Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Csuklyás kommandósok mentek Csábi Bettináért

Baja - Iker gyerekei szeme láttára vitték el a csuklyás vámkommandósok kedd hajnalban dr. Csábi Bettinát (34) és férjét, K. Istvánt bajai otthonukból.
A Blikk úgy tudja: Csábi Bettina kihallgatásán tagadta, hogy tudott volna bármilyen adócsalásról. „Csak a számlákat írtam alá, hogy miről, azt nem tudom" – a Blikk információi szerint ezt vallotta. Beszélt a veszteséges egykori cégéről is, a Dream Food Kft.-ről. „Csak a nevemmel reklámoztam a céget, nem értek hozzá"– mondta.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adónyomozói a volt cégéhez kapcsolódó 243 millió forintos áfacsalással gyanúsítják a bokszoló világbajnokot. Úgy tudjuk, a gyanúsítás szerint egy romániai gabonaszállítmányhoz kapcsolódva adtak ki fiktív számlákat. A jogász végzettségű sportolónak információink szerint hét gyanúsított társa van, köztük ügyvédek, vállalkozók, sőt a közéletből ismert ember is akad a nyomozók listáján. A bajai lakás mellett további négy helyszínen tartottak házkutatást.

Az ikrek előtt verték bilincsbe Csábi Bettinát a kommandósok. Fotó: Blikk
Az ikrek előtt verték bilincsbe Csábi Bettinát a kommandósok.
Fotó: Blikk

A cégbejegyzés szerint a cég idén március 24-ig volt Csábi tulajdonában, azóta egy Mario Silic nevű szlovén állampolgár a tulajdonos. K. István, a férj tavaly szeptember 1-től idén március 24-ig volt ügyvezetője a cégnek, aminek az adószámát idén szeptember 1-jén felfüggesztette a NAV.

Mint megtudtuk, az ikerlányokat, Szávát és Kamillát a szülők őrizetbe vétele óta a nagymama, Rozália látja el.

– Remélem, kiderül, hogy Bettináéknak semmi közük az egészhez! Beteg ember vagyok, nem tudom, hogyan vészelem át ezt a borzalmat – mondta el a Blikknek Rozália asszony, hozzátéve: egyelőre semmit nem tudnak Bettináról, és erről az egész ügyről. Mint megtudtuk, a nagymama szívműtétre vár, így nagyon veszélyes lehet, ha felizgatja magát.

Csábiék már néhány évvel ezelőtt luxusházban éltek Szentendrén, majd nem sokkal később visszaköltöztek Bajára, ahol szintén jó színvonalon éltek. A sportolónő 12 vb-meccsén reklámszerződésekkel és szponzori támogatásokkal legalább 10 millió forintot keresett. Gázsija folyamatosan emelkedett az évek során: eleinte 300 ezer forintos meccspénzért küzdött, majd népszerűsége csúcsán már másfél millió forintért szállt ringbe a világbajnoki övért.

Csábi Bettina előzetes letartóztatásba vételéről pénteken dönt a bíróság.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Enigma75 2011. december 14. 20:53
  „Azért az durva, hogy a gyerekek előtt tették rá a bilincset! Bár lehet, hogy ők még nem tudják, hogy mi az.”
 • 23. Larsson 2011. november 25. 12:42
  „20.

  Várj, akkor nézd abból a szemszögből, hogy a brutálisan megölt Cozma gyilkosok nevét sosem írták ki, csak monogramot raktak, mert védték a jogaikat, erre van egy ilyen cikk, amiben feketén-fehér le van írva Csábi neve, miközben még épp lehet ártatlan is!”
 • 22. kicsi59 2011. november 25. 11:58
  „Tuti, hogy jogász??”
 • 21. gorgó 2011. november 25. 09:15
  „Bizonyára azért mentek csuklyás kommandósok, mert a hétköznapi zsaruk féltek attól, hogy Betti majd kiütéssel hárítja az előállítást. Elképzelem a kommandós forgatókönyv szerinti szituációt:a házat körülzárók beordítanak, hogy felemelt kézzel jöjjön ki. Bugyiban, hogy lássák, nincs nála fegyver. Azonnal hasra, a földre fektetik, majd két kommis hátracsavarja a kezét, míg egy végigtapogatja a bugyit eldugott fegyver után kutatva. Aztán megbilincselve, fejére törülközőt terítve, karját hátul felfelé feszítve beültetik a nínóba. Aztán a hat autó szirénázva el. Mert így szokták, nem?
  Ha nem, mi a csának kommandósokkal mentek érte?”
 • 20. balugeep 2011. november 25. 09:03
  „Nem tudom sajnálni. Kizárt hogy ne tudta volna, hogy törvénytelen amit tesz. A 10-es hozzászólással nagyban egyet értek. Miért kellene finomkodni, azért mert gyerekei vannak, meg nő, meg sportoló vagy mi... Rá pont azok a törvények vonatkoznak, mint arra akinek még nincsenek gyermekei. Civil ruhás kedves, megnyerő, szimpatikus nyomozóknak kellett volna könyörögni, hogy "Naa Légyszii" ??? Az az én pénzem is amit ellopott, és persze lehet ezen lovagolni, hogy ártatlanság vélelme, de gondolom nem a kocsmai szóbeszédre tartóztatták le, hanem bizonyítékok vannak ellene. Idő kérdése, mire minden bürokráciai szál lezárul és felelősségre lehet vonni.”
 • 19. Zé0 2011. november 25. 08:53
  „"Örülök", hogy el tudtak kapni egy ilyen "veszélyes" áfacsalót! Kíváncsi vagyok, mikor mennek csuklyás kommandósok valamelyik politikusért vagy gazdag vállalkozóért! Persze ők biztos nem követnek el áfa- vagy adócsalást!
  Persze ha kiderül, hogy igaz a vád, megérdemli a büntetést, de akkor is... Na mindegy! Szánalmas ami nap mint nap folyik ebben az országban! Elég, ha csak az elmúlt 2 hét híreit végignézzük! Alig találok olyat, ami igazán komoly problémákkal foglalkozna! Mennek a feljelentgetések, mutogatnak egymásra a politikusok, mindenki okoskodik, közben az ország szépen tönkremegy, és még csodálkoznak az emberek, hogy a fiatalok inkább kimennek külföldre!
  Ez nem pont ide tartozott, elnézést érte!”
 • 18. W666W 2011. november 25. 08:47
  „6. Felhőfejes 2011.11.24. 18:31

  Na ezen a beíráson JÓT Röhögtem még most is alig tudom abbahagyni..

  ugyan írj már egy ilyen országot légyszives..USA ban egy egszerü auts igazoltatásnál SEM MOZDULHATSZ kezedet LÁTHATÓAN !!! kell tartanod mert az elsü gyanús mozdulatra kikészítenek mint Tímár a bürt...Másik példa

  Minden jogállam egyik jogi alaptétele az ártatlanság vélelme. Az USA bevándorlási törvényei nagyon súlyosan megszegik ezt az alaptétel:

  "Az Egyesült Államok Bevándorlási és Honosítási Törvényének 214(b) paragrafusa kimondja, hogy ,,minden idegent bevándorlónak kell tekinteni mindaddig, amíg kielégítôen nem bizonyítja a konzuli tisztviselônek a vízumkérelem idején, illetve a bevándorlási tisztviselônek a belépési kérelem idején, hogy jogosult a nem-bevándorló státuszra."

  Azért hozom fel az USA-t mert ugye ez az ország az emberi jogok élharcosa egy iolyan ország ahol a MAI NAPIG GETTÓK vannak felállítva a "szines" Uriembereknek" Négereknek...Ott abban az országban ahol a mai napig a Déli államokban még él és létezik akár LEGÁLIS párt formájában a KLU KLUX KLAN....

  Azt akkor egy Bevett rendőri intézkedést bírálsz ?? Amnit a világ ŐSSZES országában így vagy még sokkal brutálisabban hajtanak Végre....

  Lehet az USA, ANGLIA? SKÓCIA? NÉMETORSZÁG mindenhol hajnali 3 és 6 között mennek a rendőrök ugyanis most egy nagy bődlit mondok de ilyenkor alszik általában mindenki még a feltételezett bünözök is.....

  De legyünk Őszinték akinek nincs rejtegetni valója és nem csinált semmit az ugye nyugodtan alszik....

  ÉN nem ismerem Bettinát de ha Nekem mondjuk lenne egy cégem akkor csak nem dugnám homokba a fejem és csak éerdekelne hogy mi a francot csinálnak azzal a céggel amiben társtulajdonos vagyok nem ?? Azért mert tudatlan valaki azért még nem mentesül a büntetés alól.....”
 • 17. tonyk 2011. november 25. 08:46
  „14. jozko 2011.11.24. 22:02

  Tényleg csak kérdések és észrevételek, mert én is elítélem az adócsalást:

  "A kommandósoknak nem kötelessége / sőt nem is joga/ mérlegelni az ártatlanság vélelmét."
  Tehát kötelességből simán le is lőheti az adócsalót, ha ellenállást tanúsít? Azért szerintem nagyon nem u.a , hogy egy adócsalóért vagy egy többszörös gyilkosért mennek ki.

  "jön a kényszerű előállítás."
  Kovács II. és Balogh IV. őrmesterrel ezt tényleg nem lehet megoldani? Ehhez egy szakajtónyi kommandós kell?

  "A csuklya , álarc a komandósoknál a bevetési viselet "
  Frankó csávók ezek a kommandósok (5-en 10-en egy csapatban!), akkor miért nem merik felvállalni az arcukat? ja hogy ha egyedül vannak már nem olyan nagylegények. Egyébként meg ha ilyen jól felkészültek, illett volna a gyerekekre gondolni.

  "Talán azért, mert nem egy hétköznapi fitnessz edzőről van szó."
  Pff... Akkor ennyit ér a magyar rendőrség, felesleges rájuk bármennyit is költeni, hiszen egy egyszerű előállítást sem tudnak végrehajtani. Kommandóst kérek azonnal minden utcasarokra!

  "Mondjuk nem érdemes százmilliókat eltüntető csalás gyanújába keveredni - és mindez nagy valószínűséggel elkerülhető."
  Tökéletesen igazad van!

  Én úgy gondolom, hogy valakinek a felsőbb körökből a tyúkszemére léptek és most el kell takarítani őket nagy csinnadrattával. Esetleg két hónap múlva kiderül, hogy alaptalan volt az egész. De legalább egy életre elvágta őket az ellenfél.”
 • 16. Felhőfejes 2011. november 25. 07:41
  „14. jozko
  Tudom, hogy ez a gyakorlat, éppen ezt nem tartom se indokoltnak, se tisztességesnek, se emberségesnek.
  Még egyszer mondom, még semmi se bizonyosodott be, csak egy gyanú van!
  Számtalan esetben derült ki ráadásul, hogy nem volt a gyanú megalapozott vagy téves helyen kommandóztak.
  Egyébként is: a vétlen családtagokat - főleg kiskorú gyermekeket - hatósági atrocitásnak kitenni semmilyen okkal vagy ürüggyel nem szabadna.
  A bűnüldözést máshol, másoknál és másképpen kellene kezdeni, talán akkor hatásos is lenne.”
 • 15. karaly 2011. november 25. 07:20
  „"Ilyen kényszer-elővezetésre rendszerint akkor kerül sor, ha az idéző a "Címzett ismeretlen" ,
  "Nem kézbesíthető" stb. "
  Ez nem egészen így van. Ebben az esetben egy házkutatás lehetett a bizonyítékok lefoglalása érdekében. Amennyiben idézőket küldözgetnek az elkövető indiántüzet gyújt az okirati bizonyítékokból, ezért kell váratlanul és bejelentés nélkül megjelenni.”
 • 14. jozko 2011. november 24. 22:02
  „A kommandósoknak nem kötelessége / sőt nem is joga/ mérlegelni az ártatlanság vélelmét.
  Ilyen kényszer-elővezetésre rendszerint akkor kerül sor, ha az idéző a "Címzett ismeretlen" ,
  "Nem kézbesíthető" stb.
  Vannak, akik - okkal - rájátszanak arra, hogy ez így legyen.
  És akkor , amikor a Rendőrség, Ügyészség vagy a Bíróság elrendeli: jön a kényszerű előállítás.
  Esetleg elmaradhatnak ezek az előzmények akkor, ha különleges "fennforgás" van:
  több százmilliós ügylet azért már nem mindennapi...

  A csuklya , álarc a komandósoknál a bevetési viselet - nem az elrettentést szolgálja.
  És hogy miért kommandó?
  Talán azért, mert nem egy hétköznapi fitnessz edzőről van szó.

  Mondjuk nem érdemes százmilliókat eltüntető csalás gyanújába keveredni - és mindez nagy valószínűséggel elkerülhető.”
 • 13. papika56 2011. november 24. 21:55
  „T. 1. jól beszélsz ! dr. jogász --és bármit aláír :mint a nemzet golyostolla !
  Semmiről sem tud ??? Vajon kiveszi ezt be ???? Remélem senki !!!a bíróságon meg végképpen nem !a NAV-nál nem hülyék dolgoznak --akik mindent elhisznek.
  Valakinek minél több pénze van --még többet akar ..bármi áron ! ők így. Csak nagytételben érdemes játszani --mert 10-20 ezer Ft csalásért is annyit kap mint 2-300 millióért.
  A volt férj-az edzője volt, de külön élnek mert összejött egy másik dr, munkatársával. Így 3 csaltak .”
 • 12. Felhőfejes 2011. november 24. 20:20
  „Többek figyelmét szeretném felhívni, hogy Cs. B. egyelőre - a bíróság jogerős ítéletéig - ártatlannak számít. /Ezt híjják az ártatlanság vélelmének./ Ugyanúgy korai és indokolatlan tehát egyelőre "adócsalózni", mint ahogy csuklyában /vagy anélkül/ kommandózni...”
 • 11. Roy 2011. november 24. 20:02
  „Én valahogy nem tartok attól, hogy csuklyás kommandósok törik rém az ajtót...
  Lehet ezért tartok ott ahol... tényleg munkából nem lehet megélni...”
 • 10. Anyádlóháton2 2011. november 24. 20:00
  „6. Felhőfejes 2011.11.24. 18:31
  Megnyugtatásul közlöm Önnel kedves olvasó, hogy a kulturált társadalomban is keményen elviszik és leültetik az adócsalókat a polgári társadalom nagy megelégedésére. Ott igen nagy szégyen, míg idehaza dicsőség és megelégedettség, ha kijátsszák a törvényeket. Ott befizetik tisztességgel és gyarapszik a köz és az állam, idehaza saját zsebre megy és bezárják az iskolákat mert nincs fűtés, életmentő műtétek maradnak el, mert nincs pénz az egészségügyben... stb sorolhatnám napokig. Ez a differencia és lehet sírni, hogy rosszul megy a Magyar népnek! Sérelmezi a durva előállítást kedves olvasó? Mit gondolt, talán taxit küldenek érte? Az ügy főszereplője nagyon is jól tudta mit kockáztat.. pláne jogi diplomával. Nem jött be... bukta a partit! Ennyi. Talán ha előre gondolkodik, akkor nem kellett volna a gyerekei előtt ilyen megalázó helyzetbe kerülnie, de biztos elkerülhette volna mind ezt, ha tisztességesen befizeti az adót, úgy mint mi sokan.”
 • 9. deszkás 2011. november 24. 19:51
  „Ez köbö egymilliárd forint aláirását feltételezi.”
 • 8. deszkás 2011. november 24. 19:40
  „LARSON! Külföldön? Egy ilyen adócsaló mire hazaér pl a megvásárolt gépkocsival a kapuban várják és azonnal lefoglalják. Azt hogy nincs arányosság nem érdekes.A kommandózást én is hülyeségnek tartom bár szerintem volt ennek előzménye.”
 • 7. Larsson 2011. november 24. 18:53
  „Külföldön is ilyen durván bánnak az adócsalókkal és kétszer-háromszor annyi időre lecsukják őket, mint a brutális gyilkosokat??? Az állam megkárosítása miért súlyosabb bűncselekmény, mint egy emberi élet kioltása?”
 • 6. Felhőfejes 2011. november 24. 18:31
  „A csuklyás vámkommandósok hős hajnali akciózása pedig az itteni erőszakszervezetek gátlástalanságáról.
  Semmi nem számít: se az ártatlanság vélelme, se a kisgyerekek lelki sérülései, se semmi.
  Kulturált társadalmi viszonyok között - ahol emberszámba vesznek mindenkit - először idézést szoktak küldeni, aztán még egyet és még egyet, s csak azután keresik fel otthonában az idézettet (és nem feltétlenül hajnalban).
  Tisztelt Polgártársaim!
  Ideje tisztában lenni azzal, hogy bármelyikünkre, bármikor rátörhetnek, az akciónak akkor se lesz semmilyen következménye, ha később bebizonyosul, hogy még csak a gyanú se állt meg.
  Éljen a demokrácia, éljen a törvényesség /jó soká/.”
 • 5. TrombiFrédi 2011. november 24. 18:19
  „A nem tudás nem mentesít, a megszokott életszínvonal - sport utáni- fenntartását, illetve überelését valamiből finanszírozni kell(ett)... A cikk címe pedig DM-ről mutat hű tükröt...”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A helyszínen szörnyethalt a román teherautó elé hajtó 25 éves sofőr

Egy ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amely szerda este történt az 52-es főúton, Solt közelében. Tovább olvasom