Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Elfogyott a KTE szurkolóinak türelme

Kecskemét - A kecskeméti drukkerek a jelek szerint megelégelték a labdarúgócsapat gyenge szereplését, és nyílt levélben kérték személyi változtatásokra a klub tulajdonosait.
Mint arról a delmagyar.hu szombati online közvetítésében beszámoltunk, a KTE-Ereco labdarúgó együttese 4-1-es vereséget szenvedett a Pápa otthonában, és így továbbra is kieső helyen áll a labdarúgó NBI-ben. A számok makacs tények: a KTE eddigi hat mérkőzésén a megszerezhető 18-ból mindössze három pontot szerzett meg, ráadásul már 20 gólt kaptak. Ez a védekezés teljes csődjét mutatja, példaként elég csak annyit felhozni, hogy a tavalyi 3. helyezett Győr a teljes 2009/10-es szezonban 18 gólt kapott összesen.

A Pápa elleni kudarcot követően Kecskeméten máris szárnyra kaptak a pletykák, miszerint a csapat vezetőedzőjének, Urbányi Istvánnak távoznia kell a kispadról. A delmagyar.hu információ szerint azonban hiába szeretné ezt a szurkolók többsége, a klub tulajdonosai továbbra is bíznak a szakemberben. Ez a hét azonban sorsdöntő lehet Urbányi jövőjének szempontjából, ugyanis szerdán Békéscsabán játszik Magyar Kupa mérkőzést a KTE, majd szombaton a nem túl acélos, bár egyre jobb formát mutató Paks látogat a Széktói Stadionba. Ezen a két mérkőzésen kötelező lesz győznie a KTE-nek, különben az eddig türelmes klubvezetés is a váltás mellett szavazhat.

Elfogyott a KTE szurkolóinak türelme
Elfogyott a KTE szurkolóinak türelme

A dolog érdekessége, hogy a tavasszal távozó Csertői Aurélnak úgy köszönték meg a munkát hat mérkőzést követően, hogy azokon 8 pontot szerzett a Kecskemét…

Urbányival a nyáron komoly célokat tűzött ki a kecskeméti csapat tulajdonosa, hiszen előzetes célként az 5.-8. helyek megszerzését tűzte ki a csapat elé. Ettől most meglehetősen távol van a KTE, ráadásul a nehezebb ellenfelek az őszi szezon második felében következnek.

A szurkolók azonban úgy döntöttek, nem hagyják szótlanul a klubnál zajló eseményeket, és nyílt levélben fordultak a KTE vezetőségéhez. A fanatikusok által kiadott közlemény nem csupán a nyári igazolásokat és a szakmai munkát érinti, hanem kritizálják a klubnál közelmúltban irányítói feladatot kapó, korábbi újpesti vezetők személyét is. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelet teljes tartalmában közöljük most olvasóinkkal:

Tisztelt Klubvezetés!

Rendhagyó és példa nélküli pillanat ez. Úgy gondoljuk, valamit tennünk kell, ha mást nem legalább jelzés értékűen a klubunkért.
Ez a harmadik szezonunk az NB1-ben. Egy álomszerű 5., és egy az elvárásoknak még megfelelő 10. hely után vízválasztó szezonhoz értünk. Minden kétséget kizáróan, papíron ez a KTE történelmének legerősebb játékoskerete. Válogatott játékosok, rutinos gazdag NB1-es múlttal büszkélkedő emberek alkotják a csapatot, akik több helyen is bizonyították már rátermettségüket.

Az eredmények ennek ellenére nem jönnek, a csapaton belüli hangulat pedig még a lelátóról is kiszúrhatóan rossz. Folyamatosan hallani olyan pletykákat, hogy nincs összetartás, nincs csapatszellem. Legjobb példa erre a csapatkapitány helyzete, aki akkor kap lehetőséget, ha éppen mindenki sérült és csereként se nagyon számolnak vele. Pedig 2 hónap alatt aligha felejtett el focizni, az előző idényben sok gólt szerzett, például az utolsó fordulóban a bajnok Debrecen ellen. De felhozhatjuk az utóbbi időszak büntető balhéit, amikor egy őskecskemétitől vette el egy eddig az NB1-ben felmutatni bármit képtelen Dosso a labdát. De felhozhatjuk Schindler Szabolcs esetét is, aki kora ellenére is tavaly sokszor a csapat legjobbja volt és Urbányi miatt kellett mennie.
Ez egy dolog, az edző feladata összeállítani a csapatot és az eredmények ha jönnek másodlagossá teszik az érzelmeket, de látjuk, hogy az eredmények sem jönnek és nem is világsztárok szorítják ki a csapatból a kapitányt.

Olyan légiósok is érkeztek a nyáron, akiknek nem csak a szerepeltetése, de a leigazolása is érthetetlen. Gyenge afrikaiak az NB2-ből, akikről mindenki tudta mit tudnak. Nevezetesen semmit.
Ami nagyobb baj, hogy az edzőnek nevezett személy még csak saját felelősségét sem hajlandó elismerni és a szurkolókat is hülyének nézi. Egyetlen meccset nyertünk a gyakorlatilag NB2-es Szolnok ellen, a többi meccsen pedig bucira vertek minket. Üres kifogások, mentegetőzés minden következmény nélkül. Ide jutottunk? Hogy olyan emberek legyeskednek a klub körül, akik már sok helyen “letették a névjegyüket"? Ezek az emberek vastagon benne voltak az újpesti helyzet kialakulásában. Közben pedig olyan embereket üldözünk el a támogatók közül, akiknek élete a kecskeméti foci és nem pénzt akarnak kivenni belőle? Azt akarjuk, hogy mi is oda jussunk ahova a Diósgyőr?

A vak is látja, hogy bizonyos embereknek kezdőben kell lennie és játszania kell, mert az valakinek érdeke. Valakié, aki nem kecskeméti és nem érdekli a klub jövője. Most itt van, jövőre már lehet máshol lesz. Elképzelés és taktika nélkül fejetlenül játszunk, 4 meg 6 gólokat kapunk és erre azt hallgatjuk, hogy jól játszunk csak nincs szerencsénk.
Ez nem szerencse kérdése, ez egy olyan dolog, ami azt mutatja, hogy a játékosok és az edző között nincs meg az összhang, nincs rend a fejekben. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Urbányi István semmilyen eredményt nem tud felmutatni, mint edző, láthatóan a játékosokkal sem jön ki. Nem véletlen, hogy a Maldív-szigetekig vitte. Nem egy nem két ember szeretné már ha végre leváltanák (rajtunk kívül is nagyon sokan), ennek szeretnénk hangot adni ebben a levélben. Nem adunk ultimátumokat, nem fenyegetőzünk, mi csak egy jó csapatot szeretnék látni, hiszen egy megfelelő edző kezében ez a csapat sok szép eredményt érhetne el.
Számunkra mindig a KTE lesz az első ,de azt nem tűrjük el, hogy hülyének nézzenek minket és a többi szurkolót, akik időt és pénzt sem sajnálnak, hogy kedvenceiket buzdítsák. Ráadásul ilyen ember(ek).
Rendet és normális szakmai munkát szeretnénk látni, tiszta átlátható pénzügyi háttérrel, egy jó edzővel, akit tisztelhetnek a játékosok és a szurkolók és a pályán bizonyít, nem a sajtótájékoztatón.

Hajrá Lilák!
Kecskemét Devils

Olvasóink írták

  • 1. kecskeméti2 2010. szeptember 20. 14:37
    „Minden sorral egyetértek! Nagyon sajnálatos ami a klubnál történik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a tompai határátkelőhöz vezető út

A tervek szerint 2013-ra megújul a Szerbia felé kilépést biztosító tompai határátkelőhöz vezető… Tovább olvasom