Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Egy hét múlva állítják bíróság elé Kolompár Orbánt

Kecskemét - Egy hét múlva, június 2-án kezdődik a Kecskeméti Városi Bíróságon Kolompár Orbán, a Kiskunmajsai Cigány (Roma) Érdekképviseleti Szervezet, egyben az Országos Cigány Önkormányzat elnökének büntetőpere - mondta Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtótitkára.
A roma politikust jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolják, amelynek büntetési maximuma 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Az egy hét múlva kezdődő büntetőpert a városi bíróságon június 4-én, majd 9-én, ezt követően pedig újabb négy tárgyalási napon folytatják. A Kecskeméti Ügyészség által még tavaly decemberben benyújtott vádiratban nem csak Kolompár Orbán, hanem felesége, valamint egy keceli férfi és a Kiskunmajsai Cigány (Roma) Érdekképviseleti Szervezet adminisztrátorának neve is szerepel.

Az ügyészség szerint Kolompár Orbán és társai foglalkoztatási pályázaton elnyert, összesen 7,2 millió forintnyi támogatást használtak fel jogosulatlanul. Az ügyészség szerint Kolompár Orbán a roma szervezet számlájára érkezett milliók felhasználását a felesége által vezetett, a Kolompár család tulajdonában lévő vendéglátó és építőipari kft, valamint a keceli férfi által képviselt keceli építőipari bt. fiktív számláival igazolta. Az összeg valóságos felhasználásról - arról, hogy valójában mire fordították - jelenleg nincs információja az ügyészségnek.

Olvasóink írták

 • 6. varadipal 2010. február 04. 15:24
  „De bizony el tud számolni!!! -- Tízig. A zsét szétosztotta a csóró tezsvírek között./ a Mátyáspincében húzta bele a vonóba, mindenki láthatta./ Nincs szemetek, hogy nem látjátok a glóriát a feje körül? Nem szereti még a birkapörköltet sem, csak az aranyborjút. Rasszista bírók!! Mentelmi jogot a Kolompár egész familiájának!!! Talán csak 650 emberről lenne szó.És még segílyt sem kérnének.”
 • 5. hazaipalya 2009. május 28. 07:39
  „<moderálva off>”
 • 4. nemecsekerno_007 2009. május 26. 17:16
  „Latin-Amerika

  Most egyébként mit csodálkoztok?

  Kilyukasztjátok a jegyet a buszon akkor is ha nincs ellenôr? Tiltakoztok ha emelik a nyugdíjat, 13. havi fizut meg a képviselôk fizetését? Adtok hálapénzt?
  A korrupció, a mutyi beivódott a hétköznapi viselkedési sémákba, mit vártok. A következô generáció már így fog felnôni.

  Latin-Amerika”
 • 3. flexsnake 2009. május 26. 16:57
  „felzárkóztatásra fordították. Úgy fel lettek zárkóztatva hogy ihaj.. :D”
 • 2. dodó 2009. május 26. 16:57
  „Téved, aki súlyos, vagy csak egy kicsit is elmarasztaló ítéletet vár!

  "...Farkas Flórián, Orbán Viktor főcigánya, a Fidesz parlamenti képviselője ugyanolyan közpénztolvaj bűnöző, mint Kolompár Orbán, Horváth Aladár és a többi szociszadi fekete rasszista.
  A tolvajelitnek olyan kedves Flóri, hogy kegyelmi ügyét, amelynek köszönhetően megúszta a börtönt a 90-es években, 30 évre titkosították. Amúgy már a hetvenes és nyolcvanas években ült. Nem antikommunista ellenálló tevékenységért. És ilyen, közpénzen kihízott sittesek ülhetnek, más gazemberek mellett az Országgyűlésben."

  Nem gondolhatjuk, hogy lesittelik ezt a hatkisegítős, "politikai" pályája előtt többször büntetett, liberálisok és áljogvédők által (jól meg)fizetett gyűlöletkeltő-megmondó-uszítóemb... cigányt! Ha továbbgondolom, Fárkásflórinak is bemondásra van nyolc osztálya, és mégis tud valamit...”
 • 1. 751510 2009. május 26. 15:51
  „Sok vizet benn se fog zavarni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késelés Kecskeméten: életveszélyes volt a szúrás

Kecskemét - Összekapott a két férfi, késeléssel végződött a vita. A kecskeméti rendőrkapitányságon… Tovább olvasom