Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Csőd: több önkormányzat is a Soltvadkerti Takarékszövetkezetnél bankolt

A soltvadkerti és a bócsai önkormányzat is a végelszámolás alá vont Soltvadkerti Takarékszövetkezetben tartotta a pénzét, több tízmilliós tételben.
Még vasárnap délelőtt is többen érdeklődve nézték a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet halasi fiókjának hatalmas üvegportálját, hátha valami információhoz hozzájuthatnak a végelszámolás kapcsán.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet elveszítette tőkéjét, ezért a PSZÁF visszavonta engedélyét, és pénteken elrendelte a végelszámolást. Az intézkedést az indokolta, hogy a PSZÁF vizsgálatai megállapították: a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet elveszítette tőkéjét, sőt szavatoló tőkéje negatívvá vált.

A Halasmédia vasárnap a fiók előtt beszélt olyan károsulttal is, akinek kölcsön kellett kérni az ismerősétől ahhoz, hogy hétvégén ebédet főzhessen a családjának. Közben kiderült az, hogy többek között a soltvadkerti és a bócsai önkormányzat is a takarékban tartotta a pénzét, több tíz milliós tételben.

Megbecsülni is nehéz, hogy hány halasi család, vállalkozás került egyik pillanatról a másikra kilátástalannak tűnő anyagi helyzetbe. A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet ellen indul végelszámolás terveket, álmokat tett tönkre. Sok családnak, nyugdíjasnak pedig a mindennapi megélhetése veszélyeztetett. Akad olyan vállalkozó, aki nem tudja még, hogy ad fizetést az alkalmazottainak. Egy nyugdíjas asszony minden pénzét a takarékban tartotta, most nem tudja, mi lesz vele.

Egy családanya már megkapta az sms-t arról, hogy átutalták számlájára a fizetését, de felvenni már nem tudta. Önkormányzatok működése is veszélybe került, ugyanis a vadkerti és a bócsai helyhatóság is a takszövvel bankolt. Előbbi település esetében 100 milliót meghaladó tételről van szó. Az sem kizárt, hogy a végelszámolásnak politikai következményei is lesznek.

A halasi fiók előtt még vasárnap délelőtt is volt olyan károsult, aki információhoz igyekezett jutni, azt remélte, hogy valamilyen hirdetmény lesz kint az üvegportálon. Erről leghamarabb holnap kaphatnak tájékoztatást az érintettek, hogy mik lehetnek az eljárás várható következményei. Nemcsak a betétesek, de a folyószámlával rendelkező, így minden pénzmozgást a takarékszövetkezeten keresztül intézők is nagyon várják a fejleményeket. Mindenki abban reménykedik, hogy a végelszámolás nem megy át felszámolásba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörnyű baleset a pláza parkolóban: mindkét fél hibázott? - galéria

A rendőrség eddigi vizsgálata szerint a munkagép sofőrje, és a halálra gázolt 83 éves bácsi is… Tovább olvasom