Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Elege lett az utcai korcsolyázásból az LMP-nek

Kecskemét - Az LMP kecskeméti frakciójának vezetője szerint nem teljesítette szerződésbeli kötelességeit az önkormányzattal a téli síkosság-mentesítésre szerződő cég.
Az LMP kecskeméti szervezete szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy ki fogja kérni a kecskeméti önkormányzattal téli síkosság-mentesítésre szerződő Mega-Sped Kft. munkanapló jegyzőkönyveit, ugyanis szerintük a cég nem tett eleget a szerződésben foglaltaknak, ezért áll több centiméter vastagságú jég- és hótakaró a város utcáin.

- Karácsony óta rengeteg lakossági bejelentés érkezett hozzánk annak ügyében, hogy az utcákon vastagon áll a jég és a hó – nyilatkozta honlapunknak a sajtótájékoztatót követően Kriskó Dávid, az LMP kecskeméti frakcióvezetője. – A hozzánk beérkező lakossági bejelentések, és a mi saját véleményünk szerint sem történt meg ugyanis a hó eltakarítása és a síkosság-mentesítés Kecskemét utcáin. A birtokunkban lévő, az önkormányzat és a Mega-Sped Kft. között létrejött szerződés szerint a cég felelős azokért a károkért, amelyek abból adódtak, hogy nem lett megfelelően elvégezve a munka. Mi kikértük a rendőrségtől a baleseti adatokat, és ezek szerint a két ünnep közötti 8 nap alatt összesen 34 koccanásos baleset történt Kecskemét utcáin. Természetesen az nem állítható, hogy mind a jeges útviszonyok miatt következett be, de nyilván ezek egy része összefüggésben állhat ezzel.

Kriskó Dávid (képünkön balra), az LMP helyi frakcióvezetője a közgyűlés elé vinné a síkosság-mentesítésről szóló szerződést.
Kriskó Dávid (képünkön balra), az LMP helyi frakcióvezetője a közgyűlés elé vinné a síkosság-mentesítésről szóló szerződést.

- Mi lesz a következő lépés?
- Ki fogjuk kérni a cég által elvégzett munkákról a munkanaplókat, és amennyiben hiányosságot, mulasztást tapasztalunk, a közgyűlés előtt kérni fogjuk a szerződés felülvizsgálatát. Véleményünk szerint megengedhetetlen, hogy szinte az összes belvárosi utcát több centiméter vastagságú jégpáncél borítja, és nem jobb a helyzet a külvárosi kerületekben sem. A szerződésben pedig az áll, hogy a cég eltakarítja, majd elszállítja a havat Kecskemét utcáiról… - tette hozzá a frakcióvezető.

Az elhangzottakkal kapcsolatban a delmagyar.hu felkereste a Mega-Sped Kft. menedzsmentjének tagját, Szabadszállási Annamáriát, aki így reagált a politikus által elmondottakra: - Cégünk pontosan betartotta, ami az önkormányzattal kötött szerződésben benne foglaltatik. Napi kapcsolat állunk az önkormányzattal, folyamatosan egyeztetjük a feladatokat. Az LMP részéről még nem érkezett megkeresés cégünk irányába. Amennyiben ez megtörténik, és megismerjük mi is a pontos problémája a pártnak, bővebb felvilágosítást is tudunk majd adni az ügyben.

Olvasóink írták

 • 11. Cipó99 2011. január 06. 12:49
  „8. hozzászólás buha.istvánné 2011.01.05. 19:06

  korcsoja pája MEGÁLOJA IJEN

  Van olyan lehetőség, hogy igénybe lehet venni az helyesírás-tudatlanságunkat!

  Ez borzasztó!!!”
 • 10. hurkagyurka 2011. január 06. 11:30
  „Ha jól emlékszem, december 31-én még csupa hó volt Kecskemét főtere. De teljesen. Még a városháza előtt is. Az egyszerű pedig a várostól vesz példát. Ha az önkormányzat nem takaríttat, akkor ő sem. Érdekes, hogy az LMP sajtótájékoztató napján húztak bele a munkába. Amúgy baromi jeges a város. CSúszik minden, munkagépnek nyoma sincs. Ebben a szezonban talán kettőt láttam. Az egyik felemelt túróval közlekedett, nehogy eltolja a havat.”
 • 9. szilléri 2011. január 05. 21:06
  „Az LMP létszáma kb annyi Kecskeméten, mint a helyi kocsmák alkoholista b közepének matematikai összegének a gyöke.

  Ennyi a dolog hírértéke!

  A lénye az : minden ingatlantulajdonos köteles a portáján és a csatlakozó közterületen az elvárható közegészségügyi és baleset megelőzési minimális feltételek betartását. Magyarul ! Hótakarítás !”
 • 8. buha.istvánné 2011. január 05. 19:06
  „Nem csak Kecskeméten van korcsoja pája, hanem SZEGEDEN MÉGPEDIG AZ ÖTÖS TROLI MEGÁLOJA ÉS KÖRNYÉKÉN A NYITRA U VÁGIG TELE VAN HOKÁSÁVAL, NA MEG A TÉR UTJAI NINCSEN BESZORVA.RÉGEN IJEN NEM LÉTEZETT.HOLVANNAK A FELELÖSÖK.TEGYENEK MÁR VALAMIT.”
 • 7. nyomdasz63 2011. január 05. 18:02
  „Ezek az "Annamáriák"...!”
 • 6. flexsnake*** 2011. január 05. 16:49
  „ha ezek a lömöpösök fognának lapátot és nem a szájuk járna, már el tudták volna takarítani.”
 • 5. Pötyi 2011. január 05. 16:27
  „Szegeden próbálnak valamit csinálni,de nagyobb a kár,ugyanis apró kövekkel szórják tele a várost és az emberek beviszik a házakba, lakásokba,cipő v.csizma talpába belenyomódik és nem lehet kitakarítani.Olvadás után feltakarítják az utcákat? A csatorna hálózat mit szól ezekhez? Köszönjük”
 • 4. Csirén 2011. január 05. 15:57
  „Menjenek ki Ausztriába, és meglátják, hogy ott nem cél a hó eltakarítása, csak a síkosságmentesítés.”
 • 3. info 2011. január 05. 15:46
  „közterületen-ja”
 • 2. macs 2011. január 05. 15:42
  „Úgy tudom a járdát a lakóknak kell takarítani.”
 • 1. info 2011. január 05. 15:36
  „" hozzánk beérkező lakossági bejelentések, és a mi saját véleményünk szerint sem történt meg ugyanis a hó eltakarítása és a síkosság-mentesítés Kecskemét utcáin."-sem ott sem Szegeden nem történik semmi. Mindenütt minden szinte még mindig jégpáncél.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áthajtott egy autóbusz a megcsúszó utas lábain

Kettős lábszártöréssel szállítottak kórházba egy férfit, akinek lábain áthajtott egy autóbusz a Széchenyi téri megállóban. Tovább olvasom