Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 7°C Még több cikk.

Csődközelbe kerülhet Kiskunhalas önkormányzata

Kiskunhalas - A Budapest Investment vezérigazgatója szerint ha nem történnek hathatós beavatkozások, nem lesz intézkedési terv, akkor néhány hónapon belül bekövetkezhet a fizetésképtelenség.

Egyetlen kivételtől eltekintve valamennyi képviselő ott volt hétfőn délután az informális testületi ülésen, amelyen a város működését átvilágító Budapest Investment vezérigazgatója tartott tájékoztatót - írja a halasmedia.hu. A közel két és fél órás megbeszélés során kiderült, hogy az OTP és a vizsgálatot végző cég is elfogadhatónak tartja az intézkedési tervet.

Bár az idei költségvetés jóval szigorúbb, mint a korábbiak voltak, a Budapest Investment vezérigazgatója szerint szükség van újabb takarékossági intézkedésekre. Jendrolovics Pál vezérigazgató cége az OTP és az önkormányzat megbízásából vizsgálta át a város működését. A szakember azt mondja, még nincs csődhelyzet, de ha nem történnek hathatós beavatkozások, nem lesz intézkedési terv, akkor néhány hónapon belül bekövetkezhet a fizetésképtelenség. A szállítókkal való egyezkedés, a számlák kifizetésének halasztása csak ideig-óráig jelentenek megoldást.

Jendrolovics hozzátette, hogy akár adóemeléssel és a szociális ellátórendszer felülvizsgálatával is lehetne takarékoskodni. Ezt mondta a kultúra területére is. A vezérigazgató kitért arra is, hogy az elmúlt években beruházásbarát volt a város, néha talán túl is vállalta az önrészekben magát. Jendrolovics Pál azt is hozzátette, hogy minden oldalnak le kell ülni és közösen kell megoldani a problémákat. Gyovai István polgármester elmondta még, hogy a hétfőn, a képviselő-testület asztalára kerülő intézkedési tervezetet mind az átvilágítást végző cég, mind pedig az OTP elfogadta.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többmillliós betörés elkövetőit fogták el Dunaföldváron

A kiskunhalasi rendőröknek sikerült elfognia azt a két férfit, akik még február 1-jén 2,7 millió… Tovább olvasom