Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Életjáradékkal segítene a város a családját elveszítő kisfiúnak

Egy Volkswagen Phateon típusú személygépkocsit vezetett az a félegyházi sofőr, aki hétfő este részegen vezetve négy ember halálát okozta az 5-ös számú főúton. A négytagú családot egy 11 éves kisfiú várta otthon.
13.30 óra: Őrizetbe vették azt a férfit, aki ittasan okozott négy halálos áldozatot követelő balesetet hétfő este Kecskemét és Kiskunfélegyháza között a régi 5-ös úton – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hosszú távon szeretne gondoskodni a város
a 11 éves kisfiú további sorsáról

Kecskemét önkormányzatát, a város vezetését mélységesen
megdöbbentette a tegnap Kecskemét és Kiskunfélegyháza között bekövetkezett tragédia.
„Az autóbalesetben két kisgyermek és szüleik is életüket vesztették. Így magára maradt a harmadik testvér, egy 11 éves kisfiú, akinek mindenképpen hosszú távon van szüksége segítségre. Ezért javaslom a közgyűlésnek, hogy a gyermek sorsáról életjáradék folyósításával gondoskodjunk." - mondta dr. Zombor Gábor polgármester, akinek kezdeményezésére az önkormányzat elkülönített számlán gyűjtést is indít a kisfiú javára. A számlára a polgármester tette az első személyes, 100 ezer forintos felajánlást. A számlanyitás folyamatban van, a számlaszámról az önkormányzat
tájékoztatja a lakosságot abban a reményben, hogy a kecskemétiek összefognak az árván, testvérek nélkül maradt kisfiú érdekében. 

10:23:
a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedd délelőtt arról tájékoztatta a delmagyar.hu-t, hogy a balesetet egy, az 5-ös számú főúton Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába közlekedő 45 éves kiskunfélegyházi férfi okozta. A sofőr Volkswagen Phaeton típusú személygépkocsijával egy utánfutós személygépkocsi előzésébe kezdett, de az előzést nem tudta befejezni, ezért frontálisan összeütközött a szemből szabályosan közlekedő Rover gyártmányú személygépkocsival.

A baleset következtében a vétlen gépkocsiban utazó 41 éves férfi és 39 éves felesége, valamint 8 éves kislányuk a helyszínen életüket veszítették. A szintén a járműben utazó 6 éves kislányuk súlyos életveszélyes állapotban került kórházba, ahol éjfél előtt elhunyt.

A Volkswagen vezetője súlyos sérülést szenvedett, kórházba került. Nála ittasság gyanúja merült fel, ezért vérvételre is intézkedtek a rendőrök, és őrizetbe is vették.

A baleset során a nyomozók megállapították a nyilvántartásból, hogy a családban van még egy 11 éves fiúgyermek is, ezért a baleset helyszínét különös figyelemmel vizsgálták át, de a gyermeket nem találták. Később megállapították, hogy a kisfiú a család kecskeméti lakásában tartózkodik. A hozzátartozók és a gyermek értesítéséről pszichológus bevonásával intézkedtek.

Családi tragédia: négyen haltak meg az ittas sofőr miatt - GALÉRIA

Korábban írtuk:

Egy ittas férfi által vezetett személygépkocsi frontálisan ütközött egy másikkal, s ennek utasai, egy kecskeméti házaspár és hatéves ikerlányaik közül az egyik a helyszínen életét vesztette.

A másik kislány állapotát a helyszínen sikerült stabilizálni, de a kórházban nem tudták megmenteni az életét.

Korábban:

Két felnőtt és egy gyerek a helyszínen meghalt, egy gyerek életveszélyesen megsérült, amikor Opeljük frontálisan összeütközött egy Volkswagen típusú személygépkocsival, amelyet egy ittas férfi vezetett. A baleset Kecskemét és Kiskunfélegyháza között, a régi 5-ös úton, az Aranyhegyi csárdánál történt hétfő este - közölte a rendőrség.

A balesetet az ittasan vezető 45 éves kiskunfélegyházi férfi okozta, aki csak könnyebben sérült meg - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Családi tragédia: hárman vesztették életüket az ittas sofőr miatt. Fotó: MTI/Donka Ferenc
Családi tragédia: hárman vesztették életüket az ittas sofőr miatt.
Fotó: MTI/Donka Ferenc

A sajtószóvivő közlése szerint a mentők a helyszínen stabilizálták az életveszélyesen megsérült kislány állapotát, majd a gyermeket kórházba szállították.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: a balesetet okozó autóst vérvételre elszállították.

Az út balesettel érintett szakaszán teljes útzár - fűzte hozzá a rendőrség szóvivője.

A katasztrófavédelem közlése szerint az összeroncsolódott autóból a tűzoltók szabadították ki a súlyosan sérült kislányt, valamint az elhunytakat.

Olvasóink írták

122 hozzászólás
 • 122. gash 2011. november 17. 08:40
  „Igen, ahogy D73 előttem író, így mi is épp azt beszéltük, hogy hosszú egyenes szakaszon amikor ez az állat több kocsit előzött, tartósan szembe jöhetett az opelessel, veszélyhelyzetet kellett volna látni ebből neki, és lehúzódni vagy fénykürtölni vagy beletaposni a fékbe csak 2 gyerek ül(tt) mögötted ?”
 • 121. d73 2011. november 16. 23:17
  „Nagyon fortyognak itt az indulatok, és azt kell, mondjam, okkal és joggal. Két napja próbálom hideg fejjel átértékelni, és önmagamban békebíróként helyre tenni a dolgokat. A végkövetkeztetés előtt néhány kitérő: Én is voltam fiatal, átéltem néhány necces helyzetet. Volt rá példa, hogy a külső sávban beelőztek, miközben ki akartam sorolni, visszarántottam a kormányt, és nem kicsit bebillegett a Dacia. Hát én fogtam a kormányt és a szekeret, fék nélkül, mégis csikorgó gumikkal, de megfogtam a verdát: szerencsém volt, hogy nem ijedtem meg jobban. Hogy mennyire gáz volt a szitu, csak abból láttam, hogy szemből még a külső sávból is húzódtak lefelé.

  Nem tudom megbecsülni hányszor gondoltam arra, hogy a megboldogult szülő miért nem ment le a csalitosba, Istenem, ez az állat úgy jött, hogy még lerántani sem volt ideje a kormányt?!?!? Istenem!!! De most már hiába ezen rágódni. Sajnos.

  Sokan szidták itt a rendőröket. Ez is olyan, mint a okos lány esete, igaz is meg nem is. Annak én sem látom semmi értelmét, hogy a nyíl egyenes nyílt pályán, például a 47-es Algyő-Vásárhely közötti szakasza ott kuksizzanak feszt, mert nem ott van a baj. Az más kérdés, hogy azzal, hogy ott vannak, nincs gyorshajtás, ezért az osztott pályás négy sávon tényleg nincs baleset, be lehet bizonyítani, hogy lám, amióta négysávos...

  Meg mondja már meg valaki, hogy miért nem tesz senki feljelentést a forgalom indokolatlan korlátozása miatt az algyői hídon? 20(!) kmph egy fő közlekedési úton, ahol nincs felbontás, csak toldoztak valamit rajta két hónapja, és azóta kint vannak a táblák... Ez is oka annak, hogy nem veszik komolyan a szabályokat. Sem a sebességhatárokat, sem a zéró alkoholt.

  Nyolc éves voltam, amikor fejre álltunk az öreg Skodánkkal, átéltem egy esetet, ahol ugyan senki nem maradt ott, de azt mondom, tanulságos volt, és nem kellet pszichológus. Két gyerekem van, nem vagyok egy félős alak, de komolyan, most elfogott a fájdalmas félelem, mert sokat vagyok én is úton. És bakker, oda van szögezve a mutató a szabályos maximumra, de mindig van egy csomó állat, aki úgy gondolja, nálam is jobban siet, de annyira, hogy még az irányjelzőt sincs ideje használni. Na, az ilyen állatokat kellene kiemelni a forgalomból. Én rájuk állnék videokamerás civil autóval, és amikor csokorba szedett vagy 25 pontot, akkor kidobnám a mágneses bütyköt és lemeszelném - ha rendőr lennék.

  Most mi itt beszélünk róla, meg sajnálkozunk a 11 éves fiú miatt, meg satöbbi. Ettől nem lesz jobb, se rosszabb. Kedves hozzátartozók! Részvétem! Erőt kívánok, főleg a kis srácnak. Mentsétek le ezt a cikket a kommentekkel együtt, és ha elérkezettnek látjátok az idejét, mutassátok meg neki. Ami nem öl meg, az csak megerősít. Erősítse meg abban, hogy ha akar, a törvény minden eszközével küzdjön a felelőtlen gyilkosok ellen.

  Kimondtam. Megerősítem, és ezzel megerősítem mások véleményét is, hogy nem zérózni kell itt, meg szigorúbban ellenőrizni, lósz.rt! Nehogy már attól javuljon meg egy társadalom, hogy ellenőrzik a tagjait... Orwelli baromság. Legyen mindenki felelősséggel! Igen is támogatom azt a törvénymódosítást, amely szándékos emberölésé minősíti a tudatmódosító szer hatása alatt okozott halálos kimenetelű baleseteket, és ha az illető ellen korábban folyt már eljárás ittas járművezetés miatt, akkor mint visszaeső, az legyen kizáró tényező az enyhítő körülmények figyelembe vételekor.”
 • 120. gash 2011. november 16. 22:21
  „Ittasan, szlovák rendszámmal, 40 millás autóban?
  egy kis ízelítő a továbbiakról:

  "Januártól már nem lesz elég a jó magaviselet ahhoz, hogy egy elítélt büntetését enyhítsék.

  Ezentúl a társadalomba való beilleszkedési készséget is figyelembe veszik majd, így pél­dául a sértettnek okozott kár megtérítését vagy az elítéltek önkéntes szervezetében való részvételt.
  A raboknak a jövőben kötelező lesz dolgozniuk,....."

  Lesz mit ledolgoznia az adókerülő szlovákredszámosnak!

  "”
 • 119. SandWitch 2011. november 16. 07:35
  „Tegnap esti híradóban hallottam, hogy a balesetet okozó férfi közismert volt a kiskunfélegyházi szórakozóhelyeken és rendszeresen ivott és száguldozott. Emiatt már bíróság előtt is volt, de megúszta 120ezres büntetéssel és még a jogosítványát sem vették el. Nos, szerintem annak az államnak kell tetemes életjáradékot fizetni, amely olyan bíróságot működtet, amelyik szabadlábon (jogosítvánnyal együtt) hagy egy közúti ámokfutót.”
 • 118. KGabee 2011. november 16. 07:30
  „Itt nem az a baj mennyit ivott vagy mennyit nem , sajnos a családban már előfordult egy hasonló közúti baleset amit mai napokig is nagyon nehezen próbálunk meg feldolgozni, de ez a szőrnyű eset a családban már a 2 ik és egyben legszörnyűbb mert egyedül maradó gyermekként bármennyi idő is telhet el soha nem lehet felfogni a szülők és testvérek hiányát. Aki épp ésszel és tudja szülői támogatás, nevelés , családi béke és a biztonság hiánya mindezek mellé még társul hogy szeretett testvéreit is elveszíti az ember és szinte magára marad ebben a nagy világban, semmi nem olyan mint hinnék sokan igaz nehéz évek jönnek az egész családunknak mert sok erőt és kitartást kell tanúsítani hogy kellőképp pótolhassuk a pótolhatatlant ! Mindez mellett egy ember vígan megússza mindezt.. Holott Tönkretett egy egész családot ? REMÉLJÜK az igazságszolgáltatás KELLÖEN toleráns lessz ! Üdvözlettel : közeli hozzátartozóak.. Köszönjük Mindenkinek hozzászólásaikat , együttérzésüket sokat jelent a családnak e nehéz időszakban !”
 • 117. mimimamika 2011. november 15. 23:12
  „Az a baj az ittasan vezetőknél, hogy úgy gondolják, egy üveg sör, vagy egy kis pohár bor után még simán elvezetik a járművet, de a következő pohárral is megisszák, mert bátrabbá válnak, már az ital hatása alatt nem rendelkeznek teljes felelősségérzettel, vagányabbá válnak, aztán ilyen következményekkel jár a felelőtlenség és a kivagyiság, vagy éppen az alkoholbetegség, amely teljesen gátlástalanná teszi az "embert". Meg lehet nézni faluhelyen a nap bármely szakában, hogy mennyi autó áll egy-egy kocsma, ivó előtt, vagy környékén, ami városon ugye nem tűnik úgy fel. Amikor megjelenik egy rendőrautó a kocsma környékén, rögtön megy a drót, hogy senki ne mozduljon, ne induljon, miért? mert ezek a vendégek nem üdítőt fogyasztanak odabent. Tehát annak is lenne visszatartó ereje, ha sűrűn-sűrűn megállnának a vendéglátó helyek környékén a rendőrök, aki párszor belefutna ilyen ellenőrzésbe, talán legközelebb taxival, vagy gyalog menne el a kocsmába. Fokozott ellenőrzés kellene, mert nemcsak a kocsmából jönnek az ittas sofőrök, hanem otthonról, munkából, baráti társaságból.
  A vétkes lelkivilágát nem ismerve, csak annyit kívánok neki - attól függetlenül, hogy milyen büntetést kap -, a lelkiismerete soha ne hagyja nyugodni!!!!!!
  Valószínűleg vagyonos lehet, az csak természetes, hogy életén át magas életjáradékot fizessen az árván maradt gyereknek, akinek az egész élete tönkre mehet a családja elvesztése miatt.
  Felfoghatatlan, hogy ilyen felelőtlen autósok miatt vétlenek halnak meg
  Ha mindenki betartaná a közlekedési szabályokat, csak olyan balesetről hallhatnánk, amely műszaki hiba miatt következik be. Ilyenről pedig eddig - 54 éves koromig - elég kevésszer hallottam.
  A gyászolóknak sok erőt, végtelen kitartást és egészséget kívánok. Részvétem.”
 • 116. heró 2011. november 15. 21:56
  „Ez igen! Végre a politikusok olyat tettek amire büszkék lehetnek!!!!”
 • 115. Cinea 2011. november 15. 21:29
  „104. vuk 2011.11.15. 17:23

  A felelősségbiztosítás, mármint hogy a biztosító kártalanít, nem vonatkozik, ha ittasan vezetett károkozó.
  Ill. jóesetben a biztosító fizet a károsultnak, de megtérítteti, behajtja az összeget a károkozón.”
 • 114. igazságkereső 2011. november 15. 20:12
  „Túl azon, hogy örökre elvenném a jogosítványát, az örökös életjáradékot a 11 éves árván maradt kisfiúnak ezzel a részegen vezető felelőtlen emberrel fogja fizettetni a T.Bíróság! Nagyon szigorú büntetést kell kiszabnia a T.Bíróságnak erre a részegen vezető emberre!!”
 • 113. piccola 2011. november 15. 19:57
  „Aki egyszer is lebukik ittas vezetéssel, annak örökre elvenném a jogosítványát. Vagy az autóját is. Nem lehet túl keményen fellépni az ilyen állatok ellen.”
 • 112. CsImre 2011. november 15. 19:57
  „Ha futotta szlovák rendszámos szép autóra, akkor fussa neki az árva támogatására is. Mert az, hogy 5 évig van börtönben, vagy 10-et már teljesen lényegtelen.”
 • 111. Roy 2011. november 15. 19:33
  „108. Zsoltee0716
  1. Ennek a balesetnek semmi köze sincs a rendőrök munkájához... Nem lehet minden idióta mellé egy rendőrt tenni..
  Szigorúbb törvényeket kellene hozni, de nem a közlekedési szabálysértések ügyébe, hanem az ilyen közveszély okozás, más súlyos bűncselekmények elkövetésében.
  2. Nyilvánosságot kell adni az ügynek, nehogy egy szarházi ügyvéd elsinkofálja az ügyet. Figyelemmel kell követni, mi lesz a tárgyalás itélethírdetés eredménye... Nagy közfelháborodást váltana ki ha megúszná a családírtó.”
 • 110. berni079 2011. november 15. 19:16
  „Még reggel olvastam a híreket, de azóta sem feledem...Nekem van egy 12 éves kislányom, de belehalnék, ha Őt is elveszíteném!Annyira sajnálom azt a kicsi fiút!Én 24 éve próbálom feldolgozni édesapám halálát!Mondanom sem kell, ittas sofőr okozta a balesetet, 90-el akart bevenni egy tűkanyart, de nem sikerült, persze ő karcolásokkal megúszta, 1 évet ült, jó magaviselet miatt, nevetséges és 24 év alatt a jog semmit nem változott, csak rosszabb lett!Emlékszem mikor jöttek, hogy elmagyarázzák mi is történt Vele(én 8 éves voltam, minden emlékem odaveszett). Pszichológus? Könyörgöm 11 éves, Ő az egész családját elveszítette, élete végéig nem fogja feldolgozni!Remélem sok szép emléket őriz a szívében Róluk, ami átsegíti ezen a nagyon nehéz időszakon!Nincs igazság ezen a földön, ezzel itt mindannyian tisztában vagyunk szerintem.Nem is tudom mi lenne az, ami valóban büntetés az ilyen felelőtlen embernek,ezen nap, mint nap gondolkozom, sokan a halálát kívánják, de az túl "egyszerű" lenne...Őszinte részvétem és mély együttérzésem a hozzátartozóknak!”
 • 109. vogyo60 2011. november 15. 18:48
  „Mennyi büntetést kaphat? Nem eleget. Aki részegen ül volán mögé, azt előre megfontolt gyilkossággal kell megvádolni!!!!”
 • 108. Zsoltee0716 2011. november 15. 18:33
  „moderálva> Komolyan jó lenne már ha valamit tennének, fokozottabb közúti ellenőrzést. Jogosítványát vegyék el, és tiltsák el a vaezetéstől. Ennek az embernek 45 évesen már nem való se kocsi se jogsi. Hol volt a legközelebbi rendőr? Évente ~3400 rendőrrel gyarapodik az állomány azt még sincs semmi. De bent a városban eszetlen módon közlekednek.

  1tonnás Opel ütközött egy 2,2t szörnyetggel ami aztán nem is biztos, hogy 100km/h alatt közlekedett.

  Szégyen a mai rendőrség!”
 • 107. SzMgabi 2011. november 15. 18:11
  „A tv-ben most mondták be , hogy a balesetet okozó pacáknak , nem ez volt az első ittas vezetése.
  Ebből is látszik, hogy nem elég hatásosak a törvényeink.”
 • 106. booo 2011. november 15. 18:08
  „Minden tiszteletem Kecskemét Város Vezetésének a melegszívű döntéséért, valahogy így kell hogy működjön a gondoskodás.
  Mélységes megvetésem az ittas embernek, egész életében biztos bűnhődni fog, ha más nem a tudat alatt!”
 • 105. mugli 2011. november 15. 17:23
  „101. Cinea 2011.11.15. 17:11
  Amikor én hozzászóltam, akkor még úgy volt, hogy az elhunyt kislányok ikrek, és nem olvashattunk a különböző életkorról.”
 • 104. vuk 2011. november 15. 17:23
  „96. nemecsekerno_007 2011.11.15. 15:50
  "a magyar társadalom még nem nőtt fel ilyen szintű felelősségvállaláshoz"
  Ezert van felelossegbiztositas...
  De egyebkent sem neki kell ereznie, hogy adjon, hanem kotelezni fogjak ra.”
 • 103. Ezteq 2011. november 15. 17:15
  „"74: Igen,úgy néz ki,hogy a nagybátyja lesz a gyámja."

  Elnézést,ez a hozzászólás a 77. kommentelő kérdésére válasz!”
122 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tankolás helyett lopják a gázolajat

Félmillió forint értékű gázolajat loptak el egy soltszentimrei cég telephelyéről hétfőn. Tovább olvasom