Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Csuhéangyal, gyertyagyújtás és adventi vásár

Ezen a hétvégén elkezdődik az adventi készülődés. Bács-Kiskun megye településein számos program vár ránk: készíthetünk csuhéangyalt, koszorút, részt vehetünk a hozd és vidd vásáron, sőt, akár újból korcsolyát is húzhatunk.
Adventi családi ügyeskedő

Adventi koszorút, ablak- és ajtódíszt készíthet a család ügyes kezű apraja-nagyja november 26-án 15 órától a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. Szalma alapot, gyertyát, kiegészítőket biztosítanak a szervezők, valamint a két foglalkozásvezető Beliczai Mónika és Sebők Kata a hozott anyagok összeállításában is segítenek.

Téli fesztivál

A gyerekek gyertyás felvonulásával szombaton délután 17 órakor elkezdődik a kecskeméti téli fesztivál. Mons. Menyhárt Sándor plébános üzenetét hallgathatjuk meg, közreműködnek a Szentcsalád Plébánia hittanosai. Az első adventi gyertyát Nagypál Sándor alpolgármester gyújtja meg. Az adventi gyertya lángját a Piarista Általános Iskola diákjai hozzák a Piarista templomban meggyújtott adventi koszorúról. Vasárnap 11 órától pedig a Maszk Bábszínház betlehemi műsora várja az érdeklődőket.

Tavankuti szalmaképek

Mik azok a szalmaképek? Erre kapunk választ a Népi Iparművészeti Gyűjtemény november 26-án, szombaton 16 órakor nyíló tárlatán. A Szalmaképek a szerbiai Tavankutról című kiállítást Farkas Lajos a szalkszentmártoni Petőfi Sándor Emlékmúzeum igazgatója nyitja meg. Közreműködnek a tavankuti tamburások, a megnyitó után pedig szalmakötési bemutatót tartanak a tavankuti asszonyok. A tárlat február végéig látogatható, keddtől szombatig, 10-16 óráig.

Plájás István fotói

Plájás István marosvásárhelyi fotóművész munkáiból nyílik kiállítás november 26-án 16 órakor a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. A tárlatot Csegzi Sándor Marosvásárhely alpolgármestere nyitja meg. Plájás István munkáit több hazai kiállításon díjazták, és több mint harmincöt nemzetközi szalonon állították ki munkáit.

Adventi vásár az evangélikusoknál

Hozd és vidd adventi vásárra várják az érdeklődőket november 27-én 10-12 óráig az Evangélikus Egyházközség plébániáján. A börze szabályai a régiek, mindenki hozhat és vihet is. Várnak nem használt és használt, de jó minőségű ruhákat, játékokat, könyveket és konyhai felszereléseket is. Ha valaki nem tud részt venni a vásáron, de van otthon olyan holmija, amit szívesen felajánlana a vásárra, a plébánián leadhatja.

Kertészeti kiállítás

Többek között érdekes előadásokkal és karácsonyi vásárral várja az érdeklődőket a III. Kistérségi Kertészeti Kiállítás, Konferencia és Vásár november 25-én 9-15 óráig a bajai Bereczki Máté Szakképző Iskola Sportcsarnokában. A karácsonyi vásárban illatos süteményeket, kézi készítésű bonbonokat, szappanokat, gyertyákat, foltvarrással készült termékeket és drótékszereket is beszerezhetünk a karácsonyfa alá.

Sipos Loránd képzőművész kiállítása

„Úgy látom, hogy korunk, nagyon megmutatott, nagyon kimondott, nagyon materiális és nagyon zajos. Amit én környezetemben keresek és munkáimmal megmutatok, az a kimondatlan, a csendes, a sejtelmes, a misztikus" – vallja Sipos Loránd képzőművész, akinek munkáiból november 25-én 17 órakor nyílik kiállítás baján, a Bácskai Kultúrpalotában. A tárlat január 8-ig tekinthető meg. 

Húzzunk korit!

Újra nyit a bajai műjégpálya a Petőfi-szigeten november 26-án, szombaton 9 órakor. Játékos vetélkedők, gyermek hoki bemutató is várja az érdeklődőket, a pályahasználat pedig egész délelőtt ingyenes. További információ: www.bajajeg.hu.

Ezüst esőben száll le a karácsony

Érdemes lesz ellátogatni a bajai Szentháromság térre november 27-én délután. 15 órától kézműves foglalkozás, 16 órától az érsekcsanádi iskolások karácsonyi műsora, 16.40-től az Iringó Népdalkör előadása várja az érdeklődőket. 17 órától Vasadi Lajos baptista lelkész adventi gondolatait hallgathatjuk meg, közreműködnek az Érsekcsanádi Összhang Kórus tagjai.

Advent a kastélyban

Ezen a hétvégén elkezdődik az adventi készülődés a hajósi érseki kastélyban is. Pénteken délután 14.30-tól csuhéangyalkát, szombaton 14.30-tól pedig adventi koszorút készíthetünk. Göncző Sándor református lelkész karácsonyi képeslap gyűjteményéből szombaton délután 15 órakor nyílik tárlat. Az adventi ünnepet pedig a Schőn Mária vezette sváb énekkar nyitja meg a hajósi érseki kastélyban november 27-én 14.30-kor.

Bajai Advent

Adventi koszorút, naptárt, képeslapot és kemencés mézeskalácsot készíthetnek a családok november 27-én 14-17 óráig a Bácskai Kultúrpalotában. A kicsik, ha megszomjaznak a nagy munkában gyümölcsteát, a felnőttek pedig grogot kortyolhatnak advent első vasárnapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az eddigi pályaedző irányítja majd a KTE-t szombaton

Az eddigi másodedző, Szabó István irányítja szombaton a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskeméti TE… Tovább olvasom