Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Egy ideig még üres marad a városháza második emelete

Kecskemét - Továbbra is üresen maradnak a kecskeméti városháza második emeleti, főtérre néző irodái, miután két hete beszakadt az egyik helység födémszerkezete.
Mint arról korábban beszámoltunk, március 11-én leszakadt az egyik iroda több mázsa súlyú födémszerkezete a kecskeméti városházán. A szakemberek már aznap megkezdték az épület teljes átvizsgálását, melynek célja kideríteni, mik lesznek a legsürgetőbb feladatok a veszélyeztetett területen. Öveges László főépítész hétfő délután tájékoztatta a delmagyar.hu olvasóit legfrissebb információkról: - A statikusi és a favédelmi szakértői vélemények még nincsenek lezárva, de egy előzetes szakvéleményt már láthattunk, így fő vonalakban már tudjuk, melyek a legsürgetőbb teendők – mondta a főépítész. – A köztes megállapítások lényege, hogy a beszakadt födémszerkezet területsávján az épületszárny részleges felújítására lesz szükség. Ez a második emelet főtér felőli oldalát jelenti. Ezt a területet már korábban kiürítették, 51 dolgozónak más szinteken kerestek munkahelyet, így a hivatali munka nem szünetel. Az épület többi részén – ami az egészét tekintev mintegy 75%-ot jelent – nincs különösebb probléma, a már korábban eltervezett favédelmi eljárásokat kell majd lefolytatni. Azt hangsúlyoznám, hogy a városháza teljes felújítása része a belváros rekonstrukciós projekt második ütemének, melynek részletei jelenleg is kidolgozás előtt állnak. A két hete történtek hatására azonban dr. Zombor Gábor polgármester úr már felvette a kapcsolatot azokkal a felettes szervekkel, akik esetleg tudnak gyorsítani a pályázati eljáráson. Ez a jelenlegi helyzetben nagy segítség lenne – zárta nyilatkozatát Kecskemét főépítésze.

Az iroda a beomlást követően.
Így nézett ki az iroda a beomlást követően.

A delmagyar.hu egyéb forrásból úgy értesült, hogy a városháza teljes rekonstrukciója mintegy 3 milliárd forintba kerülne, de ezt az önkormányzat nem tudja egyedül felvállalni. Az eddigi szakértői vélemények szerint azonban a jelenlegi helyzet egy 50-60 millió forintos beruházással ideiglenes orvosolható, és ezt az összeget az önkormányzat átcsoportosítással meg tudja oldani.

Olvasóink írták

  • 1. wzsuzsa51 2011. március 22. 18:11
    „Elképesztő műveletlenség egy újságíró részéről, hogy nem tudja mi a különbség HELYSÉG és HELYISÉG között. A leadben a HELYISÉG szó a helyes, ugyanis a HELYSÉG az települést jelent. Kérdezném a főszerkesztőt: milyen szankció jár ilyen hiba után? És még valami: korrektúra nincs?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV Anikó osztóként is fiúzott

VV Anikó egy bajai pókerklubban volt osztó. Egykori törzsvendégek szerint a csinos lány több… Tovább olvasom