Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Egy hónapig igényelhető a HPV elleni vakcina támogatás

Egy hónap áll rendelkezésre arra, hogy Kecskeméten a szülők kérelmezzék a humán papilloma vírus (HPV) elleni védőoltás támogatását a most hetedik osztályos lánygyermekeik számára. A kérelmeket szeptember 15-től október 15-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Családvédelmi Osztályához.
Kecskemét képviselő-testülete 2010 áprilisában alkotta meg a humán papilloma vírus (HPV) elleni vakcina támogatásáról szóló rendeletét. Ennek értelmében a támogatásra minden olyan hetedik osztályos lánygyermek jogosult, aki valamelyik kecskeméti oktatási intézményben tanul. Ha a gyermek más településen él, de Kecskeméten jár iskolába, és az adott tanévben hetedikes, akkor jogosult a támogatásra.
A rendelet szerint az önkormányzat ingyenesen biztosítja a hármas oltás-sorozat 2. és 3. oltását. Az első oltás költségét a támogatottnak kell befizetnie 2012. november 15-ig az önkormányzat költségvetési elszámolási számlájára.

További támogatás jár azoknak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, és akiket átmeneti vagy tartós nevelésbe vettek. Számukra a teljes oltás-sorozat ingyenes azzal, hogy az első védőoltás költségét egy összegben vagy – polgármesteri engedély esetén – hat havi részletben a törvényes képviselőnek kell megelőlegeznie és befizetnie az önkormányzathoz. A megelőlegezett költséget az önkormányzat kérelemre visszatéríti, amennyiben a törvényes képviselő orvos által igazolja, hogy a lánygyermek a teljes oltás-sorozatot megkapta.

A támogatás nem jár automatikusan, azt igényelni kell az erre rendszeresített nyomtatványon, Amely a www.kecskemet.hu oldalról letölthető vagy a Polgármesteri Hivatal Családvédelmi Osztályáról kérhető. A kérelemhez iskolalátogatási igazolást kell csatolni, amelyen fel kell tüntetni, hogy a gyermek 7. osztályos tanuló.

A kérelmet szeptember 15-től október 15-ig lehet benyújtani, személyesen a Polgármesteri Hivatal Családvédelmi Osztály Balaton u. 19. szám alatti földszinti ügyfélfogadójába. Postai úton is el lehet juttatni a 6000 Kecskemét, Kossuth tér 1. címre.

A határidő letelte után (október 15.) benyújtott kérelmeket az önkormányzat nem tudja befogadni. A következő tanévben pedig csak az akkor aktuálisan 7. osztályos lányok lesznek jogosultak a kedvezményes oltásra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdőtűz pusztít Kiskunhalasnál

Fenyves erdő aljnövényzete ég 10-15 hektáron Kiskunhalas mellett, több helyütt a fák koronája… Tovább olvasom