Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Édes csoki: Fw: Fw: Majus 1-tol fix traffipaxok!

Traffipaxok bokorban, járdán, fabódéban… Szeretné tudni, pontosan hol mérnek az ország területén? Hol bújnak meg azok, akik ránk vigyáznak? Kérjen kéretlen levelet valamelyik ismerősétől! Feldobja a napját.
Kaptam egy jó sokszorosan továbbított levelet egy barátomtól. A címe fent, a szövege a következő:

„Kedves Címzettek,
Május 1.-től automata traffipaxokat szereltek a mellékletben felsorolt budapesti és vidéki jelzőlámpákba. Az automatatraffipax lényege, hogy a piros lámpánál lefotózza a tilos jelzésen áthaladó járművet, zöld jelzésnél pedig a kereszteződésen (mért szakaszon) az áthaladási sebességet.
Vezessetek figyelmesen és tartsátok be a sebesség korlátokat!"


A csatolmány pedig egy dokumentumot tartalmaz, mely megyékre és városokra bontva tartalmazza azokat a helyeket és módszereket, ahol, és ahogyan a rend őrei mérni szoktak.

Traffipax - mindannyiunk rémálma. Illusztráció: Segesvári Csaba.
Traffipax - minden sofőr rémálma.
Illusztráció: Segesvári Csaba.

Ilyenek vannak benne:

Csenki és a Csokigyár

Rovatunkban Csenki Csaba kollégánk arcpirító és szívmelengető városi jelenségeket dug az orrunk alá: kapunk édes és keserű csokit is, éppen olyat, amit az aktuális bonbonos doboza rejt.

 
„A 44. sz. főúton Békéscsaba felől a körforgalom utáni Mol kút után 300 méterre, a bozótosban, illetve 300 méterrel később a konzervgyárnál a parkolóban, vagy vele szemben a kis fabódénál"
„Az 54. sz. főúton Soltvadkert felől a felüljáró előtt a bokorban"
„Az 53. sz. főúton Kiskőrösről Soltvadkert felé a vasúti átjárónál a sövény mögül."
„Az 54. sz. főúton a Vadász kocsma sarkán búvóhelyről"


Megvidámodtam a levéltől. Több dolog miatt is.

1. Mert látom, hogy nem csak a közösségi portálokon zajlik az élet. Nem csak cset, lájk, komment létezik. Hanem levelezünk is egymással. Gondolnak ránk barátaink, azok barátai, sőt még azok barátai is. (Az egyetlen zavaró ebbe a bővülő baráti társaságban, hogy a kocsmában egyre drágább lesz a fizetendő kör.)

2. Mert látom, minél többen vannak a megfigyelők megfigyelői, annál kevesebb a gyorshajtó, és több az óvatos vezető. Mert ahhoz, hogy észrevegyék a mérőállásokat, nem lehet kövér gázzal tépni. Csak figyelmesen és megfontoltan!

3. Mert látom, hogy rendőreink egyáltalán nem buták, mint ahogy azt sokan gondolják. Van fifika, taktikázás, tervezés és szervezés. Mint egy társasjátékban. (Ki nevet a végén? – jut eszembe.) Márpedig fifikázni, taktikázni, tervezni és szervezni nem lehet agy nélkül.

4. Mert látom, hogy igenis van perspektíva azon a rendőrök számára, akik nem mehetnek idejekorán nyugdíjba. Öreg korukra ők lesznek majd a traffis zsaruk, akiknek nem kell felmászni, utánaszaladni, lefegyverezni, önfeláldozni.

5. Mert látom, hogy a lista gyakorlatilag annyira bőséges (gyakorlatilag tartalmaz minden autópályát, fő- és mellékutat, kereszteződést), hogy nekem, aki úgy látja, hogy az emberek már nem szeretnek olvasni, csak egy mondatot kell kivágnom a levélből, és azt továbbítanom mindenkinek: „Vezessetek figyelmesen és tartsátok be a sebesség korlátokat!"

Olvasóink írták

 • 8. pistimolnar 2011. május 21. 07:40
  „DM! A pince szint alatt van még valami?”
 • 7. deszkás 2011. május 20. 23:26
  „Ami kimaradt: ezután csak a mobil trafipaxokat nem ártott volna megemliteni mert az a nagy kaszálás nem a látványos állványos amit kilométerről kiszúrsz. Tudtommal 200 darab van beszerzés alatt.”
 • 6. Mathiasking 2011. május 20. 22:58
  „A rendőrök a jövőjükre gondolva egyre többet büntetnek, mert a 25 éves szolgálatot követően meg kell majd élni valamiből. :-)))”
 • 5. ZúzÓ 2011. május 20. 22:33
  „Ez most miről is szólt ??
  Mennyit kapott a szerkesztőség a sünöktől, hogy ilyen ... leközöljön.
  Ez a cikk, inkább a gyászközleményeknél lehetne, annyira szar.”
 • 4. ruskyy 2011. május 20. 15:07
  „ennél a cikknél vajon lehet lejjebb? atttttttttttyaúristen.”
 • 3. RAWR 2011. május 20. 12:25
  „:DD”
 • 2. jgabika 2011. május 20. 11:47
  „Megérte újságírónak tanulni! Hogy lehet ennyit írni a semmiről????!!!!! Akkor legalább lenne a cikkben egy link az említett doksihoz. Így erre a cikkre kár volt ennyi időt pazarolni a cikk írójának, valamint az én időmet is kár volt rabolni.”
 • 1. mitudomain 2011. május 20. 09:24
  „Azért egy hoax-ot kirakni DM főoldalára.. Ennyire nincs miről írni kedves szerkesztőség? :/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hölgykoszorúban a kupagyőztes KTE játékosok

Lelkes rajongók várták a kupagyőztes KTE játékosait a történelmi sikert követő első, csütörtök délutáni edzésen. Tovább olvasom