Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Csípőműtétje után hunyt el Szécsi Katalin

Kecskemét – Elhunyt Szécsi Katalin - a 38 évvel ezelőtt öngyilkosságot elkövetett legendás énekes - Szécsi Pál nővére.
A három kötetes írónőt álmában érte a halál, saját kis szobájában találtak rá vasárnap reggel annak az idősotthonnak a dolgozói, ahová a házát porig égető tűz után befogadták.

Szécsi Katalin és Szécsi Pál.
Szécsi Katalin és Szécsi Pál.

– Katikának a december elsején csaptak ki a lángok a kályhájából, lakhatatlanná vált a háza, de tűzvész után még helyre jöttek a dolgai, volt egy csípőműtétje, amire már régen várt. Legyengült ugyan utána, de az idősek otthonában jó kezekbe került, ápolói és orvosai is vigyáztak rá – számolt be a tragikus hírről Gergely Róbert, a Gergely Theater igazgatója, akit hozzátartozóként értesítettek a halálesetről. – Katikát Karácsonykor látogattuk meg kedvesemmel. Timivel bíztattuk, hogy felépül, mert a műtét ugyan nagy volt, és megviselte, de már visszatért az étvágya és az életkedve is, olyannyira, hogy elárulta: a negyedik könyvén dolgozik. Sajnos már sohasem tudhatjuk meg miről szólt volna – tájékoztatta elsőként a Blikket Gergely Róbert, aki egy Szécsi Pál életéről szóló „Szereted-e még című" zenés színdarabbal őriz az énekes-író testvérpár emlékét.

A halál okát még nem tudja a színész-direktor, de Gergely Róbert elmondta: várja a boncolás eredményét, a temetés időpontja még nem ismert. – Az írónő végrendeletét egy ügyvédnél tette letétbe, ennek tartalmáról természetesen nem tudok, de arról az óhajáról igen, hogy egyszerű legyen a temetése. Igaz, hogy Kecskeméten hunyt el, de úgy gondolom, hogy testvére, Szécsi Pál mellett a helye, mert haláláig imádattal ápolta öccse emlékét, de nyilván erről a szűk családja dönt.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2013. január 01. 22:02
    „R.I.P.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járásbíróságok jönnek létre és működésbe lép az e-bíróság

Létrejönnek a járásbíróságok, az új közigazgatási és munkaügyi bíróságok, illetve működésbe lép az e-bíróság. Tovább olvasom