Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Egyetlen éjszakára zárt be, fel is gyújtották a játéktermet

A helyszíni szemle és a tűzvizsgálat elsődleges eredménye is megerősítette a korábbi gyanút, miszerint gyújtogatás okozta a tüzet a kiskunhalasi Akadémia söröző játéktermében.
Mint arról vasárnap beszámoltunk: hajnalban ismeretlen lángra lobbantotta a vendéglátóhelyet, amelyben több tíz millió forintos kár keletkezett. A rendőrség hivatalos tájékoztatása 100 milliós kárról szól, a vizsgálat rongálás miatt indult.
A tulajdonos nyomravezetői jutalmat ajánlott fel annak, aki segít kideríteni azt, hogy ki gyújtotta fel tegnap hajnalban az Akadémia söröző játéktermét. A jutalom összege jelentős- tette hozzá Gáspár Jenő. Közben néhány részlet tisztázódni látszik az ügyben. Az elsődleges tűzvizsgálat, valamint a rendőrségi szemle adatai arra utalnak, hogy az ismeretlen gyújtogató a szellőzőn át dobott be gázolajjal átitatott anyagot az üzlettérbe, ez okozta a tüzet. Ez teljesen alátámasztja azt a tényt, hogy még órákkal az oltás után is erős gázolajszag volt a helyiségben. Az égés során megsemmisült az 50 négyzetméteres játéktermi rész, amelyben 4 pénznyerő gép működött, 9 játékhellyel. A söröző rész is teljesen bekormozódott, a kár mértéke a rendőrség hivatalos tájékoztatója szerint 100 millió forint. A tettes jól tudhatta, hogy ez lesz az egyetlen olyan éjszaka, hajnal, amikor nem üzemel a vendéglátóhely. December 24-én délután 2 órakor bezárt a hely, másnap reggel nyolckor nyitottak volna újra. Erről a kirakatba kitett papír is árulkodhatott a tettesnek. Sokat mond az a tény is, hogy valaki éjjel 1 óra körül lekapcsolta az áramot a külső villanyszekrényben. A kamerák és a riasztók ennek ellenére akkumulátorról tovább működtek. Van, aki irigységről, bosszúról beszél, mint lehetséges indíték. Nem tudni, hogy mi lesz az Akadémia jövőbeni sorsa, ráadásul a tulajdonosnak nem volt az épületen biztosítása.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. december 27. 20:43
    „Nem érte volna meg két-három biztonsági őrt alkalmazni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benzinnel telelocsoltak, majd felgyújtottak egy játéktermet

A felgyújtott söröző tulajdonosa jelentős jutalmat ajánlott fel azoknak, akik a rendőrség munkáját érdemben segítik. A tűz során 50 milliós kár keletkezett. Tovább olvasom