Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Csökkent a bűncselekmények száma a Bács-Kiskun megyében

8,7 százalékkal csökkent Bács-Kiskun megyében a bűncselekmények száma 2014-ben az egy évvel azelőtti adatokhoz képest.
8,7 százalékkal csökkent Bács-Kiskun megyében a bűncselekmények száma 2014-ben az egy évvel azelőtti adatokhoz képest, és a megyei rendőrkapitányság felderítési mutatói is javultak a legtöbb területen. A lakásbetörések azonban megszaporodtak és a közúti balesetekből is több volt tavaly, mint 2013-ban. A megyei rendőrkapitány szerint tehát van még hová fejlődni az idei esztendőben.

Évértékelő állománygyűlést tartott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, az eseményt megtisztelte jelenlétével az országos rendőrkapitány, Papp Károly is. Az állománygyűlésen elhangzott, 2014-ben az a megyében egy évvel azelőtti adatokhoz képest 8,7 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, és javult a felderítési mutató is. Kevesebb volt tavaly a rablás, a kifosztás és a súlyos testi sértés, illetve jelentős, 15 százalékos volt a csökkenés a lopások tekintetében. A zárt gépkocsi feltörések 72, míg a gépkocsi lopások 70 százalékkal mérséklődtek.

„A kapitányságok székhelye szerinti városokban történt a bűncselekmények jelentős része Kecskemét után, ezt követik az egyéb városok és az egyéb kis települések. De az is látható, hogy tulajdonképpen mindenhol csökkenés történt, és ez az ott élők biztonságérzetére nyilván pozitívan hatott" – mondta el Dávid Károly, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya.

A teljes cikket, és a Kecskeméti TV riportját a honlapjukon megnézheti!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset a 44-es számú főúton

Egy személygépjármű és egy tehergépkocsi ütközött össze Nyárlőrinc térségében. Tovább olvasom