Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Drogot terjesztő hálózat ellen emeltek vádat Kecskeméten

Pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy 49 éves békéscsabai férfi és 13 társa ellen.
Pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy 49 éves békéscsabai férfi és 13 társa ellen, akik drogok forgalmazásával foglalkozó hálózatot működtetek Kecskeméten és környékén - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Schmidt Gábor közleménye szerint a 49 éves békéscsabai férfi 2010 végétől foglalkozott dizájner drogok értékesítésével, melyet a törvény 2012. március 1. napjától kezdődően büntet.

A férfi Szlovákiából szerezte be a drogokat, melyeket hetente – olykor több kilogrammos kiszerelésben – Komáromban vagy Budapest közelében vett át.

A békéscsabai férfi 2013. június 13-án történt őrizetbe vételéig működtette a drogok forgalmazásával foglalkozó, Kecskemét fogyasztóinak jelentős részét ellátó, piramisszerűen működő hálózatot.

A békéscsabai férfi a drogokat egy 28 éves kecskeméti férfinek adta át, aki továbbította azokat a dílereknek, akik végül eladták a fogyasztóknak.
A hálózathoz kapcsolódott egy 40 éves tiszaalpári nő látta el, aki a kristály és biozsálya fantázianevű szereket átvette és értékesítette. A hálózathoz tartozott egy 38 éves kiskunfélegyházi férfi is, aki Kiskunfélegyházán és környékén folytatta az értékesítést.

A hálózat tagjai a tiltott szerek terjesztésével jelentős bevételre tettek szert, a rendőrök a vádlottaktól több kilogrammnyi dizájner drogot, nagy mennyiségű kábítószert és a szerek kiporciózásához használt digitális mérlegeket, fóliazacskókat is lefoglaltak. A házkutatások során ezen kívül jelentős összegű készpénz, valamint a kiskunfélegyházi dílernél engedély nélkül tartott lőfegyver is előkerült.

A vádlottak szabadlábon várják a tárgyalást, őket a Kecskeméti Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettén kívül kábítószer birtoklásának vétségével, illetve egyiküket lőfegyverrel visszaélés bűntettével is vádolja.
Az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemét közgyűlése elfogadta a város 2015-ös költségvetését

Kecskemét közgyűlése 31,8 milliárd forint kiadási főösszeggel, hitelfelvétel nélkül elfogadta a… Tovább olvasom