Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Éjjel-nappali üzlet nélkül marad Kecskemét belvárosa

Kecskemét – Napokon belül végleg bezárja ajtaját Kecskemét egyik legismertebb és legnépszerűbb éjjel-nappali üzlete, a Joker. A tulajdonos szerint az augusztusban bevezetett éjszakai szesztilalom és a tehetetlen hatóságok miatt ment tönkre.
A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata által korábban egyhangúan megszavazott, augusztus 1-én hatályba léptetett „szeszrendelet" értelmében este 22 és reggel 06 óra között nem lehet szeszesital árusítani a város éjjel-nappal nyitva tartó üzleteiben és a benzinkutakon.

A rendelet leginkább a Simonyi utcai Joker csemege-üzletet érintette, hiszen ez az egyetlen üzlet a belvárosban, amely éjjel-nappaliként működött. A főként fiatalok körében rendkívül népszerű kisbolt tulajdonosa, Rozgonyi Andrea a delmagyar.hu-nak kedden elmondta, most már biztos, hogy napokon belül bezárják az üzletet, így éjjel-nappali nélkül marad a belváros. - Az alkoholtilalom bevezetése után a forgalmunk több mint 50%-kal esett vissza – nyilatkozta az üzlettulajdonos honlapunknak. Jellemző adat, hogy egy korábbi beszállítónk, akitől az italokat és üdítőket rendeltük, júliusban még egymillió forintért hozott árut, ez az összeg augusztusra viszont már 400 ezer forintra csökkent. A bevétel drasztikusan visszaesett, és már nem tudjuk tovább görgetni a mínuszokat magunk előtt. Így ahogy napokon belül véget ér a mostani kiárusításunk, bezárjuk az üzletet. Úgy látszik, az önkormányzat szerint egy 120 ezres városnak nincs szüksége egyetlen éjjel-nappali üzletre sem a város központjában.

A Simonyi utca sokszor szabadtéri bulivá alakult a nyári éjszakákon
A Simonyi utca sokszor szabadtéri bulivá alakult a nyári éjszakákon

- Korábban jelezték önöknek a fiatalok okozta problémát?
- Évek óta küszködtünk a hatóságokkal és a lakókkal, de ezt tudni kell, hogy velünk szemben van egy söröző, ahová korábban olyan fiatalok jártak, akik egész egyszerűen nem tudtak viselkedni. A nyílt utcán, és a közeli köztereken hangoskodtak, vandálkodtak. Sajnos sem az ifjúságvédelem, sem a közterület-felügyelőség, sem pedig a rendőrség nem intézkedett velük szemben elég határozottan. Véleményem szerint, ha estére mondjuk bekísérik őket a fogdába, reggel az értük befáradó szülők elbeszélgethettek volna a gyerekkel, hogy 14-15 évesen mit keres az utcán a hajnali órákban részegen. Összetett probléma ez, de ugye az én kezem is csak a bejárati ajtóig ért el, azt, hogy innen kilépve ki mit csinál, én nem ellenőrizhetem, akinek pedig a dolga lett volna, nem tette.

A témára még visszatérünk!
Kommentálja cikkünket! Önnek mi a véleménye az éjszakai alkoholtilalomról?

Olvasóink írták

 • 6. kecskeméti2 2010. október 13. 16:51
  „Dávicc teljesen jól látod!”
 • 5. Tömeg 2010. október 13. 16:28
  „Az ätkosban sokäig egy kocsmäban dolgoztam. Akkor meg csak kilenc ora utän lehetett szeszt adni.
  Nagyon jol kerestem a hätso bejäraton keresztüli ärusitässal.Megerte reszkirozni a büntetest.amit vegül is
  soha nem kaptam,mert a körzeti megbizott is szesztestver volt.(Mint Al Capone idejeben!) :D”
 • 4. Davicc 2010. október 13. 14:49
  „érdekes ez a város először az éjjel-nappali szórakoztató egységek, most a Joker, az egyetlen 0-24 es hely a Mathias lett, ahová most már a hajléktalanok is járni fognak, mert nem tudják majd hol megvenni éjszaka a piát... de jó... az a baj hogy a belvárosban élők 70%-a az idősebb korosztály tagja, és ha nem tudna a klimaxtól aludni akkor keresnek valami kifogást... pl mié buliznak a fiatalok?! stb stb... bezzeg ha ingyen koncertet ad a LAgzi Lajcsi, vagy a Nótár Mary a központba, akkor az mehet éjszakába nyúlóan is mert az ingyen van de jó... ebből a szempontból szánalom egy város... itt ha valaki kicsit is jól érzi magát akkor annak rögtön elbasszuk a kedvét... Kecskemét én így szeretlek!”
 • 3. Cukipofa 2010. október 12. 21:03
  „egyszerű. megveszi nappal az esti muníciót. egy ilyen rendeletnek nem sok értelme van.”
 • 2. kecskeméti2 2010. október 12. 17:52
  „Na majd főhet az ember feje ha este kell valamit venni. Tuti benne van a tesco keze is, lehet kiutazni éjjel budipapírért a város szélére.”
 • 1. KolompárRómeó 2010. október 12. 17:26
  „Hát igen, tünetileg próbálják meg kezelni a problémát. Azaz ha a fiatal inni akar, akkor nem engedjük a boltot működni, ahol italt vehet. Attól még iszik a gyerek, csak másképp oldja majd meg.
  Ha a döntéshozó hülye rendeletet akar hozni, akkor nem adunk a kezébe tollat, hogy ne tudja aláírni. Attól még a döntéshozó hülye marad, de nem lesz elzavarva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zebrán gázolták halálra

A zebrán gázolt el egy 69 éves nőt a régi 5-ös úton kedden egy személygépkocsi. Tovább olvasom