Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Csere-bere vásár, adventi hangverseny és újborkóstoló

Hogyan készül a hordó? Mit csinálnak a tűzzsonglőrök? Ki Kiskunfélegyháza legidősebb polgára? Többek között ezekre is fény derül ezen a hétvégén Bács-Kiskun megye településein.
Karácsonyi kavalkád

Karácsonyi kavalkáddal kezdődik a szombat reggel a kecskeméti Arany János Általános Iskolában. Délelőtt kilenc órától, táncházzal, a Penge Benge Jazz Band koncertjével, kézműves barlanggal, játszóházzal, csere-bere vásárral és a Ciróka Bábszínház műsorával várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Csörömpölők koncert

A Csörömpölők ad koncertet szombaton délelőtt 10 órától a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. Elkezdődött Advent, a várakozás időszaka. Várakozzunk egy kicsit együtt, zenével, tánccal, mesével, jó kedvvel a Csörömpölők Együttes segítségével.

Koncertek az evangélikus templomban

Lovász Irén ad jótékonysági koncertet a kecskeméti evangélikus templomban szombaton 16 órától, melynek bevétele a hallássérültek javát szolgálja. Ugyanitt 18 órától az Ars Nova Énekegyüttes adventi hangversenyét hallgathatjuk meg.

Ünnepi gyertyagyújtás

Kis János evangélikus lelkész adventi üzenetét hallgathatjuk meg szombaton 17 órakor Kecskemét főterén, majd a baptista gyülekezet énekkarának műsora után Katonáné Szabó Gabriella és Mák Kornél alpolgármesterek gyújtják meg a koszorú harmadik gyertyáját. A kecskeméti téli fesztivál programja vasárnap téli vetélkedővel, táncbemutatóval és a tűzzsonglőrök előadásával folytatódik.

Családos délelőtt

Családos délelőttre várják a gyerekeket és szüleiket a kecskeméti Szentcsalád Plébánián vasárnap délelőtt 10.30-12 óráig. Az adventhez és a télhez kapcsolódva együtt verselnek, mesélnek, énekelnek és zenélnek majd kicsik és nagyok.

Adventi vásár és borkóstoló Hajóson

A hajósi Érseki Kastély udvarán adventi vásár fogadja a látogatókat december 10-11-én. Helyi iparművészek, kézművesek mutatják be termékeiket: többek között keramikus, bőrdíszműves, csuhébaba készítő, kreatív foltvarró, mézeskalács készítő mesterek várják az érdeklődőket.  Lesz adventi koncert, és muzsikálnak az utcazenészek is. Szombaton a hajósi pincefaluba is ellátogathatnak azok, akik szeretnék borkóstolón részt venni. A bortúrázók a kádármúzeumot is megnézhetik, ahol maga a mester avatja be az érdeklődőket a hordókészítés rejtelmeibe.

Koncertek a könyvtárban

Szombaton délután két koncert is várja a bajai Ady Endre könyvtár látogatóit. A Szélkiáltó együttes fellépésre 15 órakor kezdődik, melyre ingyenes a belépés. Az adventi hangversenyen 17 órától Liszt Ferenc, Daquin, Bach, Gergely Ferenc, Albinoni, Charpantier, Caccini, Telemann művei is felcsendülnek. Énekel Hardy-Horváth Mária, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény énektanára, az októberben Baján megrendezett Országos Liszt Dalverseny 3. helyezettje. Fuvolán közreműködik Horváth Katalin, a Liszt Ferenc AMI tanára, orgonál Babenyecz László.

Adventi programok Baján

Kézműves foglalkozással, mesejátékkal és karácsonyi műsorral várják az adventi hangulatra vágyókat szombaton a bajai Szentháromság téren. Miközben kézügyességünket próbára tesszük, a Szille Varázsszínház Társulat előadásában megnézhetjük az Angyal lehetnék című előadást, majd a III. Béla Gimnázium Vadvirág Népdalkörének karácsonyi műsorát is meghallgathatjuk. Advent harmadik vasárnapján, december 11-én szintén lesz kézműves foglalkozás, a sükösdi általános iskolások és óvodások pedig verses, zenés műsorral kedveskednek a közönségnek. Ezüstvasárnapon Feczák László görög katolikus szervező lelkész adventi gondolatait hallgathatjuk meg 17 órától.

Advent Kiskunfélegyházán

Advent harmadik hétvégéjén Hajagos Gyula plébános mond köszöntőt a kiskunfélegyházi városháza előtt szombaton 17 órától. A harmadik adventi gyertyát a város legidősebb polgára gyújtja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bordatörést szenvedett a zebrán elgázolt biciklis

Súlyos sérülést szenvedett az az 57 éves ittas férfi, aki biciklijével áthajtott a zebrán. Tovább olvasom