Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Csúcstechnológia a kecskeméti kórházban

Kecskeméten már épül a megyei kórház új szárnya. Kivételes műszerzettséget ígérnek.
Több mint ezer ablakot cseréltek ki a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kórházának hotelépületében. A beruházás 141 millió forintos költségének felét pályázaton nyerte el az intézmény, az összeg másik részét a fenntartó finanszírozta - mondta Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

A szeptemberben megkezdett munkálatok során a kórház 3647 ablaka közül 1008-at sikerül most kicserélni, a többire tovább pályázik az intézmény - mondta a Fidesz-KDNP-s politikus, aki reményét fejezte ki, hogy a kórház fejlesztését a vagyonátadás után az új fenntartó, az állam is folytatni fogja.

Csúcstechnológia a kecskeméti kórházban.
Csúcstechnológia a kecskeméti kórházban.

A beruházás révén a harminc éve két telephellyel működő megyei kórház egy helyen, a legmodernebb műszerezettséggel fogadja majd a betegeket. A fejlesztési projekt során egy új, 15 ezer négyzetméteres kórházi szárny épül, amelyben anya-gyermek központot, valamint szív- és érrendszeri centrumot alakítanak ki.

A régi hotelépület mellett már épül a kórház új szárnya. A 2012 őszére elkészülő Kecskeméti Gyógyintézeti Központ az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 11 milliárd 652 millió forintos költségvetéssel valósul meg. Az elhasználódott harminc éves fa- és fémszerkezetű ablakok cseréjével a kórháznak az volt a célja, hogy komfortosak legyenek a kórtermek és az energia-megtakarítással csökkentsék a működési költségeket. A beruházással elérhető energiaköltség-megtakarítás éves szinten megközelítheti a 17 millió forintot, a beruházás megtérülési ideje kilenc év.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: Legyen Kecskemétnek mindenkori képviselete az Országházban!

Nem a területi hagyományokra, és a logikára, hanem a Fideszé érdekei mentén rajzolta újra a Fidesz… Tovább olvasom