Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Cseke Péter maradna kecskeméti Katona József Színház élén

Kecskemét - A kecskeméti önkormányzat pályázatot írt ki a Katona József Színház igazgatói helyére. Az intézmény jelenlegi vezetője, Cseke Péter pályázik és folytatni szeretné a megkezdett munkát.
"Elindultunk egy úton, amelynek most még alig vagyunk a felénél, a nézők és a szakma is úgy ítéli meg, hogy ez egy jó út, tehát folytatni kell, amennyiben a közgyűlés úgy határoz" - mondta Cseke Péter kedden.

A színház élére 2008-ban megválasztott igazgató komoly eredménynek nevezte azt, hogy a kecskeméti közönség "visszaszokott" a színházba, nagyon magas a látogatottsága a daraboknak, és egy nagyon tehetséges, jó társulatot sikerült kialakítania, valamint sok kiváló rendező rendez náluk.

Cseke Péter, a szinház jelenlegi vezetője.
Cseke Péter, a színház jelenlegi vezetője.

Emlékeztetett arra, hogy ebben az évben a Pécsi Országos Színházi Találkozóra meghívást kapott a színház, és díjat hozott el.

"A Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb előadás díját kaptuk, valamint 2013. április 28-ra meghívást kaptunk a londoni West Endre, ahol Az egérfogót játsszuk majd" - sorolta a sikereket a direktor, hozzátéve, hogy több előadásukat is közvetítette a televízió.

Cseke Péter igazgatói megbízatása 2013 júliusában jár le, ezért a kecskeméti közgyűlés november 29-i ülésén pályázati felhívás közzétételéről döntött.

A beérkező pályázatok elbírálására a közgyűlés szakmai bizottságot hoz létre, amelynek az önkormányzat részéről két képviselő lesz a tagja. A közgyűlés Mák Kornél alpolgármestert bízta meg azzal, hogy a bizottság munkájában való közreműködésre kérje fel a Színházművészeti Bizottság négy, az emberi erőforrások miniszterének egy, a színház közalkalmazotti tanácsának egy és a reprezentatív szakszervezet egy képviselőjét.

A kiírás szerint a pályázat benyújtásának határideje a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának honlapján való megjelenést követő 30. nap. A minisztérium honlapján december 3-án jelent meg a kecskeméti Katona József Színház igazgatói helyére kiírt pályázat.

Olvasóink írták

  • 1. Léni 2012. december 18. 15:59
    „Egyetlen dolog fogja eldönteni, hogy Cseke Péter maradhat-e direktor vagy nem maradhat
    direktor, mégpedig az, hogy milyen a párthovatartozása! Oszt jó napot!
    Lehet Ő akármilyen jó vagy akármilyen rossz, semmit nem jelent.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó klubkoncertjét adja Kecskeméten a 30Y

A hazai könnyűzenei élet egyik legizgalmasabb rockzenekara, a 30Y december 27-én. Tovább olvasom