Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Édes csoki: magyar ember sok lábon áll

Hiába, no, a gazdasági helyzet megköveteli, hogy az ember több lábon álljon. Akkor képzeljünk el egy céget! Az hány lábon áll? Lehet, hogy csak kettőn?
Az egyik bolt falán láttam a képen látható reklámtáblát. Egy cég, mely aztán igazán sok lábon áll. Őriz és véd. Embert és állagot. Ha kell, settenkedve magánnyomoznak és információkat szereznek megbízóiknak, nyomon és nyomot követnek, ha a szükség úgy hozza, telephelyet, objektumot és lakást őriznek, követelést kezelnek (köznyelven szólva: behajtanak).

De ez mind semmi! Gyermekekre is felügyelnek! Már látom, ahogy leszerződtetik ovizsarunak Arnold Schwarzeneggert, a munka- és család nélküli exkormányzó izomembert.

Egy cég, mely aztán igazán sok lábon áll.
Egy cég, mely aztán igazán sok lábon áll.

Ha meg nem sikerül neki a gyerekfelügyelés, mert mostanában nem áll jól a szénája, hát akkor sincs nagy probléma, hiszen eltűnt személyek felkutatását is vállalják. De ha ez a rengeteg szolgáltatás nem lenne elég a megrendelőnek, még akár, és itt jön a többlábon-állás lényege: szobafestést és mázolást is vállalnak!

Utóbbi fényében körvonalazódott bennem az alábbi gondolat: teljes mértékben elképzelhető, hogy ez egy egyszemélyes cég. Maga a tulaj végzi a munkát (ha Arnit nem sikerül leszerződtetni). Ugyanis azt a személyt, akit őriz és véd, azon a telephelyen, abban a házban őrzi és védi, amelynek őrzésével és védelmével megbízzák. És, hogy ne unatkozzon az őrzött illető, a cég felügyeletére bízott gyermekekkel beszélgethet, ha pici, tisztába teheti, ha nagyobb, elkíséri a vécére, és rászól, hogy mossa meg a kezét pisi-kaki után, ha még nagyobb, leülteti a számítógéphez,és, miközben a gyerek, aki már jobban ért az informatikához, mint egy felnőtt, azt hiszi, hogy játszik, közben meg információkat gyűjt. És a cégtulajdonos mindeközben, míg rájuk figyel, őrzi és védi őket, ki is festi a létesítményt, objektumot, házat.

Ebben a vállalkozásban az a szép, hogy az esetleges kudarc lehetősége fel sem merülhet. Mert, ha eltűnik az, akit, amit őriz (mondjuk, míg a tulaj az éj leple alatt magánnyomoz, és kis időre elhagyja az őrzött létesítményt, személyt), a cég legfeljebb megkapja az újabb megbízást: keresse meg! És ha megtalálja, jobban vigyázzon rá! Persze ez már emelt pénzért történik, hiszen az eltűnéssel bebizonyosodott, hogy ez az átlagosnál komolyabb, kockázatosabb meló. De akkor sincs probléma, ha a megbízó esetleg elégedetlen, és nem akar új megbízást adni, sőt, fizetni sem. Mert akkor fogja magát a cég, és behajtja a saját követelését. Aztán a végén meg lefesti a helyszínt, és eltünteti a nyomokat…

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki szabadon árusíthatna saját háza előtt

Az LMP olyan javaslatot nyújt be a következő közgyűlésre, amely nyomán mindenki szabadon értékesíthetné az általa megtermelt élelmiszereket. Tovább olvasom