Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Édes csoki: Aminek össze kell nőnie, az (végre) össze is nő

Kecskemét - Sokan csodálkoznak, amikor Hetényegyháza és Kecskemét között közlekednek. A dupla kerítések látványa fékezésre és elgondolkodásra készteti az autósokat.
Furcsa látványt nyújtanak a Hetényegyháza és az M5-ös autópálya felüljárója közti szakasz mellett álló telkek. Olyan, mintha mindegyik tulajdonosa, valami háborús helyzetre készülve, dupla kerítést húzna telke út melletti oldalára. Az ember ilyet utoljára laktanyáknál látott, azoknak is a legvédettebb részein alkalmazták ezt. De itt most nincsenek őrtornyok. Csak dupla kerítések. És igazából háború sincs. Harc az volt, csatározások is szép számmal, hosszú éveken keresztül.

Most, hogy a telekatárokat újragondolták a tulajdonosok, épülhet a sokak által várt bicikliút.
Most, hogy a telekhatárokat újragondolták a tulajdonosok, épülhet a sokak által várt bicikliút.

A tulajdonosok ragaszkodtak a gyakran szabálytalanul, önhatalmúlag kijjebb húzott telekhatárokhoz, melyek annyira közel voltak a főúthoz, hogy nem maradt hely a kerékpárosok számára. Így a Kecskemétet Heténnyel összekötő kerékpárút nem ért el a kertvárosig. A felüljáró körül egyszerűen véget ért. Aki pedig Kecskemét felől biciklizett, kénytelen volt leszállni, áttolni biciklijét a forgalmas úton, hogy aztán tekerhessen tovább. Ez egy felnőttnek sem egyszerű feladat, hát még egy gyereknek. Életveszélyes volt ez a hiány. De most, úgy tűnik, megszűnik a vége vége. A telektulajdonosok megadták magukat, és az eredeti telekhatárok, melyek eddig akadályozták a kerékpárút kiépítését, most visszahúzódnak, helyet adva az útépítésnek. A furcsa látvány abból adódik, hogy az új határt jelző kerítések méterekkel beljebb már elkészültek, a régiek pedig még állnak.

Úgy tűnik, az, hogy épül, már eldőlt, lassan kidőlnek a régi oszlopok is, a kerékpárosok pedig hátradőlnek és mosolyogva nyugtázzák, aminek össze kell nőnie, az össze is nő. Az ember reménykedik. Hogy valóban megépítik, és a hátradőlésnek nem egy nagy hátas lesz a vége… Hogy, ha már az egészet ennyire felfújták, nem ereszt le a cél előtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozi a kecskeméti teátrumban

A 42. Magyar Filmszemle két kecskeméti kötődésű filmjét láthatja a közönség június 10-én a város patinás teátrumában, méghozzá teljesen ingyen. Tovább olvasom