Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Csendrendelet: hét szórakozóhely már kapott engedélyt

Kecskemét - A kecskeméti önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Bűnmegelőzési Bizottsága e heti ülésén hét kérelmet fogadott el az új kecskeméti csendrendelet kapcsán.
Megkezdte az új kecskeméti csendrendeletben szereplő, éjféli zárás alól felmentések kiosztását az önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Bűnmegelőzési Bizottsága. Mint arról korábban beszámoltunk, a rendeletben foglalt - éjfél utáni nyitva tartást tiltó - rendelet alól azok a szórakozóhelyek kaphatnak felmentést, akik már 2011. december 31-e előtt megkezdték működésüket. Az érintett szórakozóhelyek augusztus 31-ig kérhetnek ettől eltérő nyitva tartásra engedélyt a bizottságtól, mert szeptember 1-je után ennek hiányában nem tarthatnak nyitva.

Első körben hét engedély

A jogi, ügyrendi és bűnmegelőzési bizottság elé a héten terjesztették be az első kérelmeket. Dr. Brúszel László (MSZP), a bizottság elnöke a delmagyar.hu kérdésére elmondta, hogy első körben hét szórakozóhely kért, és kapott engedélyt a rendeletben foglalttól eltérő nyitva tartásra. Miután mindegyikük működött már tavaly is, semmiféle hozzájárulást nem kellett benyújtaniuk, a bizottság mérlegelés nélkül megadta az engedélyt. A következő hetekben számítani lehet arra, hogy további helyszínekre is megkérik a hajnalig való nyitva tartást. Jelenleg a következő üzletek lehetnek nyitva szeptember 1-jét követően, éjfél után:
Barbár Bár
Átrium Kávézó
Gokart Hotel-Büfé
Pokol Club Szórakoztató Központ - Szórakoztató Játék
Pokol Club Szórakoztató Központ - Retro Club
Pokol Club Szórakoztató Központ – Zenés-Táncos Tér
Pokol Club Szórakoztató Központ – Kerthelyiség

Függőben a Dobó körúti Vanity kérelme

A bizottság ülésén szerepelt a tavasszal nyitott Vanity Club nyitva tartása is, ezt azonban levették napirendről. A Dobó körúti szórakozóhely a tavaszi nyitást követően azonnal népszerű lett a kecskemétiek körében, hiszen ez lett a legmodernebb, és legigényesebb klub a városban. Brúszel László elmondta, itt még egyeztetések folynak az önkormányzat és a szórakozóhelyet működtető vállalkozás között, ennek részleteiről pedig még a bizottságot sem támogatták, így egyelőre nem tudott felvilágosítást adni a legújabb fejleményekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mercedes gyár munkásait szállító autóbusz karambolozott

Négyen megsérültek egy autóban, amikor az összeütközött egy autóbusszal csütörtökön Kecskeméten. Tovább olvasom