Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Dupla bajnoki címet ünnepelhettek a kecskeméti crossosok

Első bajnoki évadjában rögtön két országos bajnoki címet is begyűjtött a KTM Kecskemét motocross csapata. Németh Kornél abszolút kategóriában szerezte meg összességében 16. bajnoki címét, Zanócz Rolland pedig a seniorok között végzett az első helyen.
Rendkívüli izgalmak között szerezte meg 16. bajnoki győzelmét Németh Kornél. A vasárnapi kőszárhegyi zárfutamokra 15 pontos előnnyel érkező Németh ugyanis az első futamban az élről volt kénytelen kiállni technikai probléma miatt. Miután legfőbb riválisa, a Kawasakis Szőke Márk a futamban harmadik lett, a 15 pontos előny egy pillanat alatt 5 pontos hátránnyá változott. Ez azt jelentette, hogy a kecskemétiek versenyzőjének nem volt elegendő megnyernie a második futamot, legalább két hellyel meg kellett előznie Szőkét a mindent eldöntő utolsó etapban.

A döntő futam rajtjára várva. A kép szélein Németh (108) és a kihívó Szőke. Fotó: mxonline.hu
A döntő futam rajtjára várva. A kép szélein Németh (108) és a kihívó Szőke. Fotó: mxonline.hu

Németh a hatalmas nyomás ellenére remekül rajtolt, azonnal az élre állt, és már az első kör végére jelentős előnyre tett szert. Az első futamban első helyen végző Lécz Gergő haladt a második, csapattársa, az MX2 kategóriában végül első helyen végző Szvoboda Bence pedig a harmadik helyen. Ez azért volt fontos, mert ketten haladtak a 4. Szőke előtt, ami Németh biztos bajnoki címét jelentette volna. A két csapattárs azonban egy előzésnél összecsapott, aminek „köszönhetően Lécz visszaesett, Szőke pedig feljött a harmadik helyre. Innentől kezdve őrült izgalmak kezdődtek, hiszen Németh és Szőke között pontazonosság alakult ki. A kecskeméti csapat tagjai számolták vissza a köröket, és szorítottak, Kornél második számú motorja bírja végig a futamot, Szvoboda pedig tartsa második helyét. Végül mindkét kívánság teljesült, így Németh Kornél azonos pontszámmal ugyan, de több futamgyőzelmének köszönhetően megszerezte a KTM Kecskemét első, önmaga 16. bajnoki címét.

Németh a bajnoki pólóban ünnepelt rajongóival. Fotó: mxonline.hu
Németh a bajnoki pólóban ünnepelt rajongóival. Fotó: mxonline.hu

A csapat másik bajnoka az a Zanócz Rolland, aki szombaton még a motocross világbajnokságon állt rajthoz a veterán Világkupán. Zanócz már a szabadedzésen és qualifikáción is előkelő 11. ill. 13. helyen végzett, majd a futamok is hasonló sikerrel folytatódtak, az első menetben 10., majd a másodikban 12. helyezéssel összesítésben 11.-ként végzett, ami nagy bravúrnak számít a kecskeméti színekben induló kiváló versenyzőtől. Ezt követően a KTM Kecskemét versenyzője az éjszaka folyamán lenyomta a Gaildorfból haza vezető hosszú utat és vasárnap már ott volt a kőszárhegyi OB versenyén. Zanócz fáradtan is a 3. helyen végzett,a mivel bebiztosította a senior kategória bajnoki címét. Ezzel a KTM Kecskemét két első helyet is szerzett a bajnokságban.

- Első éves csapatként két bajnoki cím azt hiszem önmagáért beszél - nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Bódis József csapatvezető - Nyilván az első futam technikai problémája után igencsak izgalmassá vált a második futam, de Kornél itt is igazolta tehetségét, és utcahosszal győzött. Szintén egész szezonban szenzációsan teljesített a senior kategóriában induló Zanócz Rolland, aki a szombati németországi VB futamról vasárnap hajnalban érkezve biztosította be délután bajnoki címét egy harmadik hellyel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliós betörés Baján

Betörtek egy bajai lakásba az elmúlt napokban. A tolvaj félmillió forint értéket vitt magával. Tovább olvasom