Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Eldőlt: kamaraszínház nyílik a kecskeméti mozi helyén

Kecskemét - Népszínházi és kísérletező előadások is lesznek, az egykori mozi pedig kamaraszínpaddá válik - mondta Cseke Péter, a kecskeméti színház újabb öt évre megválasztott igazgatója.
“Olyan színházat szeretnék, ahol minden néző megtalálja az ízlésének megfelelő darabot, helye van a kísérletezésnek is, miközben a nagyszínház megtartja népszínházi jellegét" - nyilatkozta Cseke Péter, aki arra is kitért, hogy a város egykori, évtizedek óta üresen álló moziját színházzá alakítják, így két év múlva nagyobb stúdiószínházzal bővül az intézmény.

Cseke Péter
Cseke Péter

“Vannak olyan tényezők az igazgatásom metódusában, amelyek nem változnak: én olyan igazgató vagyok, akinek az ajtaja mindig nyitva áll. Hozzám bármilyen észrevétellel, örömmel és gonddal be lehet állítani, ez nem változik. A színházstruktúrája sem fog módosulni, hiszen a nagyszínház népszínházi koncepcióban működik majd tovább. A két kamaraszínház helyzete 2015-től meg fog változni" – árulta el az igazgató, aki arról számolt be, hogy elnyertek egy nagy pályázatot: új kamaraszínházunk épül majd.

“Volt egy városi mozi, amely még a kilencszázas évek elején épült, műemlék, de kilencventől az enyészeté, és most a városvezetés jóvoltából végre kulturális funkcióval telítődik meg. Ez is azt jelzi, hogy Kecskemét csodálatos város. A polgármester és a kecskeméti közgyűlés kulturális létesítményt képzel el a helyére: ide költözik majd az egyik kamaraszínházunk. Ezzel egy időben némileg a koncepció is változik, hiszen az új és nagyobb helyszín más daraboknak ad lehetőséget" – fogalmazott Cseke Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajzban vagy térben, egyénileg vagy csoportosan

A Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. alkotópályázatot hirdet gyermekek, gyermekcsoportok részére. Tovább olvasom