Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Egyéves születésnapját ünnepelte a kefoltvarrók köre

Az elmúlt egy évben minden hónap második szombatján találkozott a csoport a Tudósház ebédlőjében és alkalmuk volt sok szép témában elmerülni,
Stílusosan egy olyan tulipánmotívum díszítette a kör egyéves születésnapi tortáját, amelyet minden „kefoltvarró" megvarrt már. A sok-sok tulipán pedig egy közös – kiállításon is bemutatott – munkává áll össze. Ha mindenki jelen tudott volna lenni az ünneplésen, egy több mint 70 szeletes tortára lett volna szükség.

Az egy évvel ezelőtti alapítókhoz ugyanis azóta már számos új tag csatlakozott, akik között a főiskola jelenlegi és korábbi munkatársai, hallgatói és öregdiákjai éppúgy vannak, mint hozzátartozók, barátok és a főiskola együttműködő partnerei. Ami mindenkire igaz: a kötődés a Kecskeméti Főiskolához.

Az elmúlt egy évben minden hónap második szombatján találkozott a csoport a Tudósház ebédlőjében és alkalmuk volt sok szép témában elmerülni: varrtak kisebb használati tárgyakat (neszesszert, táskát, pénztárcát), karácsonyi, húsvéti díszeket és ajándéktárgyakat. Az alkotás sikerélménye mellett a sajátkezű munkák ajándékozásának élménye is örömet ad a csoport tagjainak.

A csoport tagjai nyáron sem lettek hűtlenek a kézimunkához, megrendezték az I. KeFolttábort, ahol gyorstechnikákat, tűzést, táskavarrást tanultak. Baráti együttműködést alakítottak ki a Napraforgó foltvarrókörrel, vendégeskedésük eredménye a tűnemezelés elsajátítása volt, de nem maradt el a viszontlátogatás sem, a Kefoltvarró kör is részt vett a Napraforgó foltvarrókör országos találkozóján.

Részletek itt!>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkaadóját lopta meg

Először főnöke lakáskulcsát, majd a pénzét is megszerezte. Tovább olvasom