utcát, a Mária körútat, a Kossuth körútat, a Bethlen körútat, a Tihany utcát, a Festő utcát a Pajzs utcát, a Domby Lajos utcát, a Klapka utcát és a Kemény Zsigmond utcát érinti majd. A település külterületén 35 km-en fektetik le a közművet: Ballószögön a Deák Ferenc utcán, valamint Kecskemét külső városrészeiben: Matkón, Ménteleken, a Kossuth-lakótelepen, a kutatóintézeti lakótelepen, illetve Borbáson.
 
Az „első kapavágások" megkezdődtek, a kivitelezés némi kellemetlenséggel járhat az érintett településeken, városrészekben élőknek, elsősorban a részleges forgalomkorlátozás miatt, de a beruházás gyakorlati haszna felbecsülhetetlen, hiszen tisztaságot, higiéniát és egyszerűséget hoz a lakók életébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temető mellett aszalódott a holttest

Egy vadász talált rá egy korábban eltűnt hajléktalan aszalódott holttestére Kecskeméten a köztemető… Tovább olvasom