Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Egy bűnözőért kockáztatta életét a főtörzsőrmester

Kecskemét - Bátorságért Érdemjelet kapott az országos rendőr-főkapitánytól Balázs Gábor főtörzsőrmester, aki néhány hete egy fuldokló embercsempész után ugrott a jeges csatornába.
Szerda délután a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon dr. Hatala József altábornagy, Országos Rendőr-főkapitány 143 rendőrnek adott át elismerést azért a helytállásért, amelyet a déli szerb határszakaszon kialakult migrációs nyomás kezelésében tanúsítottak.

A Belügyminiszter által adományozott Rendkívüli Helytállásért Emlékérem arany fokozatát 7 fő, ezüst fokozatát 42 fő, bronz fokozatát 78 fő vehette át.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állományából 32 fő hivatásos rendőr vehette át a megtisztelő emlékérmet, valamint 14 határmenti polgárőr egyesület 1-1 tagja, akik nap, mint nap segítik a határrendészek munkáját.

A Bátorságért Érdemjelet vehette át Balázs Gábor rendőr főtörzsőrmester, a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség állományából, aki december 8-án az éjszakai órákban élete kockáztatásával kísérelte meg kimenteni a Ferenczi csatornából azt a szerb embercsempészt, aki a menekülés közben végül is ott vesztette életét.
Rendkívüli Helytállásért Érdemérmet vehette át Miroslav Janic’ rendőrségi főtanácsos is, a Szabadkai Regionális Határrendőrségi Igazgatóság vezetője, a magyar-szerb határrendészek sikeres együttműködése elismeréseként.

Olvasóink írták

  • 1. santaclaus29 2011. december 21. 08:46
    „hát........”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máris hazaengedték az M5-ösön halálos balesetet okozó szlovákot

Nem vették őrizetbe azt az 55 éves szlovák férfit, aki hétfő reggel halálos balesetet okozott az M5-ös autópályán Kecskemét és Lajosmizse között. Tovább olvasom