Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Delmagyar.hu családi nap: közel ezren a Vadaskertben

Kecskemét - A Kecskeméti Vadaskertben szombaton minden a gyerekek körül forgott: négy állomás, négy feladat, a teljesítésért cserébe pecsét, és a végén mindenekinek ajándék járt.
Elkezdődött a családi nap a Kecskeméti Vadaskertben. A gyerkek már rajzolnak, a leggyorsabbak már megkapták az első pecsétet és mennek is tovább lufit hajtogatni.

delmagyar.hu családi nap a kecskeméti vadaskertben. Fotó: Koller István (galéria)

A kapunyitást követően meglepően sok család és sok lelkes gyerek rohant az első állomás felé. A rajzolás és színezés sokszor még a szülőket is szórakoztatta, a Micimackóból ismert Nyuszi a szivárvány összes színében tündökölt, többnyire egyszerre, de Némó, a Szörny Rt. figurái is meglepően új, de annál dizájnosabb külsővel jelentek meg. Akadtak azonban olyanok, akiket az állatok jobban éredekeltek -ami egy vadaskertben persze nem meglepő -, így egy üres papírra gyorsan rajzoltak valamit, és a pecséttel, am egy zöld pacán túl nem hasonlított semmire már rohantak is tovább.

Rajzold le kedvenc állatod a delmagyar.hu családi napon. Fotó: Koller István (galéria)

Az Animation Team arcfestéssel és lufihajtogatással várta a gyerekeket. Mindenki állatokat szeretne ideiglenes tetoválásként, a vagányabbak kígyót, a visszafogottabbak katicát kértek. Lázár Attila, az animátorok vezetője elmondta, nála lufizsiráfot, cicát, oroszlánt, egeret és kutyát kértek.

Vidd haza kedvenc állatotodat lufiként. Fotó: Koller István (galéria)

Az állatsimogatóban is nagy volt a nyüzsgés, a gyerekek eleinte bátortalanok voltak a kiskecskék láttán, de utána megnyerték őket ezek a kedves állatok. Aztán már alig lehetett a gyerkőcöket kiszedni a ketrecből, egy kiskecske után legalább nyolc gyerek szaladt. 

A "hajtóvadászat" során a kiskecske sikeresen hárított, több ízben kimenekült a ketrecből, hátha legközelebb nem kell ilyen megpróbáltatásokkal megküzdenie. A nyuszik is inkább az ebédszünetet választották és visszahúzódtak óljaikba, egy azonban mégsem volt elég gyors. Közel tízperces "nyúzás" után az egyik kislány mosolyogva rohant szüleihez: - Anyu, ezek a nyuszik extra puhák!

Keress matricákat és simogasd meg a kis kecskéket. Fotó: Koller István (galéria)

5 perccel később már senkit nem láttunk a ketrecek között, a legkedveltebbek mégiscsak a lufiállatok lettek. Az Animation Team két tagjának rengeteg munkája akadt, Attila egy egész zsiráfcsordát gyártott le pár pillanat alatt. Andinál többnyire a kislányok álltak sorban arcra festett pillangóért, hercegkisasszonyért.

Ismerd fel az állatok hangját a delmagyar.hu családi napján - KÉPGALÉRIA

A gyerekek az utolsó állomásnál, a hangfelismerésnél is kiválóan teljesítettek, a Gong Rádió munkatársai nem tudták becsapni a szemfüles gyerkőcöket. A tigris és oroszlán megkülönböztetése néha nehezen ment,m de egy gyereknek nincs lehetetlen!

Akik a korai órákban érkeztek már teljesítettek minden feladatot, s a gyerekek felmutatva a négy pecsétet megkapták a jutalmukat: csokit és mese DVD-t. A legszebb rajzok megtekinthetőek a következő galériában.

Íme a legszebb alkotások a delmagyar.hu családi napján - KÉPGALÉRIA

Cikkünk folyamatosan frissül!

Olvasóink írták

  • 2. gedeon 2011. augusztus 14. 21:08
    „Kedves DM! A cikkben továbbra is hibák vannak. A válság miatt spórolnak a betűkkel?”
  • 1. deszkás 2011. augusztus 13. 14:26
    „Érezzék jól magukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy ponttal távozott a KTE Pécsről

Az OTP Bank Liga ötödik fordulójában a KTE a Pécs otthonában lépett pályára. Az újonc gárda már 2-0-ra is vezetett, de a hajrában Tomiszlav Szivics legénysége Gyurcsó második góljának köszönhetően kiegyenlített. Tovább olvasom