Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Elbúcsúztak a nyolcadikosok - galéria

Kecskemét - A napokban sorra felhangoztak a kecskeméti általános iskolákban a ballagási dalok. A hírös városban idén negyvennyolc osztály, több mint ezer diák búcsúzott el eddigi iskolájától.
Pénteken délután ünnepi díszbe öltözött a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. Az épület megtelt szebbnél szebb virágcsokrokat szorongató végzős diákokkal és büszke rokonokkal. - Nagyon izgulok, erre vártam nyolc éven keresztül – mondta a delmagyar.hu-nak a ballagás előtti utolsó percekben Lakatos Claudia. - Nagyon szerettem ide járni. négy évet töltöttem itt, ami alatt sokat segítettek a tanárok, hogy mindenféle területen kipróbálhassam magam. Nagyon szép eredményeket értem el népdaléneklési és versmondó versenyeken. Fájó szívvel búcsúzom el az osztálytársaimtól, de biztos vagyok benne, hogy nem szakad meg a kapcsolat közöttünk – tudtuk meg Claudiától, aki a Bolyai János Gimnáziumban tanul tovább, és színésznő szeretne lenni.

- A kecskeméti ballagások sora június 9-én kezdődött – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Mák Kornél alpolgármester. - Ebben az évben az önkormányzati általános iskolákból 36 osztály, 744 diák ballag. A nem önkormányzati fenntartású intézmények 12 végzős osztályában pedig 291-en búcsúznak el eddigi iskolájuktól – tette hozzá Mák Kornél.

Elbúcsúztak a nyolcadikosok Kecskeméten - GALÉRIA

A Rákóczi iskolában lassan mindenki megtalálta a helyét: szülők a lelátón, diákok a sportcsarnokban. A végzős nyolcadikosok is felsorakoztak hármasával. - Kicsi izgulok. Szerettem ide járni, jó volt a társaság és a tanárok is. A tantárgyak közül a rajzot szerettem legjobban. Most búcsút veszünk az iskolától, de nem hiszem, hogy megszakadna a kapcsolat köztünk - osztotta meg velünk érzéseit Lajos Annamária Lilla, aki az ÁFEOSZ német kéttannyelvű osztályában tanul tovább.

A fiúk persze - állításuk szerint - egyáltalán nem izgulnak a ballagás előtt. Talmácsi Edvintől megtudjuk, sok emlék fűzi osztályához. Főleg a kirándulások hagytak benne mély nyomot. - Még fel sem fogtam, hogy most elszakadunk egymástól. A kapcsolatot biztosan tartani fogjuk, már tervezzük a közös mozizásokat, bulikat - árulta el Edvin, aki Claudiához hasonlóan szintén a Bolyai diákja lesz, de ő informatika szakon tanul tovább, mivel a reál tárgyak az erősségei.

Ballagás a Lánchídi Általános Iskolában - KÉPGALÉRIA
A ballagók sorának elején állt osztályfőnökük, Szondiné Asztalos Éva, aki diákjainál is sokkal jobban izgult az ünnepség előtti percekben. – Kérdezgettem tőlük, hogy ugye emlékeznek rá, hogy a főpróbán merre mentünk, hol kanyarodtunk. Ismételgettem magamban, mit kell tennünk – mondta a ballagás utáni percekben a tanárnő, aki négy éven át kísérte figyelemmel amint diákjai kisgyerekekből kamaszokká cseperedtek. – Ez a négy év összekovácsolta őket, és most érzik igazán, hogy valami végérvényesen elmúlt. A ballagás előtt voltunk egy kétnapos osztálykiránduláson, ahol sokat beszélgettünk az elválásról, búcsúzásról. Ezzel egy kicsit felvérteztük magunkat – mesélte a tanárnő, akitől megtudtuk, élete első osztályára ma is pontosan emlékszik. Amikor a most ballagó diákjai ötödikesek voltak, úgy érezte, talán ők egy olyan csapat, akik olyanokká válhatnak, mint az első rá bízott közösség volt. Ez valóban így is lett. - Teltek az évek, és kiforrta magát a közösség. Az utolsó napokban behívtak egy órára, és egy olyan filmmel búcsúztak tőlem, amit fényképekből állítottak össze. Bevonták a családomat is, elkérték tőlük a kiskori képeimet, hogy ezeket is felhasználhassák. A fotókon megjelent az édesapám is, akiről sokat meséltem nekik. Együtt sírtunk – mesélte az osztályfőnök, akitől a ballagáson egyik diákja egy verssel búcsúzott. A fiú a kezébe nyomta azt a pár sort, amit annak a lánynak írt, aki nagyon fontos számára. Ezzel a bizalmába avatta a tanárnőt, ami talán az egyik legnagyobb elismerés egy pedagógusnak, amit a diákoktól kaphat.


Olvasóink írták

  • 2. PipiczGabor 2011. június 19. 02:24
    „Miert kell kecskemeti tudositast tenni a Delmagyarba?”
  • 1. THE 2011. június 19. 00:28
    „Egyes 13-14 éves kislányok már miniqrvákra hasonlítanak. Anyukának nem szúrja a szemét?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukákat gyújtogattak Kiskunhalason

Rendőrségi bejelentést is tett a városi sportiroda, de kevés remény van arra, hogy kiderüljön: ki gyújthatott fel két kukát az intézmény területén. Tovább olvasom