Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Kecskemét hírei > Csütörtökön kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál

Csütörtökön kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál

Baja - A Szentháromság téren és a Petőfi-szigeten felállított asztalok mellett ismert sportolók, művészek és politikusok is főzik a hagyományos bajai halászlét.

mti - 2013.07.10. 19:21
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Csütörtökön kezdődik a hagyományos Bajai Halfőző Fesztivál, amelynek fénypontja a szombat esti halászléfőzés lesz.

Európai hírnévre tett szert a bajai gasztronómiai fesztivál, amely a halászlé mellé négy napon keresztül egyéb szórakoztató programokat is kínál a helybelieknek és a városba látogatóknak. - közölték a szervezők.

A halfőző fesztivált évente hagyományosan július második szombatján rendezik, ahova már nem csak Európából érkeznek a Bajáról elszármazott hazalátogatók.

A Szentháromság téren és a Petőfi-szigeten felállított asztalok mellett ismert sportolók, művészek és politikusok is főzik a hagyományos bajai halászlét, amelyet tésztával tálalnak.

Csütörtökön a VI. Felső-Bácskai Néptáncgálával indul a vasárnap esetig tartó programsorozat. Pénteken a Szentháromság téren és a Petőfi-szigeten felállított színpadokon együttesek lépnek fel, valamint a bajai, bácsalmási és csikériai táncosok adnak ízelítőt a Baján és környékén élő nemzetiségek kultúrájából.

Szombaton már 15 órakor kezdődik a program, majd 18 órakor rövid időre füstbe borul Baja főtere, mert több ezer bogrács alatt gyullad meg a láng. Éjfélkor tűzijáték következik, majd egy kis ízelítő a Rómeó és Júlia musicalből. Ezután hajnali fél négyig tart a Madarak együttes koncertje.

Vasárnap este is érdemes Baján maradni, mert a Csík Zenekar másfél órás koncertjét hallgathatják a zenét kedvelők.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...