Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Egy kecskeméti férfi is megsérült a bécsi gyorséttermi rablásban

Kecskemét - Egy kecskeméti férfi megsérült, egy szombathelyi nőnek szerencséje volt, éppen szabadnapját töltötte.
Több magyar vendégmunkás is dolgozik abban a Bécs határában lévő deutsch-wagranmi McDonald’s gyorsétteremben, amelybe zárás után, hétfő éjszaka fél egykor a hátsó ajtón keresztül rablók hatoltak be. A személyzetet pisztollyal, Rambo-késsel és baseball ütővel kényszerítették a napi bevétel átadására. Hogy követelésüket nyomatékosítsák, két férfi alkalmazottat bántalmazták is. Az ütések következtében a kecskeméti származású magyar házmester súlyosan megsérült. Az ő feladata a zárástól a reggeli nyitásig az épületet felügyelni.

A helyi kamera felvétele az elkövetőről.
A helyi kamera felvétele az elkövetőről.

A két fiatal, álarcos rabló – akik a fegyvert nem használták – a napi bevétellel, 15 ezer euróval menekültek el. Bár az egységet több kamerával is figyelik, az álarcok miatt nem lesz könnyű dolga a több autóval a helyszínre érkezett osztrák rendőröknek a tettesek felderítésében.

- Csak a véletlennek köszönhetem, hogy azon az éjszakán nem voltam szolgálatban. Bizonyára nagyon megrémültem volna. Tudomásom szerint a rablók elég nagy helyismerettel rendelkeztek. Eddig nemigen gondoltunk arra, hogy rablókkal kell szembe néznünk, veszélybe kerülhet az életünk is, de a jövőben velem együtt bizonyára mindenkiben ott lesz a félsz – mondta a történtek után egy, hét magyar kollégájával együtt az egységben dolgozó szombathelyi nő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz tüntetés, megegyeztek Demján Alvállalkozói az Arcadom Zrt.-vel

Megállapodás született az Arcadom Zrt. és a pénzüket követelő alvállalkozókat képviselő Likvid Kontroll Kft. között, így elmaradnak a vállalkozók tervezett demonstrációi. Tovább olvasom